Nyitak Friendly, PDF & Email

 

nuemail mangrupa alat komunikasi pikaresep keur kalolobaan urang. Surélék saé pisan sabab urang henteu kedah sayogi sakaligus sareng interlocutor urang pikeun komunikasi. Hal ieu ngamungkinkeun urang pikeun maju dina masalah ayeuna nalika kolega urang teu sadia atawa di sisi séjén dunya.

Nanging, kaseueuran urang kalelep dina daptar email anu teu aya tungtungna. Numutkeun laporan anu diterbitkeun dina 2016, rata-rata pangguna bisnis nampi sareng ngirim langkung ti 100 email per dinten.

Leuwih ti éta, surelek nu teuing gampang ngartikeun. Hiji studi panganyarna kaungkap Sendmail 64% tina jalma dikirim atanapi ditampi hiji email nu disababkeun anger atawa kabingungan unintended.

Alatan volume surelek urang ngirim sareng nampa, sarta kusabab surelek nu mindeng misinterpreted, hal anu penting pikeun narik nepi luhur jelas tur singket.

Kumaha leres nulis email profésional

Nulis pondok tur surelek tepat bakal ngurangan waktu sadia pikeun ngatur email na make langkung produktif. Ku cara tetep surelek Anjeun pondok, Anjeun meureun bakal méakkeun kirang waktos on email na langkung waktos on tugas lianna. Kitu cenah, jelas nulis mangrupa skill nu. Salaku sagala kaahlian anjeun bakal kedah berpungsi dina kamekaran na.

Awal, anjeun bisa butuh salaku loba waktu nulis surelek pondok nulis surelek panjang. Sanajan kitu, malah lamun ieu kasus, Anjeun bakal mantuan kolega anjeun, klien atawa pagawé janten langkung produktif alatan anjeun bakal nambahan kirang clutter di koropak maranéhna, nu moal ngabantu ka ngabales leuwih gancang.

Dina nulis jelas, anjeun bakal dipikawanoh salaku batur anu weruh naon anjeunna hayang na meunang hal dipigawé. Duanana aya alus keur prospek karir Anjeun.

Jadi kudu kumaha maneh nulis surelek jelas, singket tur profésional?

Identipikasi gawang Anjeun

Surelek jelas salawasna boga obyektif jelas.

Unggal waktos Anjeun diuk turun nulis surelek, nyandak sababaraha detik nanya ka diri: "Naha kuring ngirim eta? Naon atuh nyangka nu dituju?

Lamun teu bisa ngajawab patarosan ieu, Anjeun teu kudu ngirim surélék. Tulis surelek tanpa nyaho naon nu peryogi ngajadikeun anjeun leungit waktu anjeun sarta panarima Anjeun. Mun anjeun teu nyaho kahayang rék, anjeun pasti bakal bajoang pikeun nganyatakeun diri jelas tur concisely.

maca  Citakan hurup: buka konci tabungan karyawan anjeun

Nganggo pangawasa "Hiji hal dina waktu"

Surelek teu dimaksudkan pikeun ngaganti rapat. Kalawan rapat bisnis, beuki anjeun damel dina titik tina agenda nu, rapat geus leuwih produktif.

Kalawan surelek, sabalikna anu bener. Iwal mun ngawengku subjék béda dina surelek anjeun, beuki hal bakal intelligible ka panelepon.

Éta naha éta mangrupakeun ide nu sae pikeun latihan aturan "hiji hal dina hiji waktu." Jieun unggal email nu dikirim ngan masalah hiji hal. Lamun perlu komunikasi dina proyék séjén, nyerat email sejen.

Ieu ogé waktu nu sae pikeun nanya ka diri: "email Ieu bener dipikabutuh?" Sakali deui, mung surelek mutlak diperlukeun némbongkeun hormat ka jalma pikeun saha anjeun ngirim surelek.

prakték empati

Empati nya éta kamampuh pikeun nempo dunya ngaliwatan panon batur. Lamun anjeun ngalampahkeun ieu, anjeun ngartos pikiran sarta parasaan maranéhanana.

Lamun nulis surelek, pikir ngeunaan kecap anjeun tina perspektif maca. Kalawan sagalana anjeun nulis, nanya ka diri:

  • Kumaha carana abdi tiasa naksir kalimah anu lamun kuring narima?
  • Boga manehna istilah ambigu nu nangtukeun?

Ieu mangrupikeun pangaturan anu saderhana, tapi épéktip kana cara anjeun kedah nyerat. Mikir jalma-jalma anu bakal maca anjeun bakal ngarobah cara némbalanna ka anjeun.

Di dieu teh mangrupakeun cara nu empathetic tina nempo dunya pikeun mantuan Anjeun ngamimitian. Kalolobaan jalma:

  • Anu sibuk. Aranjeunna teu boga waktu pikeun nebak naon rék, sarta maranéhna rék maca surelek sareng ngabales gancang.
  • Kawas compliment a. Lamun bisa nyebutkeun hal positif ngeunaan aranjeunna atanapi karya maranéhanana, ngalakukeun eta. kecap anjeun moal wasted.
  • Jiga bisa thanked. Upami panarima geus mantuan anjeun ku cara naon baé sama sekali, inget kana hatur anjeunna. Anjeun kudu lakonan hal nu sarua nalika éta pakasaban maranéhanana pikeun mantuan anjeun.

nyingget presentasi

Nalika anjeun ngirim email ka batur pikeun anu munggaran, anjeun kedah nyarios ka anu nampi saha anjeun. Anjeun biasana tiasa ngalakukeun ieu dina hiji kalimat. Salaku conto: "Éta resep pisan pendak sareng anjeun dina [Acara X]. "

maca  Lamun rupa pikeun nyanghareupan leuwih hade tinimbang email

Salah sahiji cara pikeun shorten nu presentasi nulis saperti lamun patepung anjeun nyanghareupan nyanghareupan. Anjeun teu bakal balik kana monolog mangrupa lima menit lamun papanggih batur di jalma. Ku kituna ulah ngalakukeun hal eta dina email anu.

Anjeun teu nyaho lamun hiji bubuka perlu. Meureun anjeun geus geus ngahubungi panarima, tapi anjeun teu terang lamun manehna bakal apal anjeun. Anjeun bisa ninggalkeun sandi anjeun dina signature email Anjeun.

Ieu nyegah salah harti. Anjeun nampilkeun deui ka batur anu geus weruh Anjeun némbongan kurang ajar. Mun manehna teu nyaho mun manehna weruh Anjeun, Anjeun ngan bisa ngantep pariksa signature Anjeun.

Ngawatesan diri ka lima kalimat

Dina unggal email maneh nulis, anjeun kudu make cukup kecap ngomong naon butuh na euweuh deui. A prakték mangpaat anu dugi ka lima kalimat.

Kirang ti lima kalimat anu sering pangperangan tur kurang ajar, leuwih ti lima kalimat runtah waktu.

Bakal aya kali nalika eta bakal mungkin pikeun mulasara hiji email nu ngandung lima kalimat. Tapi di hal nu ilahar, lima kalimat anu cukup.

Ngadopsi disiplin lima kalimat sarta anjeun bakal manggihan dibaturan nulis surelek gancang. Anjeun ogé bakal meunang leuwih waleran.

Paké kecap pondok

Dina 1946, George Orwell disarankan panulis pikeun pernah ngagunakeun kecap panjang dimana pondok hiji bakal ngalakukeun.

naséhat Ieu malah leuwih relevan kiwari, utamana lamun nulis surelek.

kecap pondok némbongkeun hormat keur pamuter Anjeun. Ku ngagunakeun kecap pondok, Anjeun dijieun yakin yén surat anjeun gampang ngartos.

Sami bener kalimat pondok tur ayat. Ulah aya tulisan ngeunaan blok badag tina téks upami anjeun hoyong pesen anjeun janten jelas tur gampang ngartos.

Nganggo sora aktip

sora aktip nyaéta gampang maca. Ieu ogé nyorong Peta sarta tanggung jawab. Memang dina sora aktif, frasa difokuskeun baé anu tindakan. Dina sora pasip, kalimat difokuskeun objek dina nu urang meta. Dina sora pasip, éta bisa sigana yen hal lumangsung ku sorangan. Aktip, hal ngan lumangsung lamun urang meta.

Nempel kana struktur standar

Naon tombol tetep surelek Anjeun pondok? Ngagunakeun struktur baku. Ieu citakan nu bisa Anjeun turutan ka unggal email maneh nulis.

maca  The outline tulisan surelek éféktif

Salian tetep surelek Anjeun pondok, nuturkeun struktur standar oge mantuan Anjeun nulis gancang.

Leuwih waktos anjeun bakal ngamekarkeun struktur anu bakal dianggo pikeun anjeun. Di dieu nyaeta struktur basajan pikeun meunangkeun Anjeun ngamimitian:

  • Salutation
  • compliment a
  • Alesan ti surélék anjeun
  • A panggero pikeun aksi
  • Hiji seratan nutup (nutup)
  • tekenan

Tingali di unggal ieu dina jero.

  • Ieu garis mimiti email teh. "Halo [Nami]" mangrupakeun ucapan has.

 

  • Lamun anjeun ngirim email ka batur pikeun kahiji kalina, compliment hiji mimiti hébat. A compliment ditulis ogé ogé bisa ngawula salaku hiji bubuka. Contona:

 

"Kuring resep presentasi anjeun dina [topik] dina [tanggal]. "

"Kuring mendakan blog anjeun dina [topik] leres-leres mangfaat. "

"Éta pelesir pendak sareng anjeun dina [acara]. "

 

  • Alesan ti email Anjeun. Dina bagian éta, anjeun nyarios, "Kuring bakal surélék naroskeun perkawis…" atanapi "Kuring panasaran naha anjeun tiasa ngabantosan…" Kadang-kadang anjeun peryogi dua kalimat pikeun ngajelaskeun alesan anjeun nyerat.

 

  • A panggero pikeun aksi. Sakali anjeun geus dipedar alesan anjeun pikeun ngirim ku email, ulah nganggap yén panarima bakal nyaho naon nu kudu. Nyadiakeun parentah husus. Contona:

"Naha anjeun tiasa ngirim file ieu dugi ka dinten Kemis?" "

"Naha anjeun tiasa nyerat ieu dina dua minggu ka payun?" "

"Punten nyerat ka Yann perkawis éta, sareng wartoskeun ka kuring nalika anjeun parantos ngalaksanakeunana." "

Ku nyusun pamundut anjeun dina bentuk patarosan, panarima diulem pikeun némbalan. Alternatipna, anjeun ogé tiasa nganggo: "hayu atuh terang nalika anjeun ngalakukeun ieu" atanapi "hayu atuh terang upami ieu sanés kanggo anjeun." "

 

  • nutup. Sateuacan ngirim surélék anjeun, pastikeun anjeun kaasup pesen nutup. Ieu boga tujuan dual mun reiterate panggero anjeun pikeun aksi sarta nyieun panarima nu ngarasa alus.

 

Conto garis nutup alus:

"Hatur nuhun kana sadaya bantosan anjeun ieu. "

“Abdi henteu sabar ngadangukeun naon anu anjeun pikirkeun. "

"Béré kuring terang upami anjeun gaduh patarosan. "

  • Tungtungna sangka pikeun nambahkeun signature Anjeun dimimitian ku pesen ucapan.

Ieu bisa jadi "Hormat," "Tansah", "Good dinten" atawa "Hatur nuhun".