Nyitak Friendly, PDF & Email

Naha dina kahirupan profésional atanapi pribadi anjeun, anjeun pisan mindeng ngajurung nyieun pilihan.
Tangtu, sababaraha nu leuwih penting batan batur, tapi nyaho putusan katuhu teu improvised.

Nalika datang ka nyieun pilihan, duanana métode anu lawan, salah sahiji dua kolom kaunggulan jeung kalemahan jeung salah sahiji di handap naluri-Na.
Pikeun mantuan Anjeun nyieun kaputusan katuhu, jadi didieu aya dua padika di jéntré tur sababaraha tips.

Metoda # 1: kaunggulan jeung kalemahan kolom

Ieu metoda nu loba jalma make nyieun pilihan. Bisa jadi éféktif, sakumaha hal ieu ngamungkinkeun keur jelas menta nu urang meunang jeung urang leungit nyandak putusan ieu. Kecap disimpen, ieu cara méré harti kana kaputusan.
Sanajan kitu, metoda ieu merlukeun waktu sarta refleksi leres dina pilihan.
Eta meureun nu teu dianggo unggal waktos, sahingga ukur ngaganggu nu leuwih lengkep.

Metoda # 2: percanten ka naluri na

Hal ieu sering nyarios yén pilihan kahiji urang dijieun téh mindeng hiji katuhu.
Sarta naon drove kami nyieun pilihan ieu éta ngan naluri. Ieu pintonan sagemblengna béda tina kaputusan.
Di dieu hiji conto: anjeun kedah meunang nujul A, anjeun milih hiji rancana perjalanan, mindeng tanpa bener pamikiran ngeunaan eta.
Hiji jalma anu gumantung ka naluri na pernah nelepon kana sual pilihan-Na.
Malah lamun kacilakaan ieu ngantosan lumangsung dina lalampahan ieu, manehna bisaeun yén ieu téh nasib.
Percanten naluri Anjeun oge bisa dipercaya sarta yén pilihan urang ngadamel anu adil jeung alus keur kami.
Studi ogé némbongkeun yén kaputusan intuitif anu sering nu pangalusna utamana basa aranjeunna keur patali ka dikawasa atawa dina kaayaan wewengkon bahaya.

maca  Kumaha janten cemerlang di sagala kaayaan?

dipepelingan sangkan éta kaputusan katuhu:

Tip # 1: diajar ngadangukeun

émosi Anjeun tiasa mantuan Anjeun nyieun kaputusan katuhu. Memang émosi meta salaku alarm nu mere Anjeun inpo konci ngeunaan situasi.
Sipatna indikator pohara alus, anjeun bungah jeung senang atawa sedih tur sabalikna nostalgia, inget ngadangukeun parasaan anjeun.

Tip # 2: tetep mung informasi mangpaat

Drowned dina caah informasi, anjeun moal bisa nyieun kaputusan anu alus.
Ieu memang hese ngabedakeun naon penting jeung naon henteu.
Sangkan tetep dina pikiran naon sih perkara jeung konsentrasi dina kabutuhan poko.

Tip # 3: nyaéta pause

Keur nyangkut kana kaputusan nyieun keur jam sia.
Ku kituna, eureun pamikiran na nyandak kaluar sababaraha hawa.
Ieu bakal nulungan urang tingali leuwih jelas, anjeun bersantai, ieu téh pasti wayah éta putusan katuhu bakal muncul.