Nyitak Friendly, PDF & Email

Surélék nyaéta salah sahiji sarana komunikasi utama dina lingkungan profésional. Sanajan kitu, sababaraha condong poho aturan. Ieu nunjukkeun yenemail dianggap kurang formal tibatan surat. Kadé uninga yen hiji ieu Tapi tetep tulisan digawé, sanajan olahraga gaya torek atawa leuwih ramah-pamaké. Kumaha suksés dina email profésional? Panggihan prakték pikeun diadopsi pikeun drafting dina aturan seni.

Garis subyek email kedahna pondok

Hal kahiji anu bakal ditampi ku anjeun atra topik tina email anjeun. Ieu mangrupikeun hiji-hijina garis anu nembongan dina koropak. Ieu sababna naha éta kedah pondok, tepat sareng rapih. Kitu ogé, éta kedah ngagaduhan tautan sareng tujuan surélék anjeun (béja, béja, ngundang…). Kalayan kecap sanésna, anu nampi kedah gancang ngartos naon éta, ngan ku maca topikna.

Subjék email tiasa dirumuskeun dina kalimat nominal, kalimat tanpa kecap penghubung, kalimat 5 dugi 7 kecap, kalimat tanpa tulisan. Ieu sababaraha conto: "nyuhungkeun inpormasi", "aplikasi kanggo jabatan ...", "pembatalan pelatihan CSE 25 Januari", "undangan 10 taun perusahaan X", "laporan rapat ti … ”, Jsb.

Ogé, perhatoskeun henteuna hiji subjek tiasa ngajantenkeun email anu teu dihoyongkeun.

Formula mimiti

Disebut ogé formula telepon, ieu nunjuk kecap-kecap mimiti email. Kalayan kecap séjén, éta kecap anu mastikeun kontak sareng panganteur.

Formula banding ieu gumantung kana faktor-faktor ieu:

  • Hubungan anjeun sareng anu nampi: naha anjeun terang anu nampi? Upami kitu dina waktos naon?
  • Kontéks komunikasi: resmi atanapi teu resmi?
maca  Panginget outline of cybercourtoisie

Maka jelas pisan yén anjeun moal ngalamar atasan ku cara anu sami sareng anjeun badé nyarios ka batur sapagawean. Kitu ogé, éta mangrupikeun rumus anu sanés anu bakal anjeun anggo nalika nyarios ka jalma asing.

Saatos formula banding nyaéta kalimat mimiti email anu kedah dihubungkeun sareng poko tulisan panulis.

Awak email

Pertimbangkeun ngagunakeun téknik piramida tibalik pikeun nyerat awak surélék anjeun. Ieu diwangun ku ngamimitian ku inpormasi utama email anu paling sering dijantenkeun email. Saatos kitu, anjeun kedah ngahudangkeun inpormasi anu sanés dina cara turunna, nyaéta anu paling penting dugi ka anu paling henteu penting.

Alesan naha anjeun kedah milari metode ieu nyaéta bagian mimiti kalimat anu paling dibaca sareng anu paling diinget. Dina kalimat 40 kecap, anjeun biasana ngan ukur émut 30% tina bagian kahiji.

Surélék anjeun kedah nyerat dina kalimat pondok sareng basa profésional, sapopoé. Dina pengertian ieu, hindarkeun istilah téknis sareng pastikeun aya kecap panyambung antara kalimat.

Akhirna, tong hilap kalimat sopan pikeun bérés email anjeun. Teras gunakeun sopan santun dina tungtung bari adaptasi kana kontéks bursa tapi ogé hubungan anjeun sareng anu nampi.