Nyitak Friendly, PDF & Email

Ayeuna, urang tingali yén nyerat kibor nyerang beuki loba kahirupan urang sadidinten. Ieu sering ngajantenkeun urang hilap nyerat tulisan, anu, sanaos kasuksésan téknologi digital, masih mangpaat sakumaha biasa. Nyanghareupan hal ieu, penting pikeun naroskeun ka diri mana cara anu kedah diadopsi nalika damel. Tinjauan masing-masing tina téhnik ieu.

Tulisan tangan: penting pisan pikeun diajar

Penting pikeun terang, utamina upami anjeun ngarencanakeun diajar basa anu anyar. Bahwa anu ngalangkungan tulisan leungeun bakal masihan anjeun tambah. Mémang, éta bakal mangaruhan pangaruh kana éjahan sareng bacaan anjeun.

Sumawona, seueur panilitian parantos nunjukkeun yén diajar ku pulpén ngamungkinkeun anjeun langkung ngawasa karakter anu béda ogé indra na. Janten, panilitian dumasarkeun kana pencitraan sareng neurosains. Kapendak yén tulisan leungeun ngaktifkeun daérah otak anu sami anu kapangaruhan nalika maca.

Maka hartosna yén nyerat ku tangan ngamungkinkeun anjeun ngembangkeun kamampuan maca anjeun. Hasilna, anjeun bakal tiasa ningkatkeun tingkat maca sareng maca langkung gancang.

Nalika anjeun nganggo kibor, mémori sensorimotor parantos teu dianggo deui. Ieu ngirangan katerampilan maca gancang.

Nulis dina kibor: nilai tambah

Di sisi anu sanésna, kanyataan nyerat ku tangan tinimbang ngagunakeun keyboard henteu kedah nambihan nilai tina segi kualitas. Buktina nyaéta seueur jalma langkung mahér dina nyerat téks nganggo keyboard tibatan dina versi tulisan tangan. Sumawona, aya anu ngémutan yén panggunaan keyboard dina damel ngamungkinkeun aranjeunna ngahasilkeun téks anu langkung saé.

maca  template email ka ngembarkeun partisipasi na dina rapat

Komputer nyayogikeun anjeun sababaraha alat anu ngamungkinkeun anjeun ngaoptimalkeun téks panulis anjeun. Hasilna, anjeun kamungkinan pikeun nyegah kasalahan gramatikal ogé kasalahan éjahan.

Salaku tambahan, panilitian nunjukkeun yén kibor ngagaduhan pangaruh kana motivasi diajar nyerat, khususna pikeun jalma anu nyerat kirang. Mémang, ku komputer, anjeun ngetik henteu hariwang ngeunaan bentuk téks na. Salaku tambahan, teu kedah hariwang ngeunaan kasalahan sabab éta tiasa dilereskeun tanpa erasure. Dina pengertian ieu, urang perhatoskeun yén révisi nalika nyerat nganggo keyboard dilakukeun langkung gampil kumargi aya alat terpadu pikeun tugas ieu.

Tungtungna, naha anjeun kedah nyerat ku tangan atanapi dina keyboard?

Ngawasa tulisan leungeun penting teuing ku ngawasaan keyboard. Dina hal ngapalkeun, jelas yén tulisan leungeun paling nguntungkeun sabab éta aya hubunganana sareng maca.

Nanging, upami ngeunaan padamelan sadidinten, nyerat keyboard bakal éléh. Alesanna nyaéta komputer mempermudah sadaya tindakan anu aya hubunganana sareng nyerat: salin, témpél, motong, mupus, jsb. Kauntungan sanésna tina metode ieu nyaéta ngamungkinkeun anjeun langkung gancang tibatan nyerat ku tangan. Kauntungan anu ageung utamina di lingkungan propésional.