Nyitak Friendly, PDF & Email

Ayeuna, di dunya propésional, kaparigelan anu penting sareng sering dianggurkeun nyaéta "terang nyerat". Kualitas anu, dina jaman digital, sering dipohokeun.

Nanging, ku langkungna waktos, urang sadar yén katerampilan ieu tiasa ngabédakeun sababaraha titik. Salaku ilustrasi, anggap bursa ieu sareng HRD:

«Pikeun rekrutmen anu direncanakeun dinten ayeuna, naha anjeun parantos mendakan calon?

- Kami ngalaksanakeun seueur tés sareng tungtungna urang gaduh dua contender anu ampir sami latar, pangalaman anu sami. Aranjeunna duanana sayogi pikeun ngamimitian dina posisi anyar ieu.

- Naon anu anjeun badé mutuskeun pikeun mutuskeun antara aranjeunna?

- Éta henteu rumit! Kami bakal milih anu mana ti dua anu ngagaduhan kaparigelan nyerat anu pangsaéna.»

Dina hal ragu, prioritas masihan ka anu nyerat pangsaéna.

Conto di luhur ngagambarkeun pisan, kumaha nyeratna tiasa ngadiskualifikasi dina prosés rekrutmen. Naha anjeun saé atanapi goréng dina industri naon waé, pangalaman parantos nunjukkeun yén gaduh panulisan anu hadé tiasa ngakibatkeun hiji jalma pikeun ngarebut kasempetan anu tangtu. Kualitas tulisanana sahingga janten kaparigelan anu khas. Unsur anu tiasa nyayogikeun legitimasi tambihan dina kontéks ngupahan contona. Perusahaan rekrutmen ngabuktoskeun ieu, nyatakeun: " Kalayan kamampuan anu sami, nyéwa anu nyerat pangsaéna». Sipat nyerat calon paling sering ngagambarkeun perawatan anu tiasa dilakukeun pikeun karyana; ciri anu henteu nyayogikeun perekrut.

maca  Panginget outline of cybercourtoisie

Penguasaan nulis: asét penting

Nulis mangrupa aspék penting tina pakasaban, boh dina tulisan a pos, korespondensi, laporan, atawa malah formulir. Ku kituna mempermudah organisasi operasi poéan. Sajaba ti éta, nulis téh ngulang dina kahirupan profésional. Khususna surat éléktronik, anu janten prosés penting dina bisnis naon waé. Directives antara hirarki jeung collaborators atawa bursa antara konsumén jeung suppliers. Nulis ogé jadi tétéla jadi skill dipikahoyong, sanajan jarang muncul dina sistem rujukan bisnis.

Nulis pisan setrés pikeun seueur urang. Sangkan teu ngarareunah ieu ngaleungit, tanyakeun ka diri anjeun ka patarosan ieu:

  • Naha kuring leres-leres gaduh élmu dasar nyerat dina basa Perancis?
  • Naha tulisan kuring biasana tepat sareng jelas?
  • Naha kuring ngarobah cara nulis email, laporan sareng seueur deui?

Naon kasimpulan anu urang tiasa nyandak tina ieu?

Patarosan anu ditetepkeun di luhur lumayan sah. Di lingkungan anu propésional, dua hal penting anu paling sering diarepkeun nalika ngeunaan tulisan.

Kami gaduh, kahiji, wujudna dimana penting pisan pikeun merhatoskeun khusus kana tulisan, diorthographe, tapi ogé pikeunorganisasi ideu. Janten, masing-masing tulisan anjeun kedah tumut kana akun presisi sareng kajelasan tanpa mopohokeun kasimpulanana.

Tungtungna, eusina anu anjeun sayogi pikeun kolega anjeun atanapi tulisan tangan anu unggul. Kedah aya hubunganana. Sanés sual nyerat dina raraga nyerat tapi kedah dibaca sareng kahartos. Ngan sapertos anjeun, teu aya anu gaduh waktos miceun.

maca  Unggal panarima ngagaduhan rumus sopan anu pas!