Nyitak Friendly, PDF & Email

Dina basa Jepang disebatna 日本 (Nihon). Istilah masihan Jepang dina basa Perancis. Nanging, urang langkung resep nami Jepang. Ditarjamahkeun dina basa Perancis ku " Nagara panonpoé anu naék Mangrupikeun kirang langkung hartos na dina basa nagara. Cakram beureum dina latar bodas. Simbol ngalangkungan kecap sareng basa sareng ogé dikedalkeun ku bandéra. Jepang - atanapi 日本, janten - nagara anu dinobatkeun ku misteri. Diantara teka-teki anu paling indah di Nusantara: basa Jepang.

Tapi teras Dimana kecap Japon asalna tina basa Perancis? (sareng sarimbag na dina basa-basa sanés di dunya)? Nalika pelaut Portugis sumping ngalangkungan laut di Wétan Jauh, urang Mandarin anu masihan sebutan ka Nusantara Jepang ka aranjeunna. Ngucapkeun "Jipangu", nami daérah geuwat janten Jepang!

Kalayan 21.000 peserta didik di Perancis di 2018, basa Jepang tetep jauh dina jutaan mahasiswa Inggris atanapi Spanyol. Tapi taun demi taun, basa Mishima teras-terasan ngagurilep di Laut Jepang sareng Gunung Fuji. Babbel nawiskeun pamanggihan linguistik sareng budaya di Jepang!

Sejarah bahasa Jepang ti jaman Yamato dugi ka jamanna

Teras maca tulisan dina situs aslina →

maca  citak 3D