Nyitak Friendly, PDF & Email

Nalika urang nyarioskeun basa-basa ka hareup, urang membangkitkeun basa Cina, kadang basa Rusia, Spanyol ogé. Langkung jarang basa Arab, basa anu sering dipohokeun. Naha anjeunna, henteu, anu nandingan gelar pikeun gelar? Éta mangrupikeun salah sahiji tina 5 basa anu paling diucapkeun di dunya. Bahasa sains, seni, peradaban sareng agama, Arab parantos mangaruhan pisan kana budaya-budaya dunya. Taun demi taun, satia kana tradisi na, basa Arab terus ngumbara, ngabeungharan dirina sorangan sareng narik ati. Antawis literal arab, nya teu kaitung dialék et putra aksara tiasa dikenal diantara sadayana, kumaha cara ngartikeun hakekat tina bahasa sunda ieu? Babbel nempatkeun anjeun dina jalan satapak!

Dimana bahasa Arab diucapkeun di dunya?

Arab mangrupikeun basa resmi pikeun 24 nagara sareng salah sahiji tina 6 bahasa resmi PBB. Ieu mangrupikeun 22 nagara bagian Liga Arab, ditambah Eritrea sareng Chad. Satengah tina nagara-nagara anu nyarios basa Arab ieu di Afrika (Algeria, Comoros, Djibouti, Mesir, Eritrea, Libya, Maroko, Mauritania, Somalia, Sudan, Chad sareng Tunisia). Satengahna aya di Asia (Arab Saudi, Bahrain, Uni Émirat Arab, Irak, Yordania, Kuwait, Libanon, Oman, Paléstina, Qatar, Suriah sareng Yaman).

Arab, Turki, Persia ... hayu stock! Mayoritas panyatur basa Arab janten ...

 

Teras maca tulisan dina situs aslina →

maca  Komunikasi dina lingkungan multikultural