Nyitak Friendly, PDF & Email

Naha anjeun nyandak catetan sareng hoyong milarian jalan? Naha anjeun ngalakukeun itungan dina komputer sareng hasil anjeun robih ti dinten ka dinten? Naha anjeun badé ngabagikeun analisa data anjeun sareng karya panganyarna anjeun sareng kolega anjeun supados aranjeunna tiasa dianggo deui?

MOOC ieu kanggo anjeun, mahasiswa doktorpanalungtik , murid masterguru-guruinsinyur ti sadaya disiplin anu hoyong ngalatih anjeun dina lingkungan penerbitan sareng alat anu tiasa dipercaya:

  • Markdown pikeun catetan terstruktur
  • des Alat indéks (DocFetcher sareng ExifTool)
  • gitlab pikeun nyukcruk versi sareng karya kolaborasi
  • Notebooks (jupyter, rstudio atawa org-mode) pikeun éfisién ngagabungkeun itungan, ngagambarkeun jeung analisis data

Anjeun bakal diajar salami latihan dumasar kana kasus praktis kumaha ngagunakeun alat ieu pikeun ningkatkeun catetan anjeun, manajemén data sareng itungan anjeun. Pikeun ieu, anjeun bakal bogaspasi Gitlab sareng D 'spasi Jupyter, terpadu kana platform FUN jeung nu teu merlukeun instalasi nanaon. Anu hoyong tiasa ngalakukeun pagawéan praktis sareng studio ou Modeu org sanggeus masang parabot ieu dina mesin maranéhanana. Kabéh parabot instalasi tur konfigurasi prosedur disadiakeun dina Mooc, kitu ogé loba tutorials.

Kami ogé bakal nampilkeun ka anjeun tangtangan sareng kasusah panalungtikan anu tiasa diulang.

Dina ahir MOOC ieu, anjeun bakal ngagaduhan téknik anu ngamungkinkeun anjeun nyiapkeun dokumén komputasi anu tiasa ditiru sareng ngabagikeun hasil padamelan anjeun sacara transparan.

🆕 Seueur kontén anu parantos ditambihan dina sési ieu:

  • pidéo dina git / Gitlab pikeun pamula,
  • gambaran sajarah panalungtikan reproducible,
  • kasimpulan sareng kasaksian pikeun kabutuhan khusus dina widang élmu manusa sareng sosial.
maca  Tips kanggo Daptar Data

Teras maca tulisan dina situs aslina →