Nyitak Friendly, PDF & Email

Internet of Things (IoT) constitutes hiji évolusi utama jaringan global sarta kudu ngabales dua tantangan fundamental: janten éfisién énergi sarta luhureun sakabeh janten interoperable, hartina ngidinan objék pikeun gampang ngahijikeun kana sistem informasi aya.

MOOC ieu bakal nutupan téknologi, arsitéktur sareng protokol anu dipikabutuh pikeun éta kinerja tungtung-to-tungtung ngumpulkeun informasi dina jaringan dedicated ka IoT pikeun structuring data jeung ngolah na.

Dina MOOC ieu, anjeun bakal utamana:

 

  • manggihan hiji kategori anyar jaringan disebut LPWAN saha SIGFOX et LoRaWAN nyaéta wakil anu paling kasohor,
  • tingali évolusi tumpukan protokol Internét, nu mana ti IPv4 / TCP / HTTP à IPv6 / UDP / CoAP bari ngajaga Konsep REST dumasar kana sumber daya anu diidentifikasi sacara jelas ku URI,
  • ngajelaskeun kumaha CBOR bisa dipaké pikeun struktur data kompléks salian ti JSON,
  • enfin JSON-LD et pangkalan data mongodb bakal ngidinan urang pikeun gampang ngamanipulasi informasi dikumpulkeun. Ku kituna, urang bakal ngenalkeun téknik penting pikeun validasi statistik data anu dikumpulkeun.

Teras maca tulisan dina situs aslina →

maca  Ti atom ka manusa: dina akar kecap ilmiah