Nyitak Friendly, PDF & Email

Nulis ka guru: frase sopan naon nyoko?

Kiwari, ngahubungan guru atanapi dosen ngalangkungan email mangrupikeun cara anu paling gampang. Nanging, sanaos kesederhanaan ieu mangrupikeun kauntungan anu berharga, kadang urang ngalaman kasusah nalika nyerat email ieu. Salah sahijina nyaéta undoubtedly frase sopan pikeun nyoko. Upami sapertos seueur anu sanés, anjeun ogé ngalaman kasusah ieu, tulisan ieu kanggo anjeun.

Panginget dasar ringkes nalika nyarios ka guru

Nalika ngirim email ka profésor atanapi guru, hal anu penting pikeun gampang diidentipikasi ku anjeun email. Memang disarankan pikeun ngalebetkeun ngaran tukang anjeun langsung dina koropak koresponden anjeun, dina hal ieu profesor atanapi guru.

Sajaba ti éta, subyek e-mail kudu diartikeun jelas, pikeun nyegah nu susuratan anjeun ti wasting waktu pilari eta.

Naon civility pikeun guru atawa profesor?

Biasana dina basa Perancis, urang ngagunakeun civility "Madame" atawa "Monsieur" tanpa ngaran tukang. Nanging, éta gumantung kana hubungan atanapi kaayaan hubungan anjeun sareng koresponden anjeun.

Upami anjeun gaduh interaksi anu éksténsif sareng anu nampi email, anjeun tiasa milih frasa anu sopan "Dear Sir" atanapi "Dear Madam".

Sajaba ti éta, anjeun ogé boga kamungkinan nuturkeun civility tina judul. Gumantung kana naha koresponden anjeun profesor, diréktur atawa rektor, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nyebutkeun "Tuan Professor", "Tuan Diréktur" atawa "Tuan Rektor".

maca  Tanda tangan email propésional

Lamun awewe, kenging make "Madam Professor", "Madam Director" atanapi "Madam Rector".

Sanajan kitu, jadi sadar yen eta teu bisa ditarima mun labél Bapak atawa Nyonya, lajengkeun ku singketan, nyaeta ngomong ku ngagunakeun Bapak atawa Ibu Kasalahan teu nyieun nyaeta nulis "Mr. ". Jalma-jalma salah sangka aranjeunna disanghareupan ku singketan tina "Mister". Sabalikna, éta mangrupikeun singketan tina asal Inggris.

Kahadean ahir pikeun email profésional anu ditujukeun ka guru

Pikeun surelek bisnis, frasa santun ahir bisa mangrupa kecap katerangan kayaning "Hormat" atawa "Hormat". Anjeun oge bisa make ungkapan sopan "Salam" atawa "Salam". Ieu oge mungkin ngagunakeun rumus sopan ieu nu salah meets dina hurup profésional: "Punten nampi, Professor, salam pangalusna abdi".

Sabalikna, pikeun guru atanapi profesor, bakal kagok pisan ngagunakeun frasa anu sopan "Ihlas" atanapi "Ihlas". Ngeunaan tanda tangan, perhatikeun yén kami nganggo nami hareup dituturkeun ku nami tukang.

Salaku tambahan, pikeun masihan langkung seueur kiridit kana email anjeun, anjeun bakal kéngingkeun seueur ku ngahormatan sintaksis sareng tata basa. Smiley sareng singgetan ogé kedah dihindari. Saatos ngirim email, upami anjeun masih teu gaduh jawaban saatos saminggu, anjeun tiasa ngiringan ka guru.