Nyitak Friendly, PDF & Email

Recap on rumus sopan: Naon struktur maranéhanana?

"Punten percanten, Nyonya, Pak, dina jaminan pertimbangan kuring anu dibédakeun" atanapi "Punten nampi, Pak (atanapi Nyonya), ekspresi pertimbangan kuring anu sampurna" atanapi "Nunggu bacaan ti anjeun, punten percanten, Pak, kalayan ikhlas. / pertimbangan anu luhur pisan… Ieu mangrupikeun ungkapan anu sopan anu tiasa dianggo dina a pos profésional. Tapi dina pamariksaan anu langkung caket, 4 unsur muncul tina rumusan ieu: kecap konci, kecap pagawéan, giliran sareng ekspresi rumus ahir.

Naon 4 unsur nu ngawangun rumus sopan santun?

Kami mendakan dina rumus sopan klasik, 4 unsur utama:

  • Hook tina rumus ahir
  • Kecap pagawéan tina rumus ahir
  • Giliran rumus ahir
  • Ekspresi rumus ahir

Hook tina rumus ahir

Kecap konci tina frasa santun terakhir aya dina ungkapan "Ditunda ...", "Ngadoa pikeun anjeun ..." atanapi "Kalayan pikiran kuring ...". Sanajan kitu, eta kudu dicatet yén sanggeus hook ieu, éta subjek nu kudu nuturkeun. Lain nanaon.

Kecap pagawéan tina rumus ahir

Kecap pagawéan rumus ahir umumna dipaké nyaéta: "Satuju ...", "Kuring menta anjeun nyatujuan", "Mangga / Deign mun approve". Aya ogé kecap gawe tipe séjén: Panggihan, narima, percanten, narima.

Tapi aya sababaraha nuances, kumaha oge. Frase "Punten nampi ucapan salam kuring" salah kusabab alesan anu sederhana yén salam hormat parantos dianggap ekspresi anu tangtu. Ujug-ujug, aya lajeng a redundancy komo omong kosong, dina pamadegan sababaraha spesialis.

maca  Kumaha anjeun nyingkahan kasalahan éjahan nalika damel?

Leuwih ti éta, dina basa Perancis, urang nganyatakeun parasaan jeung teu salam. Nanging, urang tiasa nyarios, "Punten nampi ekspresi parasaan abdi anu dibédakeun".

Giliran rumus ahir

Urang perhatikeun péngkolan rumus ahir dina frasa sapertos "Éksprési rasa syukur kuring anu jero ..." atanapi "Jaminan salam hormat kuring ...".

Ekspresi rumus ahir

Ieu hadir dina lokusi "Salam hormat abdi, salam ikhlas abdi, salam pangalusna abdi ...", "Rarasaan pangalusna abdi, perasaan abdi dibédakeun, rasa hormat abdi, rasa bakti abdi ...", "Hormat abdi, abdi hormat. dedikasi hormat, simpati hormat abdi ... "atawa" tinimbangan pangluhurna abdi, tinimbangan pangluhurna abdi, tinimbangan ikhlas abdi ... ".

Ku kituna urang meunangkeun rumus sopan tipe:

  • Nampi, Puan, Sir, salam pangsaéna.
  • Pastikeun, Nyonya, tina parasaan kuring anu paling hormat
  • Narima, Nyonya, éksprési parasaan kuring anu dibédakeun

Dina acara naon waé, éta kedah diperhatoskeun yén rumus ieu ngagaduhan ruang lingkup umum sareng khusus pikeun formalisme surat atanapi surat. Tapi aya ogé sababaraha ungkapan sopan pondok anu tiasa dipendakan dina email bisnis. Urang tiasa nyebatkeun diantara ieu:

  • Pondok
  • Sabenerna
  • Salam tulus
  • enya-enya
  • Hormat
  • Salam hormat
  • Salam hormat