Nyitak Friendly, PDF & Email

Formula kahadean dina tungtung email: Konteks panggunaan

Anjeun henteu ngirim email anu propésional ka batur sapagawean sakumaha anjeun ka pengawas atanapi ka klien. Aya kode basa pikeun terang nalika anjeun aya di lingkungan anu propésional. Kadang-kadang urang pikir urang terang aranjeunna, dugi ka urang sadar yén kami ngalakukeun sababaraha kasalahan adat. Dina tulisan ieu, kami ngajelaskeun kontéks anu mana rumus sopan tangtu cocog pisan.

Frasa sopan "Have a nice day"

Dina pamadegan spesialisemail, Sylvie Azoulay-Bismuth, panulis buku "Keur hiji email pro", frase santun "Gaduh dinten nice" dimaksudkeun pikeun jalma kalawan saha urang boga hubungan profésional pisan cordial. Éta tiasa dianggo nalika ngirim email ka batur sapagawean.

Frasa sopan "Salam hormat"

Anjeun panginten ogé terang éta supados henteu mayar harga pikeun komunikasi anu gagal! Frasa sopan "Salam hormat" digunakeun nalika anjeun kedah sopan ngedalkeun rasa sugema anjeun. Ieu ogé karaos dina eusi email anu sacara alami tiris.

Ieu anu ngajantenkeun sababaraha urang nyarios kaleuleuwihan yén rumus ieu digunakeun nalika nyarios ka "musuh" urang.

Frasa sopan "Tulus milik anjeun"

Mangrupikeun rumus anu cukup resmi sareng ramah. Anjeunna henteu lulus. Nalika anjeun henteu kantos pendak sareng batur, rumus ieu tiasa dianggo pikeun ngirim email profesional ka aranjeunna.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, dina frasa "Tulus," salam teu dibédakeun ogé henteu hadé. Dina pendapat sababaraha ahli email, rumus ieu mangrupikeun "konci master anu saé".

maca  Affixing dina frase sopan: Naha anjeun yakin kana nu nempatkeun eta pikeun pamakéan alus?

Dina surat panutup, éta ngagaduhan sadayana nilaina sareng ogé disarankeun pisan. Urang bisa nyebutkeun contona: "Tarima, Madam, Sir, salam ikhlas abdi".

Frasa sopan "Salam Cordial"

Éta aya di antara "Tulus milik anjeun" sareng "Tulus". Frasa sopan "Tulus" hartosna "Ku sadayana haté". Éta ngagaduhan asal Latin "Cor" anu hartosna "Haté". Tapi antukna, eusi émosina parantos ngirangan. Éta parantos janten rumus anu seueur dianggo hormat kalayan dosis neutrality.

Formula sopan: "Kalayan kenangan kuring anu pangsaéna" atanapi "Persahabatan"

Formula sopan ieu dianggo nalika ngirim email ka tilas kolega sareng kolaborator anu parantos kami bagikeun kenangan anu saé.

Kami ogé nganggo rumus "Persahabatan" nalika ngabagi silaturahmi sareng koréspondén anjeun. Ieu nganggap yén anjeun parantos kenal anjeunna rada lami.

Frasa sopan "Tulus milik anjeun"

Ieu mangrupikeun rumus sopan pikeun awéwé séjén. Sabalikna tina naon anu panginten, anjeunna henteu hartosna "Kuring milik anjeun". Sabalikna, interpretasi anu leres nyaéta "Kuring miharep anjeun ogé". Éta biasana dianggo jarang pisan nalika ditujukeun ka lalaki.