Nyitak Friendly, PDF & Email

Tulisan tangan atanapi henteu, nyerat penting dina dunya propésional. Mémang, éta mangrupikeun unsur anu mangrupikeun bagian tina misi sadidinten anjeun sareng anu maénkeun peran penting dina bursa anjeun. Salaku tambahan, penting pikeun nyerat sacara épéktip pikeun masihan gambaran anu hadé pikeun diri anjeun, tapi ogé pikeun perusahaan anu anjeun wakilan. Pikeun ngalakukeun ieu, anjeun kedah gaduh strategi nyerat fungsional dina tempatna.

Prosés tilu léngkah

Strategi nyerat anu saé mangrupikeun prosés tilu léngkah. Leres pisan, jelas yén anjeun moal tiasa ngagabungkeun milarian ideu, nyerat kalimat anu kualitas ogé hormat tina tanda baca. Ieu sadayana tugas anu ngakibatkeun kaleungitan kognitif.

Ieu alesan naha anjeun kedah nyandak pendekatan anu bakal nyegah anjeun gancang-gancang ditindes. Ieu ngabentuk babagian kuli dibagi kana tilu tahap.

Mimiti, anjeun kedah nyiapkeun eusi tulisan anjeun. Teras, anjeun kedah ngalakukeun pormat teras balik kana téks.

Strategi nyeratna

Unggal tahap perencanaan produksi anjeun kedah dituturkeun kalayan taliti.

Nyiapkeun pesen

Ieu mangrupikeun fase anu henteu meryogikeun seueur nyerat tapi tetep janten dasar produksi anjeun.

Mémang, di dieu anjeun bakal ngahartikeun pesen numutkeun kontéks sareng panampi na. Anu jadi patarosan naha SAHA SAHA? sareng kunaon Ngalangkungan ieu anjeun bakal tiasa nilik inpormasi anu manpaat pikeun anu maca.

maca  Lamun rupa pikeun nyanghareupan leuwih hade tinimbang email

Ieu sacara alami bakal janten kasempetan pikeun nganilai kabutuhan dumasar kana élmu panarima anjeun, kaayaan sareng tujuan komunikasi anjeun. Teras, anjeun kedah kumpulkeun inpormasi anu diperyogikeun teras diprioritaskeun pikeun netepkeun rencana anu koheren.

Pormat

Ieu tahapan dimana ideu rencana bakal dirobih janten téks tulisan.

Anjeun bakal nganggo kecap sareng kalimat pikeun kéngingkeun formulasi anu teratur sareng koheren. Terang dina pengertian yén basa tulisan mangrupikeun hiji-diménsi sabab sifatna liniér. Ku alatan éta, kalimat dimimitian ku hurup gedé sareng dipungkas ku jaman. Kitu ogé, unggal kalimat kedah ngandung jejer, kecap pagawéan sareng pelengkap.

Dina pedaran anjeun, penting yén anu nampi tiasa ngartos téksna ku cara anu logis. Ieu sababna anjeun kedah ati-ati pikeun milih kecap anjeun sareng nangtoskeun komposisi alinea.

Révisi téks

Bagéan ieu kalebet ngabuktoskeun téks anjeun sareng nyayogikeun kasempetan pikeun ngadeteksi kasalahan ogé dina sela mana waé.

Anjeun ogé bakal pastikeun anjeun ngahargaan konvensi nyerat dina produksi anjeun sareng marios bagian-bagian téks anjeun. Anjeun kedah mastikeun yén aturan gampang kabaca dititénan: définisi akronim, kalimat pondok, unggal paragrap ideu, kasaimbangan paragrap, tanda baca anu pas, perjanjian gramatikal, jsb.