Nyitak Friendly, PDF & Email

Sagara jeung kahirupan numbu raket. Leuwih ti 3 milyar taun ka tukang, kahirupan mucunghul di sagara. Samudra mangrupikeun kasaéan umum anu kedah urang lestarikeun sareng urang gumantung ku sababaraha cara: éta nyayogikeun urang, éta ngatur iklim, éta mere ilham urang, ...

Tapi kagiatan manusa boga dampak kuat dina kaséhatan sagara. Lamun aya loba omongan kiwari ngeunaan polusi jeung overfishing, aya masalah sejenna numbu, contona, parobahan iklim, naékna permukaan laut atawa acidification cai.

Parobihan ieu ngancem fungsina, anu penting pikeun urang.

Kursus ieu masihan anjeun konci anu dipikabutuh pikeun ngabantosan anjeun ngartos lingkungan sagara ieu: fungsina sareng peranna, keragaman organisme anu dilindungan, sumber daya anu mangpaat pikeun umat manusa sareng ngabantosan anjeun ngartos masalah ayeuna sareng tantangan anu aya. kudu minuhan pikeun pelestarian na.

Pikeun ngajalajah sababaraha masalah sareng ngartos tantangan ieu, anjeun kedah saling ningali. Ieu anu ditawarkeun MOOC ku ngahijikeun 33 guru-panalungtik sareng élmuwan ti disiplin sareng lembaga anu béda.

Teras maca tulisan dina situs aslina →

maca  Kuring milarian artos ku sistem io