Nyitak Friendly, PDF & Email

Pasatujuan koléktif: biaya tambahan pikeun damel luar biasa dina dinten Minggu sanés kumargi karyawan anu biasana damel dinten éta

Dina kasus anu munggaran, hiji pagawé, kapala dana di perusahaan jati, parantos nyita hakim, sareng sababaraha paménta ngeunaan padamelan dinten Minggu.

Kronologi kajadian lumangsung dina dua tahap.

Dina période kahiji, antara 2003 sareng 2007, perusahaan parantos sacara haram nyéépkeun damel dinten Minggu, kumargi éta sanés dina hipotésis pembebasan tina istirahat Minggu.

Dina periode anu kadua, ti Januari 2008, perusahaan mendakan dirina "dina kuku", sabab parantos nguntungkeun tina ketentuan hukum anu anyar sacara otomatis ngawasa pendirian ritel furnitur pikeun turun tina aturan éta. Minggu istirahat.

Dina hal ieu, padamel parantos damel dinten Minggu salami dua période ieu. Diantara pamundutna, anjeunna nyungkeun biaya tambahan konvensional pikeun padamelan luar biasa dina dinten Minggu. Perjanjian koléktif pikeun perdagangan furnitur (pasal 33, B) sahingga nyatakeun yén " Pikeun padamelan Minggu anu luar biasa (dina kerangka pengecualian tina larangan hukum) saluyu sareng Ketenagakerjaan, jam-jam anu dikerjakeun dibayar ku dasar

 

Teras maca tulisan dina situs aslina →

maca  Ukuran persiapan pikeun dipecat bapakna saatos kalahiran anakna