Nyitak Friendly, PDF & Email

Nalika ngeunaan nyerat, anjeun pasti ngalaman hariwang anu cukup nyebar. Tapi dinten anjeun henteu tiasa ngabantosan nyerat. Sabalikna, tulisanana atra. Nanging, henteu gampang nyerat persis naon anu anjeun badé dikedalkeun. Ngartos tanpa ambiguitas sareng milih kecap anu leres peryogi pangalaman.

Beda sareng nyarios, anu sacara naluriah ku urang unggal dinten, nyerat sanés prosés bawaan. Nulis masih hésé pikeun jalma réa, sabab biasana anjeun nyalira kalayan halaman kosong, hiji-hijina anu terang hasilna anu dipikahoyong. Nulis kitu matak pikasieuneun; sieun kusabab kurang kaahlian nulis. Mertimbangkeun ngambah yén daun hiji nalika nyerat, sieun nyésakeun pitunjuk négatip, anu tiasa janten bahaya.

Nulis nyaéta ngagolér hareupeun panon batur

Ku nganyatakeun dirina ngaliwatan tulisan, «urang ngalaan diri, urang nyandak résiko masihan anu sanés gambar anu teu sampurna pikeun diri […]". Sakitu seueur patarosan anu timbul anu urang sering nyobian ngajawab: Naha kuring nyerat leres? Naha kuring leres-leres nyerat naon anu badé dikedalkeun? Naha pamiarsa kuring ngartos naon anu kuring parantos nyerat?

A sieun anu teras sareng teras-terasan ngeunaan kumaha panarima kami bakal nganggap tulisan urang. Naha anjeunna bakal nampi pesen urang jelas? Kumaha anjeunna bakal nangtoskeun anjeunna sareng masihan perhatian anu diperyogikeun?

Cara nulis anjeun tetep salah sahiji cara pikeun diajar sakedik perkawis nyalira. Sareng ieu anu paling seueur jalma anu ngamimitian dina pangalaman nyerat pikasieuneun. Pandangan batur dina produksi urang. Nyatana, éta mangrupikeun hal anu pangheulana ngaganggu urang, nunjukkeun kasieun universal ieu pikeun ditilik ku batur, pikeun dianalisis atanapi dikritik. Sabaraha urang anu nyebatkeun sindrom "halaman kosong" pikeun ngagambarkeun halangan anu ngahalangan urang tina mendakan ideu atanapi inspirasi? Tungtungna, halangan ieu utamina naeun sieun, sieun "nyerat parah"; ujug-ujug, sieun ieu sacara teu sadar nunjukkeun teu sampurna urang ka pamiarsa.

maca  Kapanggihna Edit Software mantra Pro Cordial.

Seueur jalma anu parantos dicirian ku karir sakola na. Ti mimiti SD dugi ka SMA, urang sadayana ngiringan karangan, karangan, karangan, karangan, penjelasan téks, jst. Nulis parantos janten inti pendidikan urang; tulisan urang umumna maca, dibenerkeun, sareng kadang dipoyok ku guru.

Poho ka tukang nyerat ogé

Salaku déwasa, urang sering ngaraos sieun ieu dibaca. Sanaos berpotensi penting pikeun ngajantenkeun urang maca, sigana urang sesah dilereskeun, dikoméntaran, diterbitkeun, dipoyok. Naon anu bakal disebatkeun jalma tentang kuring nalika kuring maca tulisan kuring? Gambar naon anu bakal kuring pasihkeun ka pamiarsa? Ogé, upami anu maca mangrupikeun bos kuring, kuring ogé bakal langkung hadé ulah nepi ka ngalaan diri sareng ngantepkeun saha kuring. Ieu kumaha nyeratna tiasa pikasieuneun nalika damel di perusahaan.

Sanaos kanyataan yén nyerat dina bisnis pikasieuneun pikeun seueur jalma, aya solusina. Urang kedah "ngan" ngeureunkeun nyerat sakumaha anu diajarkeun di sakola. Leres, ieu leres-leres kontra, tapi leres. Nulis dina bisnis teu aya hubunganana sareng nyerat sastra. Anjeun teu kedah gaduh bakat. Mimiti, sapinuhna ngartos ciri sareng tantangan panulis propésional, metode sareng sababaraha kamampuan, utamina prakték. Anjeun ngan ukur kedah ngalangkungan prosés ieu sareng nyeratna moal nyingsieunan anjeun.