Nyitak Friendly, PDF & Email

Desain arsitéktur sistem inpormasi anu aman parantos mekar sacara signifikan salami dasawarsa ka pengker, saluyu sareng kabutuhan interkonéksi anu terus ningkat sareng ancaman anu langkung bahaya pikeun kasinambungan bisnis badan umum sareng swasta. Tulisan ieu, dikarang ku lima agén Badan Kaamanan Sistem Informasi Nasional sareng mimitina diterbitkeun dina jurnal Techniques de l'ingénieur, ningali konsép pertahanan anyar sapertos Zero Trust Network sareng kumaha aranjeunna ngucapkeun sareng modél sajarah panyalindungan inpormasi. sistem sapertos pertahanan di jero.

Sanajan konsép pertahanan anyar ieu kadang bisa ngaku ngaganti model sajarah, aranjeunna revisit prinsip kaamanan kabuktian (prinsip hak husus sahenteuna) ku nempatkeun aranjeunna dina konteks anyar (hybrid IS) jeung ngalengkepan hiji pertahanan di-jero mantap IS. Sarana téknis anyar anu disayogikeun pikeun éntitas ieu (awan, otomatisasi panyebaran infrastruktur, paningkatan kamampuan deteksi, sareng sajabana) ogé évolusi sarat pangaturan dina hal kaamanan siber, ngiringan parobihan ieu sareng mangrupikeun réspon kana serangan anu beuki canggih tina serangan anu beuki canggih. ékosistem kompléks.

hatur nuhun kami ka

maca  Gratis: Kumaha cara nyiptakeun Usaha Mikro online