Nyitak Friendly, PDF & Email

Detil sareng serat modél gratis pikeun mayaran biaya profésional anjeun. Sadayana nyéépkeun misi pikeun anjeun. Pikeun kabutuhan sareng kagiatan anjeun bisnis mangrupakeun tanggung jawab na. Hukum kuli nyayogikeun, naha dina nampilkeun dokumén anu ngadukung atanapi dina bentuk tunjangan tingkat rata, yén anjeun bakal dibayar kanggo jumlah anu parantos anjeun maju. Nanging, prosedur pangobatan kadang tiasa janten nyeri sareng nyéépkeun waktos. Éta gumantung kana anjeun pikeun ngatur diri sareng pastikeun anjeun kéngingkeun artos anjeun deui. Teu dipikaresep batur bakal hariwang ngeunaan éta pikeun anjeun.

Naon rupa-rupa jinis biaya bisnis?

Ti waktos ka waktos, anjeun tiasa janten tunduk kana biaya bisnis nalika anjeun damel. Ieu mangrupikeun biaya anu diperyogikeun anu anjeun kedah majukeun salami ngalaksanakeun tugas anjeun sareng anu aya hubunganana sareng kinerja kagiatan anjeun. Kaseueuran laporan expense ieu tanggung jawab perusahaan.

Anu disebat biaya profesional tiasa nyandak sababaraha aspek, anu paling penting nyaéta:

  • Biaya transportasi: nalika iinditan nganggo pesawat, karéta, beus atanapi taksi pikeun misi atanapi angkat ka rapat propésional;
  • Biaya mileage: upami padamel nganggo kendaraanna nyalira pikeun perjalanan bisnis (diitung ku skala mileage atanapi hotél wengi);
  • Waragad katering: kanggo dahar beurang bisnis;
  • Biaya mobilitas propésional: dikaitkeun sareng parobihan jabatan anu nyababkeun parobihan di tempat cicing.
maca  Sampel surat pikeun kontes hiasan garnish

Aya ogé:

  • Biaya dokuméntasi,
  • Waragad ganti baju,
  • Waragad akomodasi
  • Waragad damel,
  • Biaya ngagunakeun pakakas TIK (téknologi inpormasi sareng komunikasi anyar),

Kumaha cara ngalunasan deui biaya propésional dilaksanakeun?

Naon waé jinis pengeluaran anu ditanggung, istilah sareng kaayaan pikeun mayaran biaya tiasa janten dua bentuk. Boh aranjeunna disayogikeun dina kontrak padamelan, atanapi éta mangrupikeun bagian tina prakték di perusahaan.

Pamayaran tiasa dilakukeun ku mayar langsung biaya anu saleresna, nyaéta sadaya pembayaran anu ditanggung. Hal ieu merhatoskeun biaya damel telepon, panggunaan pakakas TIK, mobilitas propésional, atanapi biaya anu ditanggung ku padamel anu dipasang di luar negeri. Sapertos kitu, pagawé mindahkeun sababaraha laporan biaya ka dununganana. Pastikeun ngajaga aranjeunna sahenteuna tilu taun.

Anjeun tiasa ogé yén anjeun bakal dibayar ganti rugi tingkat rata-rata sakapeung atanapi périodik. Cara ieu diadopsi pikeun biaya anu teras-terasan, contona, pikeun agén komérsial. Dina hal ieu, anu terakhir henteu wajib menerkeun biaya na. Siling diatur ku administrasi pajak sareng bénten-bénten sesuai sareng jinis biaya (tuangeun, ngangkut, akomodasi samentawis, dipiceun, sangu mileage). Nanging, upami batasan dilangkungan, dunungan tiasa meryogikeun dokumén pendukung anjeun. Perhatoskeun yén sutradara perusahaan henteu ngagaduhan hak pikeun tunjangan tetep ieu.

Prosés pikeun nungtut reimbursement tina pengeluaran propésional

Salaku aturan umum, reimbursement tina biaya propésional anjeun bakal dilakukeun saatos ngirimkeun dokumén pendukung ka jurusan akuntansi atanapi ka manajer SDM. Saldo normalna bakal muncul dina slip pembayaran anjeun salajengna sareng jumlahna bakal ditransfer kana akun anjeun.

maca  Surat conto pikeun nyungkeun nampi slip gaji anjeun

Anjeun gaduh 3 taun kanggo anjeun pikeun nyayogikeun buktos tina biaya profesional anjeun sahingga dibales. Saluareun jaman ieu, bos anjeun henteu kedah deui mayar aranjeunna. Upami ku lepat atanapi hilap atanapi naon sababna, artos anjeun henteu dipulangkeun ka anjeun. Langkung saé pisan pikeun campur gancang ku ngirim serat anu nyungkeun artos ka perusahaan anjeun.

Pikeun ngabantosan anjeun, ieu aya dua conto serat pikeun pamundut anjeun. Jalan anu mana waé. Luhureun sadaya, pastikeun pikeun ngalampirkeun dokumén pendukung aslina sareng nyimpen salinan kanggo anjeun.

Conto surat pikeun paménta normal pikeun mayaran biaya profesional

 

Ngaran tukang Pagawé ngaran hareup
alamat
kodeu pos

Perusahaan… (Nami perusahaan)
alamat
kodeu pos

                                                                                                                                                                                                                      (Kota), dina… (Tanggal),

Subjék: Nyuhunkeun reimbursement tina pengeluaran profesional

(Tuan), (Puan).

Saatos biaya anu ditanggung salami misi terakhir kuring. Sareng ayeuna hoyong kauntungan tina reimbursement tina biaya profesional kuring. Kuring ngirimkeun ka anjeun daptar lengkep ngeunaan pembayaran kuring saluyu sareng prosedur na.

Janten kuring ngadamel perjalanan ti _____ (tempat angkat) ka _____ (tempat tujuan perjalanan bisnis) ti ________ dugi ka _____ (tanggal perjalanan) kanggo ngiringan sababaraha konperénsi penting pikeun pamekaran parusahaan urang. Kuring nyandak pesawat di ditu sareng balik salami perjalanan kuring sareng nyandak sababaraha taksi.

Pikeun biaya ieu ditambahan akomodasi hotél sareng biaya tuangeun. Dokumén anu ngadukung anu ngabuktoskeun sadaya kontribusi kuring napel kana aplikasi ieu.

Ngantosan réspon anu dipikaresep ti anjeun, kuring nyungkeun nampi, Sir, salam hormat.

 

                                                                        tekenan

 

Conto surat anu nyungkeun penggantian biaya profesional dina acara ditolak ku dunungan

 

Ngaran tukang Pagawé ngaran hareup
alamat
kodeu pos

Perusahaan… (Nami perusahaan)
alamat
kodeu pos

                                                                                                                                                                                                                      (Kota), dina… (Tanggal),

 

Subjék: Klaim pikeun reimbursement tina pengeluaran propésional

 

Diréktur,

Dina ngalaksanakeun tugas kuring, kuring kedah ngalakukeun sababaraha perjalanan bisnis di luar negeri. Salaku padamel [fungsi], kuring angkat ka [tujuan] salami 4 dinten kanggo misi khusus anu aya hubunganana sareng jabatan kuring.

Kalayan idin ti manajer garis kuring, kuring ngumbara nganggo kendaraan kuring sorangan. Kuring geus ngumbara jumlahna [jumlah] kilométer. Pikeun ieu kudu ditambahkeun biaya hidangan sarta sababaraha peuting di hotél, pikeun jumlah total euro.

Hukum nyatakeun yén biaya profésional ieu kedah ditanggung ku perusahaan. Nanging, sanaos kanyataan yén sadaya dokumén pendukung anu dibutuhkeun dipasihkeun ka departemen akuntansi saatos kuring balik, kuring masih henteu nampi pembayaran anu aya hubunganana dugi ka ayeuna.

Ieu alesan kunaon kuring nyungkeun anjeun pipilueun supados kuring tiasa dibales deui sakumaha gancang-gancang. Anjeun bakal mendakan salinan napel sadaya faktur anu menerkeun pamundut kuring.

Nalika hatur nuhun sateuacana pikeun bantosan anjeun, kuring nyungkeun percanten, Tuan Diréktur, jaminan tinimbangan anu paling luhur.

 

                                                                       tekenan

 

maca  Kumaha anjeun nyingkahan kasalahan éjahan nalika damel?

Unduh "Conto surat pikeun pamundut normal pikeun ngabalikeun biaya profésional" conto-letter-for-a-normal-request-for-reimbursement-of-professional-expenses.docx – Diunduh 906 kali – 21 KB

Unduh "Conto surat pikeun nyuhunkeun pangmayaran biaya profésional upami aya panolakan ku dunungan" conto-surat-pikeun-nu-pamenta-pangmayaran-pangmayaran-profésional-bisi-penolakan-ku-dunungan.docx – Diunduh 908 kali – 13 KB