Nyitak Friendly, PDF & Email

 

Surélék mangrupikeun alat komunikasi utama anu kami anggo di tempat damel. Nanging, anjeun kedah ati-ati supados henteu nganggap remeh sareng gaduh kabiasaan goréng nyerat gancang sareng parah. Surélék anu kaluar gancang teuing tiasa bahaya pisan.

Karugian email anu gancang teuing tinggaleun

Ngirim surelek ditulis dina eagerness, annoyance atanapi annoyance serius bakal ngaruksak credibility Anjeun. Memang, dampak dina gambar anjeun kalawan panarima anjeun tiasa catastrophic.

Kurangna kaseriusan

Nalika anjeun nyerat email gancang-gancang sareng kumaha waé sareng ngirimkeunana, kesan munggaran anu diwawancara anjeun nyaéta yén anjeun kurang serius. Aya minimum pikeun hormat.

Ku cara ieu, panarima anjeun bakal terang ka diri sorangan yén anjeun henteu ngémutan naon anu anjeun lakukeun sacara serius. Naon anu kedah urang pikirkeun ngeunaan jalma anu ngirim email tanpa subjek anu sopan atanapi henteu?

Kurangna miara

Jalma anu maca email anjeun bakal sesah nganggap anjeun salaku ahli propésional. Anjeunna bakal mikir yén upami anjeun teu acan tiasa ngatur diri anjeun pikeun nyerat email anu leres, anjeun moal tiasa ngartos sapinuhna kabutuhanana. Ieu tiasa mangaruhan anjeun langkung seueur upami anjeun nyarios ka palanggan, naha dina kontéks B2B atanapi B2C.

Kurangna tinimbangan

Tungtungna, panarima bakal ngabejaan ka dirina yén anjeun teu boga tinimbangan pikeun anjeunna, naha anjeun teu butuh waktu nu diperlukeun pikeun nulis surelek normal. Dina kasus séjén, maranéhna bisa heran lamun bener nyaho identitas na status maranéhanana. Nyatana, anjeun tiasa nyarios ka manajer tanpa terang, ku kituna pentingna nyandak waktos anjeun dina tulisan profésional anjeun.

maca  The Laporan: 4 nunjuk ésénsial uninga Pikeun Kasuksesan nu

Surat ditinggalkeun gancang teuing: akibatna

Surélék anu gancang teuing angkat tiasa mangaruhan reputasi anjeun sareng ngaran pendirian anjeun.

Mémang, panarima bisa jadi indignant jeung alamat atasan anjeun nanya nu urang nempatkeun interlocutor sejen di pembuangan na. Ieu kabeh leuwih gampang lamun datang ka pasangan atawa investor. Ku kituna, anjeun bisa leungit hak husus pikeun komunikasi jeung pamaén utama di pausahaan anjeun.

Ogé, reputasi anjeun bakal tarnished di jero perusahaan anu moal percanten ka anjeun pikeun napelkeun anjeun sababaraha tugas. Anu parah tiasa ngabatesan prospek karir anjeun. Jelas yén anu ieu moal gancang masihan promosi ka padamel anu henteu ngutamakeun pisan kana panulis propésional.

Tungtungna, anjeun tiasa kaleungitan palanggan atanapi prospek ku nyerat email gancang teuing. Aranjeunna teu ngarasa yen aranjeunna dianggap dina nilai adil maranéhanana sarta bakal balik ka parusahaan sejen.

 

Surélék mangrupikeun tulisan profésional anu urang kedah hormat kana kagunaan sareng aturan. Dina hal ieu, kalimat anu leres sareng ekspresi anu sopan henteu kedah ditingali. Tungtungna, ulah sagala waragad nulis a email dina pangaruh émosi. Basa anu teu pantes ogé frasa anu goréng pasti bakal ngarugikeun anjeun.