Nyitak Friendly, PDF & Email

Sakumaha aturan umum, jumlah anu disimpen dina rencana tabungan karyawan anjeun ngan ukur tiasa dileupaskeun saatos minimum 5 taun. Nanging, kaayaan nu tangtu ngamungkinkeun anjeun mundur sadayana atanapi sabagian tina aset anjeun mimiti. Perkawinan, kalahiran, cerai, kekerasan rumah tangga, pensiunan, cacad, mésér harta, ngarombak tempat cicing utama, teuing hutang, jsb. Naon alesan anjeun, anjeun bakal kedah ngadamel panjaluk pelepasan. Pendakan dina tulisan ieu sadayana poin anu kedah diémut pikeun prosés ieu.

Iraha anjeun tiasa muka konci rencana tabungan karyawan anjeun?

Numutkeun aturan anu berlaku, anjeun kedah ngantosan periode hukum 5 taun kanggo tiasa narik aset anjeun. Ieu ngeunaan PEE sareng partisipasi gaji. Éta ogé dimungkinkeun pikeun narik tabungan anjeun langsung, upami éta PER atanapi PERCO.

Maka, upami kaayaan anu mendesak meryogikeun anjeun. Anjeun tiasa ngamimitian prosés pikeun muka konci tabungan karyawan anjeun bahkan sateuacan période anu disatujuan. Dina hal ieu, éta mangrupikeun pelepasan awal atanapi pembayaran balik mimiti. Pikeun ieu, anjeun kedah ngagaduhan alesan anu leres. Entong ragu ngalakukeun sababaraha panilitian pikeun mariksa naon sabab anu dianggap sah pikeun jenis paménta ieu.

Sababaraha nasihat praktis

Mimiti, penting pikeun mastikeun pas kasus pelepasan awal anu merhatoskeun anjeun. Kitu ogé amplop anu ngalarapkeunna: PEE, Perco atanapi koléktif PER. Teras, anjeun kedah ngagagas pamundut anjeun pikeun ngaleupaskeun mimiti sasuai sareng tenggat waktos anu ditumpukeun.

maca  Citakan hurup pikeun ngaku pamayaran gajih anjeun anu henteu dibayar

Terang yén unggal file khusus. Maka penting pisan pikeun nginpokeun diri sorangan sateuacanna ngeunaan sagala rupa kaayaan anu ditumpukeun dina kontrak anjeun. Entong hilap nyandak unsur naon waé anu ngabuktikeun kaabsahan pamundut anjeun. Pasangkeun salah sahiji atanapi langkung dokumén hukum dina surat anjeun. Anjeun bakal nempatkeun sadaya kamungkinan pikeun anjeun kéngingkeun perjanjian rilis awal. Unggal kaayaan meryogikeun buktos anu tepat: akte nikah, buku catetan kulawarga, sertipikat henteu validitas, sertipikat maot, sertipikat penghentian kontrak, jst.

Sateuacan ngirimkeun pamundut anjeun, pastikeun anjeun parios jumlah anu badé dileupaskeun. Nyatana, anjeun teu ngagaduhan hak pikeun nyungkeun pembayaran anu kadua ku alesan anu sami. Dina hal ieu, anjeun kedah ngantosan dugi dana anjeun tiasa dipulihkeun.

Surat paménta ngaleupaskeun rencana tabungan karyawan

Ieu dua conto surat anjeun tiasa anggo pikeun muka konci tabungan gaji anjeun.

Conto 1 pikeun paménta pelepasan awal rencana tabungan karyawan

Julien dupont
Nomer file :
75 bis rue de la grande porte
75020 Paris
Tél. : 06 66 66 66 66
julien.dupont@xxxx.com 

Nami fasilitas
Alamat Kadaptar
Kode pos sareng kota

[Tempat], dina [Tanggal]

Ku surat anu kadaptar kalayan pangakuan kuitansi

Subjék: Nyungkeun pelepasan awal tabungan karyawan

Ibu,

Kuring nempatkeun katerampilan kuring dina jasa perusahaan kami saprak (tanggal rekrutmen) salaku (sifat jabatan anjeun).

Kuring ku ieu ngalebetkeun paménta pikeun ngaleupaskeun awal tabungan pagawé kuring. Kontrak kuring didaptarkeun dina rujukan ieu: judul, nomer sareng sifat kontrak (PEE, PERCO…). Abdi hoyong mundur (bagian atanapi sadayana) aset kuring, nyaéta (jumlah).

Nyatana (jelaskeun pondok alesan pikeun pamundut anjeun). Kuring ngirim anjeun napel (judul buktina) pikeun ngadukung pamundut kuring.

Ngantosan réspon anu kuring ngarepkeun nguntungkeun ti anjeun, punten nampi, Ny, éksprési salam hormat kuring.

 

                                                                                                        tekenan

 

Conto 2 pikeun paménta pelepasan awal rencana tabungan karyawan

Julien dupont
Nomer file :
Nomer pendaptaran:
75 bis rue de la grande porte
75020 Paris
Tél. : 06 66 66 66 66
julien.dupont@xxxx.com 

 

Nami fasilitas
Alamat Kadaptar
Kode pos sareng kota

[Tempat], dina [Tanggal]


Ku surat anu kadaptar kalayan pangakuan kuitansi

Subjék: Surat pelepasan awal partisipasi pagawé

Sir,

Padamelan saprak (tanggal nyewa) di perusahaan anjeun salaku (jabatan dicekel), kuring nguntungkeun tina rencana tabungan karyawan anu kuring hoyong muka konci (sapinuhna atanapi sawaréh).

Leres (jelaskeun alesan anu ngadorong anjeun pikeun ngalebetkeun pamundut anjeun pikeun ngabuka blokir: perkawinan, nyiptakeun bisnis, masalah kaséhatan, jst.). Pikeun menerkeun pamundut kuring, kuring ngirim anjeun salaku lampiran (judul dokumén anu ngadukung).

Kuring ku ieu nyungkeun pelepasan (jumlah) tina aset kuring (tong hilap netepkeun hakekat rencana tabungan anjeun).

Ngarepkeun perjanjian gancang ti pihak anjeun, nampi, Sir, ungkapan salam hormat kuring.

 

                                                                                                                           tekenan

 

 

Sababaraha tips pikeun nyerat serat pamundut

Ieu surat resmi dimaksudkeun pikeun ngaleupaskeun bagian atanapi sadayana partisipasi pagawé anjeun dina akun tabungan anjeun. Eusi suratna kedah pas sareng langsung.

Luhureun sadaya, pastikeun dokuméntasi pendukung anjeun mutahir pikeun miharep réspon anu positip. Ogé nunjukkeun posisi anu anjeun tahan dina perusahaan sareng tangtukeun rujukan padamelan anjeun upami anjeun ngagaduhan.

Sakali serat anjeun siap. Anjeun tiasa ngirimkeunana ku mail anu kadaptar kalayan pangakuan kuitansi langsung ka lembaga anu ngatur tabungan anjeun. Kanggo sababaraha perusahaan, aya bentuk aplikasi anu ngablokir pikeun didownload tina platform online dina format PDF.

Catet ogé yén pamundut anjeun kedah dikintunkeun dina 6 bulan ti tanggal kajadian anu ngamungkinkeun pelepasan.

Wates waktos pikeun muka konci jumlahna

Anjeun kedah terang yén transfer jumlah anu dipénta moal dilakukeun langsung. Éta gumantung kana sababaraha parameter, sapertos kecap-kecap paménta, waktos pangiriman serat, jst.

Waktos pelepasan ogé gumantung kana frékuénsi pangajen dana dimana rencana tabungan anjeun diinpéstasi. Itungan nilai aset bersih dana silih perusahaan tiasa dilakukeun ku dinten, ku minggu, ku bulan, kuartal atanapi ku semester. Dina kaseueuran kasus, periodisitas ieu sadidinten, anu ngamungkinkeun ngaleupaskeun jumlah dina waktos anu singget.

Sakali pamundut blokiran anjeun ditampi, rekening bank anjeun kedah dikredit dina 5 dinten damel.

 

Unduh "Contoh-1-kanggo-an-awal-ngaleupaskeun-nyungkeun-pikeun-pagawé-tabungan.docx" Contoh-1-pikeun-hiji-sateuacanna-ngaleupaskeun-nyungkeun-pikeun-pagawé-tabungan.docx - Diunduh 3740 kali - 15 KB

 

Unduh "Contoh-2-kanggo-an-awal-ngaleupaskeun-nyungkeun-pikeun-pagawé-tabungan.docx" Contoh-2-pikeun-hiji-sateuacanna-ngaleupaskeun-nyungkeun-pikeun-pagawé-tabungan.docx - Diunduh 3698 kali - 15 KB