Nyitak Friendly, PDF & Email

Tanggal 20 Maret 2021, urang bakal ngarayakeun, sabab unggal taun ti saprak 1988, éta Poé Francophonie Internasional. Perayaan ieu ngahijikeun 70 nagara sakitar titik umum: basa Perancis. Salaku peminat basa anu saé kami, ieu mangrupikeun kasempetan pikeun kami masihan anjeun inventarisasi saeutik tina panggunaan basa Perancis di panjuru dunya. Naon tempat anu dijajah Francophonie di 2021?

The Francophonie, naon leres éta?

Sering ditepikeun ku ahli basa sareng politikus, istilah Francophonie ditunjuk, numutkeun kamus Larousse, " sadaya nagara anu sami nganggo, total atanapi sabagian, tina basa Perancis. "

Upami basa Perancis janten dina 1539 basa administrasi resmi Perancis, éta henteu tetep kakurung dina wates géologis na. Titik jangkar budaya ékspansi kolonial Perancis, basa Molière sareng Bougainville meuntas sagara, sareng dikembangkeun di dinya ku cara polimorfik. Naha dina bentuk literal, lisan, idiomatik atanapi dialéktis (ngalangkungan patois sareng dialék na), Francophonie mangrupikeun konstelasi linguistik, anu variasina sah sakumaha anu hiji. A…

Teras maca tulisan dina situs aslina →

maca  Dasar-dasar Google Drive