Nyitak Friendly, PDF & Email

Rekening tabungan mangrupikeun salah sahiji kaunggulan anu tiasa diuntungkeun karyawan di perusahaan. Ieu mangrupikeun jenis komitmen ku dunungan ka padamelna pikeun ngantepkeun aranjeunna nampi dinten cuti sareng istirahat henteu dicandak salajengna. Pikeun miceun éta, sababaraha formalitas kedah dituturkeun sareng paménta wajib. Ieu sababaraha conto surat pikeun ngagunakeun rekening tabungan waktos. Tapi ke heula, sababaraha pamanggih ngeunaan kaunggulan ieu bakal salawasna aya gunana.

Naon rekening tabungan waktos?

Rekening tabungan waktos atanapi CET mangrupikeun parangkat anu parantos disayogikeun ku perusahaan pikeun kapentingan karyawanna pikeun ngamungkinkeun aranjeunna kéngingkeun kauntungan tina akumulasi hak cuti dibayar. Ieu teras tiasa dipénta engké, naha dina sababaraha dinten atanapi dina bentuk remunerasi anu tiasa ditumpukeun ku karyawan dina rekening tabungan waktos.

Nanging, panyiapan rekening tabungan waktos hasil tina konvénsi atanapi perjanjian koléktif. Pasatujuan ieu teras bakal netepkeun kaayaan pasokan sareng panggunaan CET numutkeun kanatulisan L3151-1 tina Code Buruh. Karyana tiasa ngagunakeunana pikeun ngumpulkeun hak cuti na anu henteu dicandak ku nyuhungkeun ka dununganana.

Naon kaunggulan akun tabungan waktos?

Kaunggulan tina akun tabungan waktos tiasa duanana pikeun dunungan boh pikeun padamelna.

Mangpaat pikeun dunungan

Nyiapkeun rekening tabungan waktos dimungkinkeun pikeun ngirangan kauntungan kena pajak perusahaan berkat kontribusi dinten-dinten anu dikirimkeun dina CET. Anu terakhir ogé ngamungkinkeun dunungan pikeun memotivasi sareng nahan karyawan ku ngantepkeun aranjeunna kéngingkeun kauntungan tina kaayaan numutkeun kabutuhanna.

maca  Kumaha ningkatkeun tingkat tulisan anjeun nalika damel?

Kaunggulan pikeun pagawé

CET umumna ngamungkinkeun para padamel kauntungan tina skéma tabungan pensiunan kalayan hak cuti na. Éta ogé tiasa dibébaskeun tina pajak penghasilan modal, ngabiayaan gencatan kagiatan laun atanapi ngimbangan cuti.

Kumaha cara nyetél akun tabungan waktos?

Rekening tabungan waktos tiasa disiapkeun dumasar kana perjanjian perusahaan atanapi konvénsi atanapi ku konvénsi atanapi perjanjian cabang. Janten, ku perjanjian atanapi konvensi ieu, perusahaan kedah negosiasi aturan anu ngatur akun tabungan waktos.

Negosiasi patali khusus sareng metode manajemén akun, kaayaan dana pendanaan sareng istilah panggunaan akun tabungan waktos.

Kumaha cara ngabiayaan sareng nganggo rekening tabungan waktos?

Rekening tabungan waktos tiasa dibiayaan boh dina waktos atanapi artos. Hak anu disimpen tiasa dianggo iraha waé. Nanging, pasokan CET meryogikeun pamundut ka dunungan upami klausa na dihormat.

Dina bentuk waktos

CET tiasa dibiayaan ku cuti diala kanggo minggu kalima, istirahat kompensasi, lembur atanapi RTT pikeun padamel harga tetep. Sadaya ieu pikeun ngantisipasi pangsiun, pikeun ngabiayaan dinten-dinten tanpa gaji atanapi sakedik-sakedik ngalih kana padamelan paruh waktos.

Dina bentuk artos

Pagawe sacara efektif tiasa nguntungkeun tina hak cuti na dina bentuk artos. Ngeunaan anu terakhir, aya kontribusi dunungan, naék gaji, sababaraha tunjangan, bonus, tabungan didamel dina PEE. Di sisi anu sanésna, cuti taunan henteu tiasa dirobih kana artos.

maca  Pilih tungtung kalimat email anu leres, tapi kumaha anjeun ngalaksanakeunana?

Ku milih pilihan ieu, karyawan tiasa nguntungkeun tina panghasilan tambahan. Anjeunna ogé tiasa mindahkeun PEE atanapi PERCO na pikeun ngabiayaan skéma tabungan perusahaan atanapi skéma pensiunan grup.

Sababaraha modél serat anu nyungkeun panggunaan rekening tabungan waktos

Ieu sababaraha conto surat pikeun ngabantosan anjeun pikeun milarian dana ti CET kalayan pakansi, bonus atanapi RTT sareng pamundut pikeun nganggo rekening tabungan waktos.

Pendanaan tina akun tabungan waktos

Ngaran tukang Ngaran Mimiti
alamat
kodeu pos
pos

Perusahaan… (Nami perusahaan)
alamat
kodeu pos

                                                                                                                                                                                                                      (Kota), dina… (Tanggal)

 

Subjék: Pendanaan akun tabungan waktos abdi

Diréktur,

Numutkeun mémo anu ditepikeun ka kami tanggal [tanggal mémo], anjeun naroskeun ka sadayana padamel kauntungan tina cuti taunan ku kasaimbangan sateuacan [tenggat waktos mayar cuti].

Salajengna, kusabab angkatna cuti sababaraha pagawé sareng pikeun mastikeun jalan lancar perusahaan, janten kuring henteu tiasa nyandak sésana tina gajian anu dibayar, nyaéta [jumlah dinten cuti mayar sésana] dinten.

Nanging, numutkeun tulisan L3151-1 tina Kodeu Buruh, disebatkeun yén kuring tiasa nguntungkeun tina pakansi mayar ieu dina bentuk moneter. Janten, kuring nyandak kabébasan nyerat ka anjeun ku ieu pikeun naroskeun pambayaran kasaimbangan kuring saluyu sareng liburan ieu kana rekening tabungan waktos kuring.

Ngantosan réspon anu saé ti anjeun, punten nampi, Sir, émosina tinimbangan anu paling luhur.

                                                                                                                  tekenan

Pamakéan hak anu ditugaskeun kana rekening tabungan waktos

Ngaran tukang Ngaran Mimiti
alamat
kodeu pos
pos

Perusahaan… (Nami perusahaan)
alamat
kodeu pos

                                                                                                                                                                                                                      (Kota), dina… (Tanggal)

Judul: Anggo akun tabungan waktos abdi

Sir,

Parantos sababaraha taun ti saprak akun tabungan waktos kuring disiapkeun. Janten, kuring tiasa ngempelkeun [jumlah kasaimbangan dina CET] euro, anu sami sareng [jumlah dinten cuti anu henteu dicandak] dinten cuti.

Kieu, sareng saluyu sareng tulisan L3151-3 tina Kodeu Buruh, kuring hoyong ngawartosan kahoyong kuring pikeun ngabiayaan hiji proyék dina asosiasi amal tina hak kuring anu diala dina akun tabungan waktos kuring.

Hatur nuhun pikeun ngalakukeun anu diperlukeun gancang-gancang. Nanging, kuring sayogi pikeun inpormasi salengkepna.

Punten percanten, Tuan Diréktur, salam hormat.

 

                                                                                                                                    tekenan

 

maca  Ningkatkeun email profésional anjeun kalayan rumus sopan anu diadaptasi

Unduh "Pembiayaan rekening tabungan waktos" food-account-savings-time.docx – Diunduh 762 kali – 13 KB

Unduh "Templat surat rekening tabungan waktos" model-of-letter-of-account-savings-time.docx – Diunduh 828 kali – 22 KB