Nyitak Friendly, PDF & Email

Nalika anjeun damel di perusahaan salami sababaraha taun, anjeun pasti tiasa akumulasi kaahlian anu penting pikeun pamekaranana. Naha anjeun pikir ayeuna waktuna pikeun ngamangpaatkeun kenaikan? Barina ogé, anjeun parantos kéngingkeunana. Kanggo ngalakukeun ieu, anjeun kedah ngajukeun paningkatan ti dunungan anjeun. Ieu sababaraha tips pikeun usaha anjeun ogé conto serat anu nyungkeun kenaikan gaji.

Naon santunan karyawan?

Nalika jalma ngamimitian damel di perusahaan, masing-masing pihak nandatanganan kontrak dimana aranjeunna satuju kana sadaya klausa anu kedah dititénan salami dina waktos damel. Kontrak ogé nyebatkeun remunerasi padamelna. Anu terakhir dianggap salaku tinimbangan pikeun jasa anu ditawarkeun ku padamel pikeun kapentingan dunungan.

Penting pikeun terang yén kompénsasi dirundingkeun sacara bébas antara padamel sareng padamelna, bari ngahargaan Kodeu Buruh sareng perjanjian koléktif. Éta kedahna henteu langkung handap tina gaji minimum hukum. Nanging, kompensasi henteu ngan ukur ngarujuk kana gaji dasar, tapi ogé pikeun bonus anu dibereskeun atanapi variabel atanapi manpaat sanés dina bentuk pamayaran.

Remunerasi dikumpulkeun unggal bulan saluyu sareng Pasal L3242-1 tina Kodeu Buruh. Sacara umum, gajih naék dina tanggal ulang taun ngiringan numutkeun ka senioritas pagawé. Nanging, anjeunna tiasa nyungkeun paningkatan gaji iraha waé gumantung kana kaayaan anu timbul dina perusahaan atanapi ngan saukur kusabab anjeunna pikir anjeunna pantes imbalan anu diadaptasi kana pangalaman sareng katerampilanana.

Kunaon ngirim serat nyungkeun angkat?

Naon waé suasana anu aya dina hiji tim atanapi sagala rupa pakakas anu sayogi pikeun pagawé pikeun ngalaksanakeun padamelanana. Gaji tetep sumber motivasi anu kuat pisan. Ieu ogé kriteria anu pangpayunna nyimpulkeun tanda tangan kontrak.

maca  Larang éjahan kasalahan nalika damel

Mimiti, pamundut kanggo angkat tiasa disatujuan sacara lisan salami wawancara sareng dunungan. Nanging, langkung saé ngirimkeun tindak lanjut ku mail, langkung-langkung upami dununganana henteu jelas-jelas nolak pamundut anjeun. Janten, serat bakal idéal pikeun nguatkeun paménta anjeun sareng ngakibatkeun hasil anu positip ti dunungan.

Kudu sadar, kumaha ogé, dina kaseueuran kasus, nilai pagawé henteu dianggap sanaos épéktipitasna. Nanging, cara anu paling saé pikeun kéngingkeun kenaikan gaji nyaéta ngobrol sareng dunungan anjeun. Janten, anjeunna tiasa masihan upami pamundut anjeun saluyu sareng kinerja anjeun sareng hasil anjeun.

Iraha ngalamar kenaikan gaji

Kaseueuran dunungan resep karyawan tetep cicingeun ngeunaan santunanana. Ku sabab kitu anjeun kedah milih momen anu pas pikeun negosiasi pikeun kéngingkeun jawaban anu nyugemakeun. Janten waspada, kumaha oge, yén anjeun dina posisi anu saé pikeun memicu pamundut pikeun angkat upami anjeun parantos patepung atanapi bahkan ngaleuwihan tujuan anjeun sareng padamelan anjeun langkung saé. Ieu persis nalika anjeun tiasa gaduh kaunggulan sareng kedah nempatkeun klaim anjeun.

Paménta pikeun paningkatan ogé dilakukeun dina sababaraha kasus, saatos kéngingkeun promosi, nalika gajihna henteu acan naék. Éta ogé mungkin yén kompénsasi anjeun langkung handap tina anu umumna berlaku pikeun posisi anu sami sareng anu anjeun ayeuna gaduh. Di sisi anu sanésna, hindarkeun ngirim pamundut nalika perusahaan ngalaman kasusah ékonomi.

Kumaha carana naroskeun kenaikan gaji?

Anjeun terang alesan anjeun pikeun naroskeun kenaikan gaji, janten anu anjeun kedah lakukeun nyaéta tindakan. Émut yén anjeun ngan ukur bakal ngagaduhan réspon anu pikaresepeun upami kaayaan ieu dicumponan: kinerja anu saé, pencapaian tujuan, kaayaan kauangan anu pikaresepeun, ayana perjanjian kontraktual.

maca  Nyandak catetan pasamoan, tips janten éféktif

Nanging, sabalikna tina kapercayaan umum, paménta pikeun naék gaji peryogi minimum persiapan. Penting pikeun ngumpulkeun sakumpulan dalil anu hadé pikeun ngayakinkeun dunungan. Ngelingan sareng nangtoskeun sadaya hasil anjeun teras nempatkeunana maju.

Dunungan anjeun ogé tiasa masihan anjeun sababaraha padamelan anu saluareun wates jabatan anjeun. Terang yén ieu mangrupikeun tanda kapercayaan sareng nyandak kasempetan pikeun ngobrol sareng dunungan anjeun ngeunaan éta. Pertimbangkeun nunjukkeun kumaha pentingna peran anjeun dina bisnis.

Sababaraha surat conto pikeun ngabantosan anjeun kéngingkeun kenaikan harga.

Paménta saderhana pikeun naék gaji

Cik / bapak nami payun nami tukang
alamat
kodeu pos

Sir / Madam,
fungsi
alamat
kodeu pos

Dina [Kota], tanggal [Tanggal]

 

Subjék: Nyungkeun naék gaji

Diréktur,

Karyawan di perusahaan anjeun, ti saprak [tanggal], ayeuna kuring nempatan posisi [posisi ayeuna]. Kuring nganggap fungsi anu dipercayakeun ka kuring kalayan épisiénsi sareng ketat.

Didukung ku nurani profesional kuring, kuring sok janten sukarelawan nalika diperyogikeun ka lembur pikeun ngajaga bisnis jalan lancar.

Salami mangtaun-taun ayeuna, kuring disauran pikeun ngadukung padamel anyar salami léngkah munggaran sareng kami. Kuring dipikaterang ngagaduhan kasabaran anu teu pernah gagal sareng sok sayogi upami diperyogikeun.

Kalayan pangalaman [durasi pangalaman umum] taun sareng senioritas [lilana digawé dina bisnis] taun sareng perusahaan, abdi hoyong jasa satia abdi diaku ku naékna gaji.

Kami sayogi pikeun wawancara anu mungkin, bari ngaharepkeun pikeun ngayakinkeun anjeun. Abdi naroskeun ka anjeun satuju [Sayang], éksprési tinimbangan pangluhurna kuring.

 

                                                                                                               tekenan

 

maca  Cara anu pangsaéna pikeun nyerat serat propésional ogé 

Nyuhungkeun gaji pikeun tingkat anu sami sareng karyawan sanés dina posisi anu sami

Cik / bapak nami payun nami tukang
alamat
kodeu pos

Sir / Madam,
fungsi
alamat
kodeu pos

Di [Kota], dina [Tanggal

 

Subjék: Nyungkeun naék gaji

[Pak, bu],

Digajih ti saprak [tanggal nyewa] di perusahaan anjeun, ayeuna kuring nempatan posisi [posisi anjeun], sareng ti saprak [durasi pangalaman dina posisi éta] dugi ka ayeuna.

Kusabab integrasi kuring, kuring ngagaduhan kasempetan pikeun ngalaksanakeun sababaraha pancén dina posisi anu béda sapertos [tangtukeun tanggung jawab anjeun sareng naha éta parantos ditingkatkeun atanapi dipanjangan].

Kusabab kitu, kuring ngagaduhan kahormatan pikeun nyungkeun kahadean anjeun sareng pasihan abdi naékkeun gaji sami sareng réncang kuring anu ngagaduhan jabatan anu sami sareng kuring. Abdi ogé hoyong tiasa nguntungkeun tina bonus sareng manpaat anu sanés anu cocog sareng tanggung jawab kuring ayeuna.

Kuring bakal ngahargaan pisan upami pamundut kuring ditampi sacara positip sareng kuring sayogi ngabahas deui.

Ngantosan hasil anu pikaresepeun, punten percanten, (Sayang), dina tinimbangan anu hormat kuring.

 

                                                                                                                     tekenan

Unduh "Simple-gaji-ningkatkeun-pamundut-1.docx" Simple-gaji-ningkatkeun-pamundut-1.docx - Diunduh 17115 kali - 13 Kb

Unduh "Paménta pikeun paningkatan gaji dina tingkat anu sami sareng karyawan sanés dina posisi anu sami" nyuhunkeun-naékkeun-gaji-sa-tingkat-sarua-sareng-pagawé-sa-saé-saé.docx – Diunduh 3198 kali – 17 KB