Nyitak Friendly, PDF & Email

Dina ahir kursus ieu, anjeun bakal tiasa:

  • anjeun bakal geus dipikaharti yén euweuh algoritma magic nu bakal ngajawab masalah kayaning

ti nu disebutkeun di handap;

  •  Anjeun bakal tiasa naroskeun ka spesialis dina widang anu dirawat pikeun ngembangkeun modél anu nyambungkeun kuantitas anu bakal diperkirakeun.

kana kuantitas anu dititénan;

  • Anjeun bakal tiasa ngembangkeun hiji algoritma estimasi ngamungkinkeun Anjeun pikeun ngarekonstruksikeun kuantitas nu keur diperkirakeun

kuantitas observasi.

gambaran

Dina kahirupan sapopoe, urang confronted jeung campur kasempetan:

  •  urang teu salawasna méakkeun waktu anu sarua antara imah urang jeung tempat gawé urang;
  •  perokok beurat bakal atawa moal ngamekarkeun kanker;
  •  fishing nu teu salawasna alus.

Fenomena sapertos kitu disebut acak, atanapi stokastik. Quantifying aranjeunna sacara alami ngabalukarkeun ngagunakeun téori ngeunaan probabiliti.

Dina conto ngaroko, bayangkeun yén dokter henteu percanten kana pernyataan pasien ngeunaan konsumsi rokona. Anjeunna mutuskeun pikeun ngukur tingkat nikotin getih ku laboratorium analisa médis. Téori probabiliti nawiskeun urang alat pikeun ngitung tautan stokastik antara jumlah rokok per dinten sareng laju…

Nuluykeun maca artikel dina situs aslina →

maca  Kabijakan cai umum dina 5 patarosan