Nyitak Friendly, PDF & Email

Naon waé jamanna, épéktisi sok janten kualitas anu dipilarian dina dunya profesional. Sareng kualitas ieu ogé henteu aya dina pasisian nalika ngeunaan bidang nyerat nalika damel (disebut ogé tulisan utilitarian). Leres, éta mangrupikeun susunan anu diwangun ku: laporan kagiatan, serat, catetan, laporan ...

Ku cara ilustrasi, kuring parantos dipénta sababaraha kali pikeun marios padamelan réréncangan kuring dina kontéks propésional. Kuring mendakan kuring nyanghareupan, pikeun seuseueurna, ku tulisan anu henteu saluyu sareng tingkat studi aranjeunna, atanapi bahkan bidang profesional kami. Pertimbangkeun, contona, kalimat ieu:

«Kusabab ayana tempat telepon sélulér anu hirup dina kahirupan urang, industri telepon pasti bakal ngembangkeun mangtaun-taun ka payun..»

Kalimat anu sami ieu tiasa ditulis ku cara anu langkung saderhana, sareng anu langkung épéktip. Urang tiasa gaduh:

«Tempat telepon sélulér anu ningkat dina kahirupan urang ngajantenkeun pamekaran industri telepon salami waktos anu lami.»

Mimiti, perhatoskeun hapusan ungkapan "in view of". Sanaos panggunaan ungkapan ieu sanés eja anu salah, éta tetep henteu manpaat pikeun ngartos kalimatna. Saleresna, ungkapan ieu seueur teuing dina kalimat ieu; kalimat ieu anu ngagunakeun kecap-kecap anu langkung umum bakal ngijinkeun pamiarsa naon waé pikeun langkung ngartos kontéks pesen anu ditepikeun.

Teras, numutkeun jumlah kecap dina kalimat éta, anjeun bakal perhatoskeun bédana 07 kecap. Mémang, 20 kecap pikeun kalimat anu ditulis deui ngalawan 27 kecap pikeun kalimat awal. Sacara umum, kalimat kedah ngandung rata-rata 20 kecap. Sajumlah idéal kecap anu ngarujuk kana ngamangpaatkeun kalimat pondok dina paragrap anu sami pikeun kasaimbangan anu langkung saé. Janten langkung kapikir pikeun ngagentoskeun panjang kalimat dina hiji paragrap supados ngagaduhan tulisan anu langkung wirahma. Nanging, kalimat langkung panjang tibatan 35 kecap henteu ngagampangkeun maca atanapi ngarti, sahingga ngabuktoskeun ayana wates panjang. Aturan ieu manglaku ka saha waé naha jalma saderhana atanapi sarjana, sabab palanggaran éta ngahambat kapasitas mémori pondok otak manusa.

maca  Ninggalkeun pikeun ngamimitian bisnis, template surat lamaran gratis

Salaku tambahan, ogé perhatoskeun substitusi "mangtaun-taun" ku "panjang". Pilihan ieu utamina nunjukkeun kana kajian ngeunaan Rudolf Flesch ngeunaan kabaca, dimana anjeunna nyorot pentingna ngagunakeun kecap pondok pikeun épisiénsi anu langkung ageung dina maca.

Akhirna, anjeun tiasa ningali parobihan fase tina sora pasip kana sora aktif. Kalimatna sahingga langkung kahartos. Nyatana, struktur anu diusulkeun dina kalimat ieu nunjukkeun dina cara anu langkung pas sareng jelas hubungan antara peran telepon sareng perkembangan pasar telepon anu maju. Tautan sabab akibat anu ngamungkinkeun pamaca ngartos hal éta.

Pamustunganana, nyerat téks ngan saukur ngamungkinkeun panampi maca éta dugi ka ahir, ngartos bari henteu naroskeun; ieu dimana efektivitas tulisan anjeun.