Nyitak Friendly, PDF & Email

Rumus sopan pikeun nyingkahan di ahir email

Kalimat gunana, rumus négatif, singketan atawa akumulasi rumus... Ieu kabéh kagunaan dina tungtung email anu pantes ditinggalkeun. Anjeun bakal mangtaun pisan ku janten langkung kalibet dina rumus dina tungtung email. Éta kahontalna tujuan anu ngamotivasi pilihan nulis email. Upami anjeun pagawé kantor atanapi anu rutin ngirim email kanggo padamelan, tulisan ieu kanggo anjeun. Anjeun pasti bakal ningkatkeun seni korespondensi anjeun.

Sababaraha conto rumus anu anjeun henteu kedah milih

Kadé dieunakeun hiji frase sopan di ahir hiji email, tapi teu ngan wae.

Rumus umum atawa diwangun ku kalimah nu teu perlu

Ngabéréskeun email profésional kalayan rumus anu pikaresepeun nawiskeun pangirim jaminan pikeun dibaca sareng masihan terang ka panampi naon anu dipiharep tina anjeunna. Sanajan kitu, ku nganut hiji frase sopan pisan stereotypical kayaning: "Sésa di pembuangan Anjeun pikeun sagala informasi salajengna ...", aya kasempetan gede yén éta moal dibaca. Memang rada lumrah.

Rumus sopan dina tungtung email anu diwangun ku kalimat anu teu perlu ogé kedah dihindari. Henteu ngan ukur aranjeunna nambihan nilai tambihan kana pesen, aranjeunna katingali teu aya artina sareng tiasa ngadiskreditkeun pangirimna.

Rumus négatip

Saluareun kontéks redaksi, ditetepkeun ku sababaraha panilitian yén rumusan négatip mangaruhan kana alam bawah sadar urang. Sabalikna, aranjeunna nyorong ngalakukeun anu dilarang tinimbang ngahindarkeunana. Hasilna, ungkapan sopan sapertos "Tong ragu nelepon kuring" atawa "Kami moal gagal ..." pisan uninviting sarta hanjakalna bisa boga pangaruh sabalikna.

maca  Citakan hurup pikeun nampi atanapi nolak kasaimbangan tina akun naon waé

Rumus dina bentuk kumulatif

Kalimpahan kahadéan teu ngarugikeun, ceuk maranehna. Tapi naon anu urang pigawé kalayan maxim Latin ieu "Virtus stat dina medio" (Kautamaan di tengah)? Cukup disebutkeun yen rumus sopan bisa dipilih dina konteks, nalika aranjeunna ngumpulkeun, aranjeunna bisa gancang jadi teu epektip.

Ku kituna, babasan sopan saperti "Sampeyan geura-giru, wilujeng sumping dinten alus, cordially" atawa "Poé pisan alus, Hormat" kudu dihindari. Tapi lajeng, naon bentuk sopan santun pikeun diadopsi?

Gantina, milih pikeun ekspresi sopan ieu

Nalika anjeun ngantosan tanggapan ti koresponden anjeun, idéal nyaéta nyarios: "Tunggu anjeun uih deui, punten ...". Babasan sopan séjén pikeun nembongkeun kasadiaan anjeun, "Punten terang yén anjeun tiasa ngahubungan kami" atawa "Urang ngajak anjeun ngahubungan kami".

Babasan anu sopan sapertos "Persahabatan" atanapi "Hari anu saé" kedah dianggo nalika anjeun parantos biasa komunikasi sareng anu nampi.

Sedengkeun pikeun rumus sopan "Best Wasalam" atawa "Pohara cordial", aranjeunna cocog pikeun situasi nu saméméhna geus diucapkeun sababaraha kali kalawan interlocutor Anjeun.

Ngeunaan rumus sopan "Hatur nuhun," anjeun kudu nyaho yén éta téh rada ramah tur formal. Upami anjeun teu acan kantos pendak sareng panampi, rumus ieu masih tiasa dianggo sacara sah.