Rincian ngeunaan sistem dina 2022→

Taun 2021, langkah-langkah anyar dilaksanakeun ngeunaan cek daya beuli, anu langkung dikenal salaku cek dahareun. Ti Séptémber kamari, cek kadaharan ieu dipasihkeun ka kulawarga anu ngabutuhkeun.

Voucher dahareun mangrupikeun bantosan anu disayogikeun ku Nagara kulawarga kalawan minima sosial (kira-kira 9 juta jalma) pikeun ngajagi daya beulina. Ieu mangrupikeun ukuran utama anu dilakukeun ku pamaréntah.

Naon-naon naon cék daya beuli ? Sabaraha jumlahna? Anu mayarna? Kami ngajelaskeun sadayana ieu ka anjeun dina tulisan ieu.

Naon cek daya beli?

Kalolobaan kulawarga Perancis modest (4 juta kulawarga) kapanggih sorangan dina kasusah taun ieu, jeung alesan alus, inflasi 5,5% nu aya. Dina raraga mantuan aranjeunna, Nagara geus ngumumkeun yén éta téh Mayar kulawarga ieu bantuan keuangan anyar ningkatkeun jeung ningkatkeun daya beuli maranéhanana, tur éta cék dahareun.

Pamarentah parantos nganggap cek tuangeun ti saprak 2021 sareng ngulik proyék ieu saé sateuacan ngalaksanakeunana. Sanajan kitu, cek dahareun moal cocog kana bil kakuatan purchasing. Mémang, aya sora anu nagara mutuskeun pikeun masihan cek ieu dina bulan Séptember.

maca  Deklarasi pajeg: ngartos aranjeunna ogé

Voucher dahareun mirip pisan sareng bonus anu dibayar dina Méi 2020 ogé dina bulan Nopémber taun anu sami. Kabéh beneficiaries tina cék kakuatan purchasing bakal bébas dina expenses dahareun maranéhna.

Salian ti cék dahareun, dina sasih-bulan anu bakal datang, bantuan sanés tiasa dibayar pikeun ngagampangkeun pameseran produk pangan organik, lokal sareng seger. Ieu pikeun ngadorong jalma pikeun ningkatkeun dietna.

Saha jalma anu kapangaruhan ku cék daya beuli?

Cék dahareun ditangtayungan pikeun:

  • panarima tina RSA (Active Solidarity Income);
  • jalma anu nguntungkeun tina APL (Bantuan Perumahan Pribadi);
  • jalma dina AAH (Tunjangan Dewasa Cacad);
  • siswa anu nampi beasiswa Crous;
  • jalma ASPA (umur heubeul minimum);
  • murid dina kaayaan anu genting.

Pikeun jalma anu disebut di luhur anu nguntungkeun tina bantuan pangan sanés, aranjeunna ngan ukur bakal nguntungkeun tina cek dahareun ngan sakali.

Sabaraha jumlah cek daya beli?

Jumlah cék daya beli téh 100 € per imah. Sajaba ti éta, € 50 bakal ditambahkeun pikeun tiap anak gumantung. Salaku conto, pikeun pasangan sareng 3 murangkalih, aranjeunna bakal nampi € 100 kanggo cek tuangeun teras € 150 pikeun tilu murangkalih.

Numutkeun naon urang terang, proyék voucher dahareun ngarugikeun sabudeureun 1 milyar euro. Sumawona, lamun urang perhatikeun taliti, cék daya beli téh langkung handap tina premium Covid anu dibayar di 2020.

Kumaha cek daya beli bakal dibayar?

Voucher dahareun dibayar langsung ka nu dimaksud dina rekening bank maranéhanana, aranjeunna henteu kedah nyandak tindakan pikeun nyandak kauntungan tina éta. Éta bakal dibayar sakaligus. Séptémber kamari, éta CAF anu tanggung jawab pikeun mayar cek dahareun ka ahli waris.

maca  Kumaha carana nyieun proyek Anjeun sorangan sarta jadi bebas?

Ngeunaan mahasiswa anu nampi bantosan ti Crous atanapi anu gaduh beasiswa, éta éta CROUS anu ngurus mayar aranjeunna cek dahareun.

Kadaharan naon anu kuring tiasa mésér ku cék daya beuli?

Pamarentah nepungan kasusah teknis deui:

  • daptar produk anu dimaksud (sayur, bungbuahan, produk organik, jsb.);
  • tempat beuli (pasar, toko leutik, supermarket, jsb);
  • istilah alokasi.

Ieu bakal sigana nu cék dahareun diideuan tiket dahar, tapi yén produk anu dipikaresepna katingali tina anu sanés. Ku kituna, ieu nyorong rumah tangga berpendapatan rendah pikeun meakeun produk anu langkung séhat, khususna buah sareng sayuran.

Supados urang Perancis anu paling miskin tiasa ngaksés tuangeun anu pangsaéna, urang nyobian ngahijikeun kadaharan lokal, nu asalna tutuwuhan jeung sasatoan, tapi luhureun sakabeh teu diolah. Urang ogé nganggap oposisi anu aya antara séktor pertanian anu béda. Ideally, pangan nu dimaksud kudu ngawengku sagalana, ti bungbuahan organik jeung sayuran pangan anu diprosés minimal di toko nu urang meakeun dina dasar poean.