Nyitak Friendly, PDF & Email

 

Dinten, email nyaeta cara pangalusna pikeun ngahubung sareng betah, speed na efisiensi. Pikeun séntral profésional, éta hartosna paling ilahar dipake.

Nulis email profésionalKedah papanggih kriteria tangtu, aturan jeung nasihat, urang bakal coba terangkeun sakuliah artikel.

Conto rarancang tulisan pikeun email profésional 

Kadangkala email nu tiasa nyusahkeun pikeun ngatur dina konteks profésional. rencana pikeun nuturkeun nulis email profésional kedah ngadamel sadia ka nu dituju kabeh elemen diperlukeun keur pondok tur tepat.

Pikeun nyerat email anu propésional, anjeun tiasa nganggo rencana ieu:

  • Objek anu jelas sareng jelas
  • A salutation
  • A initiates anu kedah maluruh kontéks komunikasi
  • A salutation dicindekkeun
  • signature a

Milih subyek hiji email profésional

Diperkirakeun yén saurang propésional tiasa nampi rata-rata 100 email per dinten. Maka anjeun kedah milih poko email anjeun pikeun ngajurung aranjeunna pikeun mukakeunana. Pikeun ngalakukeun ieu, aya aturan anu kedah dituturkeun:

1-Tulis subjek pondok

Dina raraga ningkatkeun tingkat pembukaan email anjeun, para ahli nyarankeun idéal ngagunakeun subjek maksimal 50 karakter.

Anjeun ngan boga spasi kawates nulis subjek anjeun, jadi Anjeun nyieun pilihan hiji objek husus, maké kecap gawe Peta dina sambungan kalawan eusi email Anjeun.

Sacara umum, objék panjang anu kirang dicoo dina smartphone, nu jadi beuki dipake ku professional mariksa surelek.

2-Sesuaikeun subyek surélék anjeun

Mun mungkin, urang kudu nyebut nami na surname kontak Anjeun dina obyék. Ieu unsur anu bisa ningkatkeun ongkos muka.

Ku kontak tina panarima anjeun dina garis matuh, bakal ngarasa hargana tur dipikawanoh, anu bakal memotivasi aranjeunna pikeun muka tur maca email Anjeun.

Awak hiji email profésional 

Nulis email profésional, éta sasaena mun jelas nulis awak surélék anjeun tanpa departing tina subjek jeung bari dumasar kana standar nu tangtu gaya na presentasi.

Jaga nulis email pondok kalawan pondok, kalimat tepat anu masihan kanyamanan bacaan deui panarima Anjeun.

Ieu sababaraha hal anu kedah diémutan: 

1-Paké font Palasik

Kaseueuran jasa e-mail ngamungkinkeun pangguna milih font sareng gaya téks na. Nalika ngeunaan email anu propésional, pilih font klasik sapertos "Times New Roman" atanapi "Arial".

Ieu henteu dianjurkeun pikeun ngagunakeun font hiasan.

Kami ogé nyarankeun:

  • Ngadopsi hiji ukuran font bisa dibaca
  • Ulah aya miring, panyorot atawa kelir
  • Teu nulis téks wae mun uppercase

Nulis-2 salutation alus

Pikeun mail profésional, éta leuwih hade sakumaha dieusian luhur ka alamat panarima ku ngaran, bari kaasup judul kahadean ti jalma dituturkeun ku ngaran tukang-Na.

maca  Cara nulis kasimpulan profésional?

3-ngenalkeun diri dina ayat kahiji

Lamun nulis ka jalma pikeun kahiji kalina (a klien anyar contona), eta pohara penting pikeun ngawanohkeun diri jeung sakeudeung ngajelaskeun tujuan surat anjeun.

Anjeun tiasa bakti ka presentasi leutik ieu salah sahiji atawa dua kalimat.

4-Informasi pangpentingna prioritas a

Saatos presentasi anjeun, urang buka titik pangpentingna.

Hal ieu kacida metot kana cutatan informasi pangpentingna dina awal email Anjeun. Anjeun bakal ngahemat waktos di tujuan anjeun ku clarifying karsa Anjeun.

Anjeun kedah narik perhatian koréspondén anjeun sareng langsung terang.

5-Paké kekecapan formal

Kusabab anjeun nulis email profésional, anjeun kudu néangan alus.

Sangkan mamatahan Anjeun nulis kalimat lengkep dina gaya digosok.

Henteu disarankeun nganggo:

  • Kecap gaul;
  • singkatan perlu;
  • Emoticon atanapi emojis;
  • Guyonan;
  • Kecap kasar;

6-Jieun kacindekan luyu

Nepi ka rengse hiji email, pikir pikeun signature ngagunakeun nada pikeun ngadopsi, sarta salutation milih ti.

Urang kudu tetep dina pikiran nu komunikasi profésional nyaéta basa pisan dikodifikasi. Hal ieu kacida penting apal kana aturan jeung milih rumus katuhu pikeun dipaké dina ahir email teh.

Rumus kudu diadaptasi kana kualitas panarima jeung konteks bursa kana.

Salaku conto, upami anjeun nyarios ka pengawas atanapi klien, anjeun tiasa nganggo "salam hormat", anu mangrupikeun frasa anu paling pas. Sedengkeun upami éta kolega, urang tiasa ngeureunkeun email urang ku babasan "Good end of the day!" "

Ngeunaan signature, Anjeun tiasa nyetel program email ka otomatis nyelapkeun signature custom ka ahir surelek urang.

Sacara épéktip, tandatangan kedah pondok:

  • Teu langkung ti 4 garis;
  • Henteu langkung ti 70 karakter per baris;
  • Kalebet nami sareng nami tukang anjeun, fungsi anjeun, nami perusahaan, alamat halaman wéb anjeun, telepon sareng nomer fax anjeun, sareng kamungkinan aya tautan kana profil LinkedIn atanapi Viadeo anjeun;

conto :

Robert Holliday

Wawakil parusahaan Y

http: /www.votresite.com

Telepon. : 06 00 00 00 00 / Fax: 06 00 00 00 00

Mobile: 06 00 00 00 00

Sababaraha ungkapan sopan:

  • Kordél;
  • Salam hormat ;
  • Salam hormat;
  • Mungguh hormat;
  • Salam cordial;
  • Salam hormat ;
  • Milik anjeun,
  • Pikaresepeun ningali deui;
  • salam haneut ...

Pikeun jalma anu urang kenal pisan, urang tiasa nganggo rumus kordial sapertos "hi", "friendships", "see you" ...

Conto séjén tina rumus klasik:

  • Punten, Sir / Madam, ungkapan perasaan kuring anu bénten;
  • Punten, Sir / Madam, ungkapan salam hormat kuring;
  • Punten nampi, Bapak / Ibu, salam hormat;
  • Punten nampi, Juragan / Ibu, perasaan hormat sareng bakti kuring;
  • Punten, Juragan / Ibu, salam hormat kuring;
  • Punten, Sir / Madam, ungkapan tinimbangan anu paling luhur kuring;
  • Ku nyungkeun anjeun nampi salam hormat anu pangsaéna;
  • Hatur nuhun kana perhatosanana kana pamundut kuring;
  • Deign to accept, Sir / Madam, the honour of my deep hormat;
  • Nalika ngantosan maca ti anjeun, punten nampi, Bapak / Nyonya, jaminan tinimbangan anu paling luhur kuring;
  • Kalayan nuhun, kuring nyungkeun anjeun mendakan di dieu, Sir / Madam, éksprési perasaan kuring anu dibédakeun;
maca  template email ka ngabales pamundut pikeun informasi ti punjul

7-Kalebet kantétan

Sedengkeun pikeun kantétan, ulah poho pikeun nginpokeun dituju ku kaasup aranjeunna dina awak surélék anjeun kalayan kahadean.

Éta metot nyebut ukuran na Jumlah kantétan dikirim ka nu dituju.

Museurkeun: piramida The inverted

Ngeunaan nu disebut metoda piramida inverted, éta pikeun ngamimitian teks email profésional anjeun ku informasi utama pesen anjeun lajeng neraskeun jeung informasi sejenna di nurun urutan tina pentingna.

Tapi naha nganggo cara ieu?

Biasana kalimat kahiji maca langkung saé tibatan sésa pesen. Éta kedah pikaresepeun. Ku nyoko kana metode piramida tibalik, urang tiasa gampang narik perhatian pamaca sareng ngajantenkeun anjeunna hoyong maca email dugi ka akhir.

Sedengkeun pikeun tulisan eta, sasaena ngagunakeun opat paragraf di paling, mun 3 4 garis unggal, bari fokus dina gagasan husus per paragrap.

Upami anjeun hoyong ngadopsi cara ieu, urang nyarankeun anjeun ngagunakeun:

  • kalimat anu pondok;
  • ngaitkeun kecap pikeun ngahubungkeun kalimat babarengan;
  • basa arus jeung profésional.

 

                                                    panginget 

 

Anjeun ngartos, email profésional boga nganggur teu jeung yen urang kirimkeun ka babaturan. Aya aturan nu kudu dimangfaatkeun pikeun hurup.

Sanajan 1-ngubaran subjek

Salaku dijieun jelas, urang kedah leres nyiapkeun obyék lapangan (atawa subjék) tina email profésional Anjeun. Ayeuna kudu singket tur eksplisit. panarima Anjeun kudu geuwat ngarti eusi email Anjeun. Ieu kituna bisa mutuskeun pikeun mukakeunana on titik atawa maca eta engké.

2-Kudu sopan

Anjeun ngartos, nganggo salutation jeung frasa santun dina kontéks.

Rumusna kudu ringkes sarta ogé dipilih.

kasalahan éjahan 3-bener

Kahiji, anjeun kudu maca surelek sareng pastikeun Anjeun teu overlooked informasi wae relevan, jeung naon teu kabaca ku batur. Hal ieu kacida istiméwa mun boga pamadegan jalma sejen.

Pikeun ngabenerkeun ejahan jeung kasalahan gramatikal, urang nyarankeun Anjeun salin surélék anjeun dina processor Kecap sarta nyieun mariksa otomatis. Sanajan software ieu teu ngabenerkeun sagala kasalahan, éta bisa mantuan anjeun. Upami teu kitu, anjeun ogé tiasa investasi dina software koreksi profésional.

maca  Surat conto pikeun nyungkeun nampi slip gaji anjeun

Asup-4 merta surélék anjeun

Hal ieu kacida penting pikeun nambahkeun signature ka email karya anjeun. Urang kudu nuturkeun aturan didadarkeun di luhur nulis signature profésional.

Mentioning rupa informasi ngeunaan jasa anjeun, perusahaan ... tujuan anjeun gancang ngarti saha manehna geus ngalakonan.

5-Sesuaikeun surélék anjeun

Mun umum, mail is kurang kamungkinan kana dibaca. Geus ngarasa panarima nu alamat email teh anjeunna wungkul. kituna kami kudu ngaropea obyék jeung milih rumus anu bisa dipilih pikeun ngamimitian email Anjeun.

Upami éta email grup, penting pikeun nyiptakeun daptar anu béda-béda numutkeun karakteristik panarima anjeun, karesepna, minat sareng lokasi na. Segmentasi panarima anjeun ngamungkinkeun anjeun ningkatkeun tingkat kabuka surélék anjeun.

6-Donner rék muka email

Ku nulis email profésional, salawasna nyieun rék muka dituju. Sacara umum, obyék ngarupakeun unsur kahiji anu ngadorong cocog a buka surat anjeun sarta maca. kituna perlu masihan langkung pentingna pikeun obyek anjeun, tamba jeung nyieun sakumaha pikaresepeun jéntré.

Nya kitu, anu dua kalimat mimiti surélék anjeun kudu ngagoda panarima neruskeun maca. Disarankeun kaasup informasi pangpentingna dina awal surelek sareng pemicu nu ngarasa panasaran ngeunaan nu susuratan Anjeun.

7-Hindarkeun objék nyasabkeun

Pernah make matuh nyasabkeun ka nambahan kadar muka surelek Anjeun.

Jadi sadar yen wahana Anjeun surélék gambar anjeun (atawa perusahaan) .So éta pohara penting pikeun nyingkahan objék nyasabkeun jeung provokatif. obyék kudu akur jeung eusi email Anjeun.

8-Pasang diri dina maca urang

Empati mangrupikeun unsur anu penting pisan pikeun diperhatoskeun. Anjeun kedah nempatkeun diri dina tempat panarima anjeun pikeun leres nyerat topik email anjeun sareng ngajantenkeun pikaresepeun. Anjeun kedah nempatkeun diri dina sapatu koréspondén anjeun sareng daptar sababaraha patarosan anu tiasa ditaroskeun ku nyalira. Éta tina réspon anu tiasa anjeun adaptasi judul email anjeun.

9-Paké alamat email profésional

Alamat pribadi sapertos lovelygirl @… atanapi gentleman @… dilarang pisan. Dina kontéks hubungan profésional, kami henteu kantos ngahubungi interlocutor nganggo jinis alamat ieu. email.

Disarankeun pikeun ngagunakeun alamat email profésional, atawa sahenteuna alamat pribadi kalawan ngaran anjeun.

Komunikasi email profésional merlukeun kualitas pohara alus, hiji kosakata husus, mangrupa téks singket, nu menta jelas tur ejaan impeccable. Dina nganut aturan, tip sarta trik nu urang ngan disebutkeun, anjeun tiasa nyerat hiji email pikaresepeun, anu bakal suku panarima Anjeun langsung sarta ngangkat dipikaresep.