Професијата менаџер на заедницата е сè попопуларна кај компаниите, кои бараат професионалци способни да управуваат со нивното онлајн присуство и да создадат активна заедница околу нивниот бренд или нивните производи. Ако сакате да започнете со оваа професија или едноставно да дознаете повеќе за потребните мисии и вештини, овој курс е за вас!

Ќе ги претставиме главните мисии на менаџерот на заедницата, како и алатките и техниките што се користат за управување со онлајн присуство. Ќе откриете како да ги идентификувате целните клиенти, да креирате квалитетна содржина, да анимирате заедница и да ги измерите резултатите од вашите постапки.

Исто така, ќе научите како да користите социјални мрежи, маркетинг на содржина, оптимизација и е-пошта за да ги постигнете вашите деловни цели и да ја развиете вашата озлогласеност на Интернет. Ќе ви дадеме совети за оптимизирање на вашето онлајн присуство и за управување со вашите односи со вашата заедница.

Придружете ни се за да ја откриете професијата менаџер на заедницата и да станете професионалец за онлајн комуникација.

Продолжете со читање на статијата на оригиналниот сајт→