Презентација на Удеми Франција: Навистина ефтини онлајн курсеви

Неверојатно е тешко да се најде релевантно мислење, или уште полошо, сведоштво што е навистина автентично за Udemy France. Уверете се сами со тоа што ќе прашате пребарувач за тоа! Веројатно ќе наидете на мал број написи, речиси сите напишани специјално за читателите што зборуваат англиски.

Непотребно е да се каже, ако не сте совршено двојазични… Ниту еден од нив нема да може да ви помогне да добиете јасна претстава за реалниот потенцијал на Udemy, како и за општиот квалитет на онлајн курсевите што се наоѓаат таму.

Платформа MOOC која продолжува да се проширува, а сепак ништо не е познато

Удеми е компанија која расте од ден на ден, не престанувајќи да се зборува во печатот. Иновативен и амбициозен, тој е главниот конкурент на националниот и лидер на „Произведено во Франција“: OpenClassRoom. Признаена ширум светот, неизбежно привлекува се повеќе студенти во своите редови, сите желни да учат по ниски трошоци.

READ  Презентација на 3 училишта за далечинско обука за недвижен имот

Но, дури и ако предложената понуда изгледа многу привлечна, невозможно е да се регистрирате без претходно да дознаете за мислењето на оние кои подлегнале на неа или да се уверите во нејзината добра репутација. Така, во обид да се поправи овој впечатлив и вознемирувачки недостаток на информации на мрежата, еве целосна презентација на Udemy.

Што е Udemy?

Udemy е американска платформа MOOC (Massive Open Online Courses). Веќе не го претставуваме од другата страна на Атлантикот. На страницата има цела низа курсеви за сите можни и незамисливи теми, секој по десет, па и дваесет евра.

Супермаркет речиси "попуст" курсеви во е-учење

Причината за гужвата што ја направи Udemy во САД е несомнено неговиот титански каталог. Во времето кога се напишани овие редови, Udemy France гордо прикажува скоро 55 курсеви на шалтер.

Рекорден број, речиси астрономски, особено кога се споредуваат овие бројки со оние на конкурентите во секторот. Општо земено, FLOATs (MOOCs на француски - Online Training Open to All) имаат потешкотии над 50 или така истовремени курсеви.

Како да започнете со објавување на свој курс за Udemy?

Можеби имате нешто да го научите остатокот од светот? Ако имате експертиза, што е повеќе од област која ве фасцинира, треба да знаете дека имате можност да понудите своја обука преку Интернет на платформата.

Навистина, на Udemy, секој може да се регистрира како тренер и да понуди свои курсеви. Некои наставници чии MOOC се добро посетени дури успеваат да заработат одличен додаток на плата. Фактот дека секој може да го сподели своето знаење таму е тоа што му дозволи на Udemy да го шири својот каталог од ден на ден.

READ  Клучевите за учење како да се анализираат резултатите од прашалникот

Одличен начин да го проширите вашето знаење по пониска цена

Ова не е затоа што Udemy France ги пречекува со раширени раце сите луѓе кои сакаат да понудат свој MOOC, дека тие се со слаб квалитет. Всушност е сосема спротивно. Не е невообичаено таму да се откопаат свети грутки. Предноста на овој огромен избор на курсеви е тоа што е можно да се научи апсолутно сè на Udemy.

Постои мешавина од курсеви за да научите да цртате, обука за да научите да го обучувате вашето куче или да научите прва помош. Токму оваа бесконечна, скоро неразумна понуда ја разликува Удеми од нејзината конкуренција. Дали сакате да стекнете ново знаење? Без оглед на која област сакате, несомнено ќе го најдете она што го барате на оваа платформа.

Разлики помеѓу Удеми и француски Удеми од англиско говорно подрачје

Ако се нафрлите и изберете да се регистрирате на француската верзија на Udemy, брзо ќе откриете со ужас дека повеќе од 70% од онлајн курсевите достапни за вас се само на англиски јазик. Не паничете. Се е нормално. Не смееме да заборавиме дека MOOC ни доаѓаат директно од САД!

Ова не е резултат на компјутерска грешка или грешка од ваша страна при пополнување на вашиот профил. Мора да сфатите дека Удеми тргнал да го освои светот. Што може да биде понормално во овој случај, отколку да се нудат курсеви на најдобро разбраниот јазик во светот?

READ  Тајните на претприемништвото: бесплатна обука

Оливие Синсон, шеф на Удеми Франција, за освојување на шестоаголникот

Не можете да дешифрирате ниту еден збор на англиски? Знајте дека Оливие Синсон, шефот на Udemy France лично, ја сфаќа темата многу сериозно. Тој, исто така, неодамна објави дека сака, долгорочно, да понуди што е можно повеќе курсеви во Франција. Затоа е сигурен облог дека нема да застане тука. Каталогот на француски јазик сигурно ќе продолжи да расте со текот на времето.

Веќе во 2017 година, Оливие Синсон веќе се занимаваше со дигитален тренинг за да се натпреварува со OpenClassRoom. Доколку не го познавате овој конкурент на Udemy, тој не е ниту повеќе ниту помалку од лидерот на пазарот на FLOATs во Франција. Тогаш видовме плејада на курсеви за учење на далечина цветаат во текот на годината на Udemy. Сепак, тие беа главно фокусирани на темата за ИТ, дигитално и програмирање. Ова со цел да се засенчи платформата на Матие Небра. Сите овие онлајн курсеви за обука, се разбира, беа целосно понудени на француски јазик.

Udemy France е далеку од тоа да заврши со проширувањето

Се обложуваме дека за 2018 година, Оливие Синсон ќе продолжи да го прави проширувањето на каталогот на MOOC кои зборуваат француски приоритет во неговата комерцијална стратегија. Запомнете, сепак, дека можете да му помогнете во оваа тешка задача со тоа што сами ќе го понудите вашиот курс на платформата.

Зарем ова не е одлична можност да се впуштите во ново збогатувачко искуство?