Print Friendly, PDF & Email

Amarga wabah koronavirus, majikan sampeyan wis mutusake kanggo makarya wektu cendhak. Pungkasane, kira-kira luwih saka rong yuta buruh bakal kena pengaruh ing sistem iki. Apa pengangguran teknis, apa langkah sing bakal ditindakake, sapa lan kapan sampeyan bakal mangkat mbayar sampeyan? Kabeh jawaban kanggo pitakon sampeyan.

Apa pengangguran sebagean utawa teknis?

Kanggo ngomong babagan pengangguran sebagean utawa teknis, istilah kegiatan sebagean digunakake saiki. Minangka aturan umume, iki kanggo perusahaan sing diadhepi tetes utawa gangguan sing signifikan ing kegiatane. Kanggo mbayar ganti rugi marang karyawan sing bakal dibayar maneh dening negara. Iki kanggo ngatasi masalah pemisah.

Ana ing kerangka kerja iki, lan apa wae, cabang profesional sampeyan, sing bakal dibayar nganti:

  • 84% gaji sampeyan lan 70% saka gaji reged sampeyan.
  • 100% gaji yen sampeyan duwe upah minimum utawa latihan (CDD utawa CDI).
  • Kanthi maksimal 4607,82 euro yen sampeyan ngluwihi ambang 4,5 upah minimum.

 Apa langkah-langkah sing kudu ditindakake?

Iku ing agawe njaluk panjaluk marang Direktorat Daerah kanggo Perusahaan, Kompetisi, Konsumsi, Tenaga Kerja lan Pakaryan. Kanggo mbantu bisnis ing wektu saiki, dheweke diwenehi 30 dina kanggo ngirim panjaluk. Yen sampeyan prihatin, sampeyan bakal nampa slip gaji lan gaji kanthi cara biasa. Sajrone periode pengangguran iki, kontrak kerja sampeyan bakal dilereni, nanging ora diganggu. Iki tegese sampeyan bakal tetep ana gandhengane karo perusahaan sampeyan, lan mula ora kalebu sampeyan makarya kanggo pesaing kayata. Akeh kontrak kerja ngemot klausa non-kompetisi iki. Sampeyan ora dilarang makarya, nanging sampeyan kudu ngandhani perusahaan sampeyan.

maca  Sistem kesehatan Prancis: perlindungan, biaya, dhukungan

Apa bisa kita obligasi kanggo njaluk godhong?

Sajrone wektu kurungan lan melu persetujuan perusahaan karo serikat lan rapat Komite Sosial lan Ekonomi. Bisnis sampeyan bisa nyebabake sampeyan 6 dina istirahat mbayar maksimal. Periode bewara, umume siji wulan, dikatutake amarga kahanan sing luar biasa bakal ditindakake dening Prancis. RTT uga bakal ngetutake logika sing padha.

Yen sampeyan lagi rencana kanggo preinan. Sampeyan bisa uga nimbang ngaso. Dadi dingerteni manawa ora ana sing meksa bos sampeyan kanggo ngganti tanggal liburan. Kosok baline, bisa uga mbutuhake sampeyan yen wis ana krisis lan mesthi bakal wegah kanggo nolak liburan sampeyan.

Pakaryan dhewe, buruh agensi sementara lan kerja rumah tangga.

Kanggo karyawan mandhiri, direncanakake nggawe dana solidaritas. Sistem iki nyedhiyakake pambayaran pitulung 1500 euro saben wulan. Wong-wong sing wis ilang turnover utawa mandheg kabeh kegiatan bisa entuk manfaat saka iki.

Pakaryan buruh sak wentoro entuk manfaat saka pengangguran sebagean kaya pekerja ing kontrak permanen utawa tetep. Sifat kontrak kasebut ora mengaruhi hak kanggo entuk manfaat saka sistem kasebut.

Yen sampeyan kerja dening individu, pengasuh, pembantu rumah tangga utawa liyane. Piranti sing padha karo pengangguran sebagean bakal ngidini sampeyan entuk 80% saka pembayaran biasane. Majikan sampeyan bakal mbayar sampeyan lan bakal dibayar mengko dening negara.