Print Friendly, PDF & Email

Apa sampeyan nate rumangsa luwih sopan, ora sopan utawa sebaliknya luwih simpatik lan mbukak pikiran nalika ngomong nganggo basa liyane? Biasa wae! Pancen, akeh panliten cenderung negesake manawa sinau basa anyar bisa ngowahi tindak tanduk sampeyan marang wong liya ... utawa sampeyan dhewe! Sepira gedhene sinau basa bisa dadi aset kanggo pangembangan pribadi? Iki bakal dakkandhakake kanggo sampeyan!

Sawetara panliten nuduhake manawa sinau basa nyebabake modhifikasi kapribadian

Peneliti saiki wis setuju: sinau basa nyebabake pangowahan kapribadian sing sinau. Panliten pisanan babagan subyek ditindakake ing taun 60an dening psikolog Susan Ervin-Tripp, pelopor ing bidang psikologi lan pangembangan basa ing antarane dwibasa. Susan Ervin-Trip utamane nganakake studi eksperimen pisanan karo wong diwasa dwibasa. Dheweke pengin nggoleki luwih rinci babagan hipotesis kasebut isi pidhato dwibasa owah gumantung karo basa.

Ing taun 1968, Susan Ervin-Trip milih dadi subjek panliten wanita warga negara Jepang sing urip ing San Francisco sing wis omah-omah karo wong Amerika. Terisolasi saka komunitas Jepang banjur manggon ing Amerika, wanita kasebut ora duwe sithik

Terusake maca artikel ing situs asli →

maca  Otomatis akun Instagram sampeyan