Print Friendly, PDF & Email

Desain arsitektur sistem informasi sing aman wis ngalami owah-owahan sajrone sawetara dekade kepungkur, selaras karo kabutuhan interkoneksi sing terus saya tambah lan ancaman sing luwih mbebayani tumrap kesinambungan bisnis entitas umum lan swasta. Artikel iki, dikarang bebarengan karo limang agen Badan Keamanan Sistem Informasi Nasional lan asline diterbitake ing jurnal Techniques de l'ingénieur, ndeleng konsep pertahanan anyar kayata Zero Trust Network lan cara ngucapake nganggo model sejarah perlindungan informasi. sistem kayata pertahanan ing ambane.

Nalika konsep pertahanan anyar iki kadhangkala bisa ngaku ngganti model sajarah, padha maneh prinsip keamanan buktiaken (prinsip hak istimewa paling) dening manggonke ing konteks anyar (IS hibrida) lan nglengkapi kuat pertahanan ing-ambane saka IS. Sarana teknis anyar sing kasedhiya kanggo entitas kasebut (awan, otomasi panyebaran infrastruktur, kemampuan deteksi sing tambah, lsp.) uga evolusi syarat regulasi babagan keamanan siber, ngiringi owah-owahan iki lan minangka respon kanggo serangan sing saya canggih saka serangan sing saya tambah akeh. ekosistem kompleks.

Matur nuwun kita kepada

maca  Gratis: Cara nggawe Micro-Business kanthi online