Print Friendly, PDF & Email

Dasbor ing Excel minangka topik gedhe. Aku minangka pamula, apa bisa miwiti nggawe dashboard? Suwene aku butuh wektu? Indikator ngawasi apa sing bakal digabung? Adhedhasar conto video praktis. Lan tanpa kudu ngelingi pirang-pirang formula. Utawa malah miwiti kursus latihan 10 jam nganggo basa VBA. Sampeyan bisa duwe dashboard sing nyengsemake tanpa alangan sajrone telung nganti patang jam. Kabeh gumantung karo kualitas grafis sing pengin diwenehake ing meja sampeyan. Yen sampeyan duwe rencana supaya nyithak, disebarke menyang kolega. Luwih becik fokus ing aspek tartamtu lan ngetung 15 jam. Lan ya! setan ana ing rincian.

Dashboard kanggo kabutuhan tartamtu

Sadurunge melu bagean teknis. Pisanan sampeyan kudu priksa manawa dasbor sampeyan nyukupi kabutuhan sejati. Bayangake kolega karo sampeyan ing ruang rapat. Sampeyan nggawe papan pemuka anyar menyang layar raksasa. Lan bener mbutuhake sampeyan rong wulan. Siji duweni kesan kanggo kokpit ing roket. Utawa, ing ruangan krisis pabrik gas. Ora ana sing ngerti. Nanging kita weruh umpamane, nomer mobil sing diparkir ing parkir klebu. Pancen penting kanggo nemtokake informasi sing ditambahake nilai sing kudu diisi. Aja mbuwang wektu sampeyan. Lan aja ngganggu kolega karo alat pelacakan sing ora ana gunane.

maca  Perangkat lunak pengolah kata

Conto pratondho ngawasi sing asring katon

Mesthi saben papan pemuka kudu cocog karo kahanan tartamtu. Nanging garis sing amba bisa ditarik. Umumé ngupaya nduwe gambaran grafis babagan persediaan. Dashboard ngidini sampeyan cepet mangsuli sawetara pitakon.

  • Apa target penjualan, mingguan, saben wulan, tahunan, entuk?
  • Apa level saham kita? Pecah produk, miturut referensi.
  • Apa wates pungkasan kanggo ngatasi masalah, apa tingkat résolusi masalah pelanggan?
  • Nalika kita bakal ngadhepi puncak ing kegiatan? Pira wong tambahan sing dibutuhake kanggo ngiyatake tim?
  • Ngendi kemajuan iki utawa proyek kasebut?

Kanthi dashboard sing relevan ing pembuangan. Sekang cepet sampeyan bisa mangsuli kabeh pitakonan saka jinis iki.

Apa dashboard saya kudu duwe wujud tartamtu?

Dudu, sanajan praktike kabeh padha. Sampeyan kanthi jelas duwe kemampuan kanggo nindakake apa sing sampeyan karep. Ing lingkungan profesional. Aku menehi saran supaya tetep cedhak karo apa sing sampeyan bisa ndeleng ing papan liya. Loro, telung diagram, siji gauge. Menu sing ngidini pangguna nyaring tokoh. Lan kenapa ora latar mburi rada canggih tinimbang biasane. Nanging ora lunga maneh.

Saiki pindhah menyang latihan lan dadi guru dashboard ing Excel

Ing saben pelatihan sampeyan bakal mbiyantu nggawe papan pemasang. Sampeyan mung kudu tindakake pandhuane. Sawetara modifikasi cilik sing ana gandhengane karo kegiatan tartamtu sampeyan. Lan voila. Aja nyerah nalika kangelan pisanan. Wiwiti maneh yen sampeyan ora entuk efek sing dikarepake ing wiwitan. Lan sampeyan bakal bisa ndeleng, pungkasane bakal bisa mlaku. Nanging ing kahanan darurat yaiku qsawetara lukisan gratis wis siyap.

maca  Tips Excel Pisanan Part-Doping Produktivitas Panjenengan

Sugeng sukses ing sukses proyek ...