ڇاپو دوست، پي ايڇ ۽ اي ميل

گوگل سرگرمي يا آئيآڪيڪيوٽي کي توهان جي سرگرمين گوگل ۽ سڀني Google سان لاڳاپيل خدمتون جهڙوڪ گوگل ميپ، يوٽيوب، گوگل ڪئلينڊر ۽ هن جي ويب جي متعلق ڪيترن ئي ٻين ايپليڪيشنن جو نشان لڳائڻ آهي.

Google سرگرمي جي مکيه فائدن گوگل خدمتن تي توهان جي ڳولها ۽ آن لائن سرگرمين جي تفصيلي تاريخ آهي، توهان جي ڳولها ڳولڻ جو هڪ سٺي طريقه، مثال طور، يا توهان ڏٺو ويو جيڪو يو YouTube भिडियो ڳولهيو اڳ.

گوگل هن اختيار جي سيڪيورٽي جو نمايان پڻ نمايان ڪري ٿو. گوگل سرگرمي توهان جي اڪائونٽ تي سڀني سرگرمين جي بچاء کان وٺي، توهان تڪڙو ڳولي سگهو ٿا ته ڪو توهان جي ڄاڻ کان بغير توهان جي گوگل جي اڪائونٽ يا ڪمپيوٽر کي استعمال ڪري رهيو آهي.

ڇوته ، ھيڪ جي دوران يا ڪنھن شناخت جي چوري ڪرڻ دوران ، توھان گوگل سرگرمي ذريعي پنھنجي کاتي جو فريب استعمال ڪرڻ وارا ثابت ٿيندا. ڪارائتو جيڪڏهن توهان وٽ هڪ اهم حيثيت آهي جيڪا سمجهوتو ٿي سگهي ٿي جيڪڏهن ٽئين شخص طرفان استعمال ٿيل هجي ؛ خاص طور تي پيشه ورانه سطح تي.

آئون گوگل سرگرمي ڪيئن حاصل ڪري سگهان ٿو؟

اهو knowingاڻڻ کان بغير ، توهان گهڻو ڪري پهريان ئي گوگل سرگرمي ڇوته ، ايپليڪيشن سڌو شروع ٿيل آهي جيڪڏهن توهان وٽ گوگل جو اڪائونٽ (جيڪو توهان مثال طور جي ميل جي ميل يا يوٽيوب اڪائونٽ کولڻ سان ٺاهي سگهو ٿا).

اتي وڃڻ لاءِ ، بس گوگل تي وڃو ، اسڪرين جي مٿين سا theي پاسي گرڊ تي ڪلڪ ڪري ”منهنجي سرگرمي“ ايپليڪيشن چونڊيو. توھان ھيٺ ڏنل سڌي لنڪ ذريعي به وڃي سگھوٿا. https://myactivity.google.com/myactivity

پڙهڻ  ايڪس اين ايڪس مفت ضروري سافٽ ويئر

توهان کي معلومات جي حد تائين رسائي، توهان جي سرگرمين جي تفصيلي تاريخ، فرم جي مختلف پروگرامن جي استعمال جي تقسيم تي گهڻيون ۽ ٻيا وڌيڪ يا گهٽ اهم خاصيتون آهن. رسائي تيز ۽ سولو آهي، توهان وٽ عذر ناهي جو اتي وڃڻ وڃڻ ۽ توهان جي سرگرمي کي باقاعده چيڪ ڪرڻ.

آئون پنهنجي سرگرمي جي تاريخ کي ڪيئن منظم ڪري سگهان ٿو.

گوگل سرگرمي سڌو پنهنجي گوگل اڪائونٽ سان ڳنڍيل توهان جي ڪمپيوٽر يا اڄ آهي، نه، تون نه صرف برائوزنگ جي تاريخ توهان جي ڪمپيوٽر مان حذف يا incognito وڃڻ ڪري سگهو ٿا توهان جي اڪائونٽ جي ٽريڪ معلومات ري سيٽ ڪري.

جيڪڏهن توهان ساڳئي هڪ گوگل اڪائونٽ استعمال ڪرڻ لاء وڌيڪ آهيو، ته توهان پنهنجي باغ جي رازن کي پنهنجي سببن لاء رکڻ چاهيندا آهيو ۽ توهان هن ايپليڪيشن کي حد تائين ختم ڪرڻ يا ختم ڪرڻ چاهيندا جيڪي توهان جي سرگرمين جي نگراني ڪن ٿا. يقينن، هي آپريشن آسانيء سان ناپسند ڪري سگهي ٿو، پر هڪ حل آهي.

گھٻراءِ نه ، گوگل توهان کي ڪجهه ڪلڪين ۾ مخصوص نيويگيشن معلومات کي حذف ڪرڻ لاءِ يا سرگرمي واري ٽريڪ کي غير فعال ڪرڻ لاءِ صرف “سرگرمي ڪنٽرول” کي ڪلڪ ڪري پوءِ پيش ڪرڻ جي ڊيش بورڊ ڏانهن وڃڻ جي پيشڪش ڪري ٿو. جڏهن توهان انٽرنيٽ تي آهيو ته “راز” رکڻ چاهيو ٿا جيچ کي چيڪ ڪريو.

تنهن ڪري، ڇا توهان کي هن خاصيت سان مڪمل طور تي عادي طور تي يا توهان ان کي ٻيهر ڦهلائڻ ۽ ڳولهيو ٿا خطرناڪ هن قسم جا فعال اوزار هئڻ ، جلدي گوگل سرگرمي ۾ وڃو ۽ پنهنجي اڪائونٽ جي نگراني کي پنهنجي مرضي موجب ترتيب ڏيو.

پڙهڻ  مائڪروسافٽ ورڊ ۾ ضروري بنيادن کي ڪيئن تسليم ڪجي؟