Print Friendly, PDF & Email

Apa tegese "nganggo basa Cina"? Luwih saka basa Cina, ana Basa Cina. Kulawarga 200 nganti 300 basa, gumantung karo perkiraan lan klasifikasi basa lan dialek, sing nglumpukake 1,4 milyar pamicara ... utawa siji saka limang wong ing saindenging jagad!

Tututi kita menyang wates Kerajaan Tengah, wilayah sing gedhe banget yaiku sawah, bukit, gunung, tlaga, desa tradisional lan kutha modern sing gedhe. Ayo goleki bareng-bareng apa sing nyawiji (lan ngilangi) basa Tionghoa!

Mandarin: nyawiji lumantar basa

Kanthi nyalah gunakake basa, kita asring nggunakake istilah kasebut Chinese kanggo nyebut Mandarin. Kanthi udakara sayuta speaker, ora mung basa Tionghoa pertama, nanging uga basa sing paling akeh digunakake ing jagad iki.

Ora kaya India, sing uga misuwur amarga multilingualisme, China milih kabijakan penyatuan linguistik ing abad kaping-XNUMX. Nalika basa-basa dhaerah terus ndadekake animasi obrolan ing bawana India, Mandarin wis negesake sacara nasional ing China. Negara kasebut mung ngakoni siji basa resmi: mandarin standar. Iki minangka versi Mandarin sing dikodifikasi, adhedhasar dialek Beijing. Standar Mandarin uga ...

maca  Alat Proyek: intro - Nggawe lan Mbiayai Proyek