Print Friendly, PDF & Email

Ing kahanan saiki, surat conto sing njaluk uang muka utawa mbayar bisa mupangate sampeyan. Keprigelan arus kas bisa nggawe sampeyan solusi kasebut. Kita asring ngomong babagan advance utawa pambayaran. Kaloro istilah kasebut bisa uga ora jelas. Lan akeh wong sing ora bisa mbedakake. Fokus cilik ing subyek nerangake kanthi rinci babagan bedane lan kamiripan ing antarane rong ekspresi kasebut.

Maju utawa celengan?

Bingung, rong formulasi kasebut nemtokake pendekatan sing beda. Dheweke adoh saka sinonim. Lan Artikel L. 3251-3 Kode Tenaga Kerja kanggo ngelingi iki. Ayo padha ndeleng prabédan kasebut.

Payday advance

Advance minangka jumlah sing diwenehake perusahaan kanggo pegawe sing bakal ditindakake ing wektu kasebut. Tugas kasebut durung rampung, nanging buruh kasebut bakal bisa nggunakake bagean saka bayarane. Iki minangka silihan mini sing kudu dibayar dening pihak sing duwe kepentingan liwat pakaryane.

Yen sampeyan njaluk boss sampeyan mbayar sebagian saka gaji September nganti pungkasan Agustus, mula panjaluk sampeyan njaluk advance gaji. Ing konteks iki, perusahaan sampeyan bisa uga nampa utawa nolak menehi sampeyan pambayaran sadurunge.

Bayaran gaji cocog karo jumlah gratis sing ditemtokake dening karyawan. Jumlah kasebut bisa dibayar liwat transfer bank, awis utawa mriksa. Biasane, sampeyan kudu nemtokake jumlah advance lan kudu mlebu dening kabeh wong. Sampeyan uga penting kanggo netepake syarat-syarat mbayar maneh. Loro-lorone pihak kudu duwe salinan sing wis ditandatangani kabeh pranata kasebut.

Simpenan gaji

Simpenan kasebut beda karo advance payday. Ing kene, kita ngomong babagan pambayaran sadurunge bagean saka gaji sing wis didol karyawan. Yen ngono, dudu utang. Jumlah sing dijaluk pihak sing kasengsem ing celengane cocog karo jumlah sing wis dipikolehi. Wong iki mung njaluk supaya tanggal pambayaran bagean gajihe dibayangke dibandhingake karo tanggal normal.

maca  Templat email kanggo mbenerake wektu tundha

Ing kahanan kasebut, kudu dicathet yen celengan kasebut ora kudu ngluwihi gaji saben wulan wong kasebut. Kajaba iku, artikel L. 3242-1 saka Kode Tenaga Kerja nyedhiyakake informasi luwih lengkap babagan perkara kasebut. Dheweke nyebutake manawa bisa karyawan njaluk celengan sing cocog karo jumlah limalas dina kerja, sing padha karo setengah gaji saben wulan.

Iki tegese nalika tanggal limalas wulan, karyawan duwe hak legal kanggo njaluk setor sing padha karo rong minggu kerja. Minangka hak sing majikan ora bisa nolak.

Ing kahanan apa perusahaan bisa nolak setor utawa gaji sadurunge?

Kondisi sing ora kaetung diwiwiti lan mutusake kudu mbayar setor utawa ora mbayar gaji. Istilah kasebut beda-beda miturut status karyawan, nanging uga miturut panjaluk sing dijaluk.

Payday advance

Babagan advance payday, bos sampeyan bebas nampa utawa nolak panjaluk sampeyan. Nanging, yen sampeyan menehi bukti kanggo ndhukung panjaluk sampeyan. Apa wae informasi migunani sing bakal menehi timbangan kanggo sampeyan. Sampeyan kudu entuk wangsulan sing apik.

Simpenan

Perusahaan sampeyan diwajibake miturut undang-undang kanggo nampa panjaluk pambayaran sampeyan. Nanging, aturan iki tundhuk pengecualian. Sampeyan bisa nolak celengan kasebut yen panjaluk saka buruh omah, intermiten, buruh mangsan utawa buruh sementara.

Kepiye carane nulis panjaluk kanggo mbayar upah?

Nganti kebeneran sampeyan mesem. Lan sampeyan bakal diwenehi advance mbayar. Luwih becik nggawe surat sing sampeyan nemtokake syarat kanggo mbayar maneh. Kirim surat panjaluk gaji sadurunge liwat surat sing kadaptar kanthi pangakuan kuitansi yen bisa. Pancen, ngirim liwat surat sing kadaptar kanthi pangakuan kuitansi minangka dokumen sah. Sing penting yen ana perselisihan. Kajaba iku, opsi iki duwe kaluwihan sing sederhana, cepet lan murah.

maca  Nyegah kesalahan éjaan nalika kerja

Layang panjaluk advance payday

 

Julien dupont
75 bis rue de la grande porte
75020 Paris
Tel: 06 66 66 66 66
julien.dupont@xxxx.com 

Sir / Madam,
fungsi
alamat
Kode ZIP

Ing [Kutha], ing [Tanggal]

Subjek: Nyuwun advance kanggo gaji

Sir / Madam,

Kasedhiya karo akeh gen sing dakkandhani babagan keprihatinan pribadi. (Nemtokake masalah sampeyan), Aku kudu duwe jumlah (jumlah sing sampeyan arep takon) kanggo ngrampungake kahanan. Akibate, aku kudu njaluk sampeyan istiméwa babagan upah sing cocog karo jumlah sing dibutuhake kanthi cepet.

Aku ngelingi manawa sampeyan setuju menehi dhukungan, kanggo mbayar maneh jumlah kasebut sajrone wolung wulan. Kanggo iki, pangirangan saben wulan saka gaji sabanjure bakal ditindakake sajrone iki. Iki bakal ngidini aku ngasilake jumlah sing dipinjam marang sampeyan kanthi tarif sing bisa ditampa kanggo aku lan kulawarga.

Matur suwun sanget dhumateng sampeyan amarga wis kepincut karo panjalukku. Nyuwun, Mbak, Pak, ekspresi raos pangertosan kulo.

 

                                                 Signature

 

 

Kepiye karyawan bisa njaluk celengan saka majikane?

 

Wong kasebut bisa nglumpukake celengan kanthi panjaluk sederhana ing kertas, kirim utawa elektronik. Ing sawetara perusahaan, formulir panjaluk celengan kasedhiya kanggo karyawan sing pengin entuk manfaat. Teknik iki nggawe standarisasi panjaluk lan kanggo nggampangake tugas para karyawan.

Ing organisasi liyane, panjaluk kasebut digawe langsung ing piranti lunak internal. Iki langsung nggabungake piranti lunak gaji sing wis divalidasi dening manajer gaji perusahaan.

 

 Layang panjaluk simpanan sing sederhana

 

Julien dupont
75 bis rue de la grande porte
75020 Paris
Tel: 06 66 66 66 66
julien.dupont@xxxx.com 

Sir / Madam,
fungsi
alamat
Kode ZIP

Ing [Kutha], ing [Tanggal]

Subjek: Nyuwun simpen gaji

Dear

Saiki ing kahanan finansial sing alus, aku njaluk tulung mbayar gaji sadurunge gaji kanggo wulan saiki.

Aku ngerti sampeyan ngidini miturut ukum. Kanggo karyawan sing butuh supaya njaluk jinis panjaluk sawise limalas dina kerja. Ing konteks iki aku kepengin nggunakake bathi saka jumlah [jumlah euro].

Matur nuwun sampun maturnuwun panyuwunan kula, sumangga, Mbak / Pak, ngaturaken agunging panuwun.

 

                                                                                   Signature

 

 

 

Unduh "Letter Request Advance Advance Letter.docx" Letter-of-request-for-gaji-advance.docx - Diunduh kaping 4082 - 16 Kb

Download "Letter-of-request-dacompte-simple.docx" Letter-of-request-dacompte-simple.docx - Diundhuh kaping 3900 - 15 Kb