Print Friendly, PDF & Email

Apa sampeyan njupuk cathetan lan pengin golek dalan? Apa sampeyan ngetung ing komputer lan asil sampeyan ganti saben dina? Apa sampeyan pengin nuduhake analisis data lan karya paling anyar karo kolega supaya bisa digunakake maneh?

MOOC iki kanggo sampeyan, mahasiswa doktoralpanliti , siswa masterguru-guruinsinyur saka kabeh disiplin sing pengin nglatih sampeyan ing lingkungan penerbitan lan alat sing bisa dipercaya:

  • Markdown kanggo njupuk cathetan kabentuk
  • saka Alat indeksasi (DocFetcher lan ExifTool)
  • Gitlab kanggo nelusuri versi lan karya kolaborasi
  • Notebook (jupyter, rstudio utawa org-mode) kanggo nggabungake pitungan, perwakilan lan analisis data kanthi efisien

Sampeyan bakal sinau sajrone latihan adhedhasar kasus praktis carane nggunakake alat kasebut kanggo nambah cathetan, manajemen data lan petungan. Kanggo iki, sampeyan bakal duweruang Gitlab lanruang Jupyter, Integrasi menyang platform FUN lan sing ora mbutuhake instalasi. Sing pengin bisa nindakake pakaryan praktis studio ou Mode org sawise nginstal alat kasebut ing mesine. Kabeh instalasi alat lan tata cara konfigurasi kasedhiya ing Mooc, uga akeh tutorial.

Kita uga bakal menehi sampeyan tantangan lan kesulitan riset sing bisa direproduksi.

Ing pungkasan MOOC iki, sampeyan bakal entuk teknik sing ngidini sampeyan nyiyapake dokumen komputasi sing bisa ditiru lan nuduhake asil karya kanthi transparan.

🆕 Akeh konten sing ditambahake ing sesi iki:

  • video ing git / Gitlab kanggo pamula,
  • ringkesan historis babagan riset sing bisa direproduksi,
  • ringkesan lan testimoni kanggo kabutuhan khusus ing bidang ilmu manungsa lan sosial.
maca  Pembayaran bonus Macron dibukak nganti 31 Desember 2020?

Terusake maca artikel ing situs asli →