Print Friendly, PDF & Email

Matane ngomong

Akeh panliten sing nuduhake manawa pandangan kasebut duweni pengaruh sing signifikan kanggo ngerti pesen lan kolaborator sampeyan. Ing bukune babagan bias kognitif, Daniel Kahneman nyritakake pengalaman ing perusahaan sing saben wong digunakake kanthi bebas nyedhiyakake jumlah ing kamar istirahat kanggo mbiayai pasokan kopi. Kanthi alesan dekorasi, foto dilebokake ing jejere kothak sing jumlah setorane, lan diganti saben dina. Ing antarane foto kasebut, sing makili pasuryan sing ndeleng langsung wong sing mbayar jumlah ditampilake kaping pirang-pirang. Pengamatan: saben foto iki kasedhiya, jumlah sing dibayar luwih dhuwur tinimbang rata-rata kanggo dina liyane!

Ati-ati ndeleng kolaborator sampeyan nalika sampeyan ngobrol, utawa ndeleng nalika sampeyan liwat. Aja nganti lali ing pikirane, makalah lan layar komputer.

Gerakan ngomong

Tindak tanduk kasebut ngiringi ijolan lisan kanthi nggawa makna komplementer sing penting. Tuladhane ora sabar:

pegawe sampeyan sing ngeterake sikil siji menyang sikil liyane, ndeleng jam tangane utawa HP-ne

Terusake maca artikel ing situs asli →

maca  Pemasaran Instagram kanggo Profesional