Print Friendly, PDF & Email

Rencana pangembangan Skills

Perusahaan sing pengin ngembangake staf lan mula tuwuh. Bisa adhedhasar rencana pangembangan katrampilan. Iki minangka sawetara tumindak latihan sing kudu disetujoni majikan kanggo karyawane. Fokusake pendekatan iki ing 4 poin.

Apa rencana pangembangan keterampilan?

Wiwit tanggal 1 Januari 2019, rencana latihan wis dadi rencana pangembangan keterampilan. Ndadekke kabeh kegiatan pelatihan saka juragan kanggo karyawan. Amarga tumindak pelatihan entuk objektif profesional, saben departemen bakal mbiji kabutuhan latihan para karyawan.

Ing pungkasan pelatihan kasebut, para karyawan bakal entuk kawruh lan cara anyar. Dheweke uga bakal bisa nganyari utawa nguatake kawruh lan pengalaman kanggo njaga posisi saiki utawa saiki.

Pangembangan katrampilan bisa ditindakake liwat kepelatihan pribadi utawa klompok. Rapat profesional ing pameran kerja utawa forum uga direncanakake minangka bagian saka rencana pangembangan keterampilan.

Pangembangan rencana pangembangan keterampilan ora wajib kanggo majikan, nanging dianjurake banget. Tumindak sumber daya manusia iki mbantu nuwuhake rasa kekarepan para karyawan. Nyatane, sawijining karyawan sing nggabungake menyang rencana pengembangan keterampilan bakal produktif lan motivasi.

Sapa sing duwe kepentingan ing rencana pangembangan keterampilan?

Rong pihak prihatin karo rencana pangembangan katrampilan:

Pengusaha

Bisa menehi perhatian marang kabeh perusahaan apa padha VSE, SME utawa industri. Pelaksanaan lan implementasine rencana pangembangan keterampilan yaiku keputusan majikan. Sing terakhir bisa uga ora nggunakake yen ora rumangsa kebutuhan.

maca  Akun Latihan Piranti (CPF)

Para kolaborator

Kabeh karyawan, apa manajer, eksekutif utawa operator, bisa dadi bagian saka rencana pangembangan keterampilan. Minangka bagean saka kontrak kerja normal. Sawise karyawan wis dilaporake babagan latihan pembangunan katrampilan, sing terakhir kudu melu. Elinga, sanajan karyawan ing kontrak jangka tetep, utawa ing wektu nyoba bisa kalebu ing rencana pengembangan keterampilan. Nanging gumantung ing perusahaan kasebut.

Nolak karyawan kanggo melu pelatihan bisa dianggep minangka insubordinasi nyebabake salah laku profesional. Sing ora ditrapake karyawan sajrone latihan amarga lagi lara, utawa nalika lunga. Mesthi wae ora ana akibat.

Kajaba iku, yen sawijining karyawan durung dilebokake ing rencana pangembangan keterampilan, dheweke bisa njaluk melu melu ing wawancara karo N + 1 (hierarki). Sing terakhir bakal mbenerake kabutuhan miturut wawancara lan evaluasi.

Karyawan bakal njaga kabeh hak nalika latihan kasebut. Rugi lan keuntungane tetep ora owah. Yen ana kedadeyan nalika latihan, iki bakal dianggep minangka kacilakan kerja.

Karyawan sing ora ana sajrone latihan bisa entuk manfaat saka sesi obat yen ora ditemtokake. Kaya istirahat medis, rumah sakit utawa kabutuhan kulawarga. Ninggalake, sanajan direncanakake uga ijin luar biasa, ora kalebu bagean sing ora cocog kanggo latihan pembangunan katrampilan sing ilang.

Kepiye nyiyapake rencana pangembangan keterampilan?

Pangembangan rencana pangembangan katrampilan nggampangake pangiriman latihan. Implementasine diwiwiti karo deteksi kebutuhan latihan.

maca  Coronavirus lan kegiatan parsial, 84% saka gaji net sampeyan bakal dibayar.

Contone: sampeyan minangka manajer komunikasi, tugas sampeyan ngatur komunikasi internal lan eksternal. Sampeyan butuh latihan komunikasi digital kanggo ngoptimalake reputasi perusahaan. Yen subyek anyar kanggo sampeyan utawa yen sampeyan duwe sawetara dhasar kanggo sinau luwih lengkap. Sampeyan mbutuhake latihan komunikasi digital.

N + 1 sampeyan ngirim panjaluk hierarki kanthi wujud dokumen. Iki kudu kalebu nilai, impak, lan dadi pelatihan kanggo perusahaan. Sawise validasi hirarki, panjaluk kasebut bakal entuk sumber daya saka manungsa, sing bakal nggolek panyedhiya layanan sing cocog kanggo nindakake latihan kasebut. Latihan bisa ditindakake ing njero ruangan utawa ing njaba perusahaan. Biaya kasebut bakal ditanggung dening juragan.

Ing pungkasan latihan, penilaian langsung babagan prestasi bakal dikirim menyang sampeyan. Iki bakal nemtokake level skill sing wis dipikolehi ing lapangan. Kajaba iku, pambiji katrampilan uga bakal ditindakake kanggo mbiji asil sampeyan. Tumindak iki ditindakake sajrone periode evaluasi miturut tanggalan perusahaan sampeyan. Umume, struktur sing diresmikake nindakake penilaian katrampilan saben seprapat utawa kaping pindho saben taun.

Rencana pangembangan katrampilan kudu nyebabake asil sing nyata kanggo perusahaan. Kajaba saka kawruh karyawan, struktur kasebut, antara liya, wis nambah kepribadian ing jaringan sosial.

Kepiye mangerteni manawa rencana pembangunan katrampilan wis sukses?

Akeh pamimpin ora ngerteni efektifitas rencana pangembangan keterampilan. Iki minangka salah sawijining sebab kenapa. Sawetara struktur ora nganggep perlu kanggo ngirim pelatihan marang karyawan. Dheweke mikir, kanthi sinau babagan proyek, katrampilan kasebut bakal dikembangake dhewe-dhewe.

maca  Apa bedane gaji net lan gaji reged?

Nanging, akeh indikasi kinerja bisa diukur liwat implementasine aksi pelatihan. Yen kita njupuk conto manager komunikasi sing wis latihan ing Manajemen Komunitas misale. Peserta bakal entuk sawetara katrampilan, kayata praktik pemasaran inbound, studi analitis uga penguasaan alat digital. Antarane liyane, sampeyan bisa rumangsa motivasi lan pangertene.

Sing paling apik kanggo ngasilake asil nyata. Iku minangka conto mbuktekake kemampuan sampeyan luwih awal. Lan, apa lapangan. Yen, sajrone nem wulan sabanjure, sampeyan nglatih dhewe. Ing nggawe kabeh jinis dashboard ing Excel. Yen wis rampung, entuk kesempatan kanggo kanca-kanca kanca. Utawa bos sampeyan, tangga lagu sing apik. Cetha yen sampeyan njaluk latihan ing Excel. Ora ana sing bakal ragu-ragu babagan migunani latihan iki. Kabisan sampeyan wis ditampilake. Iku mung bakal dadi formalitas sing gampang. Kemungkinan kanggo sampeyan nambah keahliane.