Nyitak Friendly, PDF & Email

Rekening latihan pribadi mangrupikeun salah sahiji sistem pangénggalna anu dikenalkeun salaku bagian tina reformasi pelatihan kejuruan 2014, anu dilaksanakeun dina 1er Januari 2015. CPF dianggo pikeun ngabiayaan lampah pelatihan neraskeun kanggo karyawan sareng padamelan padamelan dina kagiatan formal anu mandiri. Langkung seueur rinci dina tulisan ieu.

Harti akun latihan pribadi

Akun latihan pribadi atanapi CPF mangrupikeun sistem anu diatur ku hukum. Éta bakal ngamungkinkeun anjeun kauntungan tina hak latihan. Éta ku tujuan pikeun nguatkeun kaahlian anjeun, ngajaga kamampuan anjeun sareng ngamankeun karir profésional.

Ieu kudu dicatet yén anu gaduh pensiunan masih tiasa ngabiayaan CPF upami anjeunna negeskeun sadayana hak pensiunna. Éta kedah janten kagiatan sukarelawan.

Catet yén akun latihan pribadi parantos ngagentos Persib Pelatihan Individu atanapi DIF, ti 1er Januari 2015. Sésana jam DIF anu teu dikonsumsi tiasa ditransfer ka CPF.

Sadaya padamel anu masih gaduh sésana jam DIF ngagaduhan waktos dugi ka 31 Désémber 2020 kanggo ngadamel deklarasi perkawis na. Ku cara kieu, aranjeunna tiasa ngajaga hakna sareng teras nikmati eta tanpa gangguan atanapi wates waktu. Dina fungsi anyar CPF, jam DIF bakal otomatis dirobah jadi euro.

Ahli waris akun latihan pribadi

Rekening latihan pribadi ditujukeun pikeun jalma umur 16 taun. Umur 15 taun ogé tiasa kapangaruhan upami aranjeunna parantos nandatanganan kontrak magang.

maca  Kumaha pakansi dibayar dianggo?

Salaku panginget, tina tanggal tempat anjeun negeskeun hak pangsiun anjeun. Akun latihan pribadi anjeun bakal ditutup. Spésipitas ieu sah pikeun sadaya pendaptaran, anu tiasa janten pagawé, anggota profési liberal atanapi profésional padamelan diri, pasangan anu kolaborasi atanapi milarian padamelan.

Pagawe damel mandiri ogé tiasa ngagaduhan akun latihan pribadi, ti saprak 1er Januari 2018. CPF na aranjeunna disayogikeun salami semester kahiji taun 2020.

Konsultasi ka akun pelatihan pribadi anjeun: naon anu kedah dilakukeun?

Pikeun konsultasi akun pelatihan pribadi na, wadah ngan kedah lebet kana website resmi moncompteformation.gouv.fr. Anjeunna ngagaduhan tempat pribadi anu aman dimana anjeunna tiasa ngidentipikasi dirina ngalebetkeun akun na.

Ogé, situs ieu nyayogikeun inpormasi ngeunaan palatihan anu pantes pikeun CPF sareng dana anu diperyogikeun. Sing wadahna ogé bakal mendakan sadayana inpormasi anu lengkep ngeunaan anjeunna, kalebet kiridit euro anu sayogi dina akunna. Tungtungna, anjeunna bakal ngagaduhan aksés kana jasa digital anu berhubungan sareng dimodalan kaahlian sareng petunjuk vokasional.

Rekening latihan pribadi: kumaha cara ngabiayaanana?

Catet yén unggal anu gaduh akun parantos kiridit dina euro sareng henteu deui jam-jam ti 1er Januari 2019. Laporan konvérsi diperyogikeun pikeun jam-jam anu kaala sareng henteu dikonsumsi sateuacan tanggal ieu. Janten, pangajen diperkirakeun dina 15 euro per jam.

Ogé, jalma tiasa ngadaptar kiridit dina euro dina kuartal kahiji saatos taun akuisisi. Salaku conto, anjeunna tiasa ngalakukeun éta salami tilu bulan kahiji taun 2019 pikeun kagiatanana dilaksanakeun salami 2018.

maca  Enroll barudak maranéhanana dina sakola Perancis

Anggo akun latihan pribadi

Naon waé kaayaan anjeun. Naha padamelan atanapi milarian padamelan padamelan, hak anjeun anu dikaluarkeun dirékam dina euro. Ngan anjeun tiasa ngadamel pamundut pikeun nggerakeun aranjeunna, sareng ieu, numutkeun kabutuhan palatihan profésional anjeun. Mémang, hak-hak palatihan ieu ngan ukur bisa dianggo kalayan idin idin anu gaduh.

Pikeun pagawé

Ngeunaan karyawan khususna, anjeun gaduh hak pikeun henteu nganggo kiridit anjeun dina euro. Éta henteu salah laku profésional. Nanging, upami anjeun ngagaduhan salah sahiji kursus latihan anu dibiayaan dina CPF. Sareng yén latihan ieu lumangsung salami waktos damel. Anjeun kedah dibéré idin ti dunungan anjeun.

Pamundutna kedah dikirim sahenteuna 60 dinten sateuacan tanggal mimiti latihan. Upami lilana sési ngalangkungan 6 bulan, periode minimum 120 dinten kedah diperhatoskeun. Dunungan teras ngagaduhan 30 dinten pikeun nalungtik kaayaan sareng milarian pamundut padamelna. Otorisasi khusus ieu henteu diperyogikeun pikeun latihan di luar jam kerja normal.

Kanggo anu padamelan padamelan

Panyungsi padamelan ogé ngaksés akun latihan pribadi. Aranjeunna ngan ukur kedah ngahubungi penaséhat emploi maranéhna. Pelatihanna tiasa dibiayaan ku Wilayah, Agefiph atanapi Paguyuban pikeun ngokolakeun dana pikeun integrasi jalma cacad, atanapi bahkan ku Pôle emploi. Akun jobseeker bakal dibebaskeun dumasar kana palatihan anu dilakukeun. Tapi, jumlahna henteu tiasa ngalangkungan hak anu kadaptar dina CPF na.

maca  Pajeg keur asing di Perancis

Demi pejabat umum

Pejabat umum kedah ngalamar latihan khusus. Naha salami atanapi luar jam kerja normal. Sakur pamundut sapertos kitu ditampi salami kaayaan anu ditepukeun sareng dunungan gaduh hartos finansial anu diperyogikeun. Salaku tambahan, agén anu nyababkeun pamundut ieu bakal ngagaduhan kasempetan kauntungan ti dukungan pribadi pikeun ngabantosan anjeunna ngamekarkeun sareng ngahontal cita-cita profésional.

Kursus palatihan anu layak pikeun CPF

Aya sababaraha jinis latihan anu layak pikeun akun jalma latihan. Kaahlian penilaian, tindakan nu dimaksudkeun pikeun ngabuktikeun pangalaman anu diala dina 3° tina tulisan L.6313-1, sareng nyiapkeun tés téoritis ngeunaan Kodeu Jalan Raya sareng tés praktis tina lisénsi B sareng kendaraan anu beurat mangrupikeun bagian tina éta.

Aya ogé tindakan latihan anu dipasihkeun pikeun panyipta bisnis sareng anu nyandak ogé latihan di mancanagara dina kaayaan anu ditetepkeun ku tulisan L. 6323-6 tina Kodeu Buruh.