Print Friendly, PDF & Email

Salah sawijining karyawan nembe wae nyeluk aku ngandhani yen dheweke ora bakal bisa kerja amarga anake lara flu. Apa dheweke duwe hak cuti khusus amarga alesan iki? Utawa apa dheweke kudu cuti sedina kanthi bayaran?

Ing kahanan tartamtu, karyawan sampeyan bisa uga ora ana ing kene kanggo ngurus bocah sing lagi lara.

Gumantung saka keruwetan kahanan kesehatan lan umur bocah, karyawan sampeyan, lanang utawa wadon, bisa entuk bathi 3 nganti 5 dina saben taun utawa, yen perlu ngganggu kegiatane sajrone wektu sing luwih suwe, supaya bisa mangkat ngarsane wong tuwa.

Saben karyawan bisa entuk bathi cuti sing durung dibayar 16 dina saben taun kanggo ngopeni bocah sing lara utawa cilaka ing umur 3 taun lan sing tanggung jawab. Pegawe, seni L. 1225-61). Periode iki ditambah nganti 5 dina saben taun yen bocah sing duwe umur kurang saka setaun utawa yen karyawan ngurus paling ora 3 bocah ing umur 16 taun.

Manfaat 3 dina suwene iki kanggo bocah-bocah sing lara ora kena ngalami kahanan tuwa.

Penting, konsultasi karo perjanjian kolektif amarga bisa nyedhiyakake ...

Terusake maca artikel ing situs asli →

maca  Pambuka kanggo Excel lan operasi dhasar