Print Friendly, PDF & Email

Sampeyan bisa nindakake tanpa nulis ing saben dinten, nanging sampeyan ora bisa uwal saka papan kasebut. Sampeyan pancen kudu nulis laporan, surat, email, lsp. Amarga prekara iki, penting banget supaya ora ana eja sing salah amarga bisa nggawe sampeyan katon ala. Ora dianggep minangka kesalahan sing gampang, iki bisa ngrusak citra perusahaan sampeyan.

Kesalahan ejaan: prekara sing ora kudu dilalekake

Ejaan dianggep serius ing Prancis, utamane ing bidang profesional. Pancen, wis pirang-pirang taun, iki ana gandheng cenenge karo taun sekolah dhasar.

Kajaba iku, sampeyan kudu ngerti manawa kasunyatan nguwasani ejaan minangka tandha bedane. Mangkono, sampeyan ora bisa dihargai utawa ora bisa dipercaya yen duwe ejaan sing ora apik.

Kaya sing bakal sampeyan ngerteni, duwe ejaan sing apik minangka tandha nilai kanggo wong sing nulis nanging uga kanggo perusahaan sing diwakili. Mula, sampeyan bisa dipercaya yen sampeyan nguwasani. Saliyane, kredibilitas sampeyan lan perusahaan bakal dipertanyakan nalika sampeyan nggawe kesalahan ejaan.

Kesalahan ejaan: tandha kesan sing ora apik

Miturut badan sertifikasi ejaan proyek Voltaire, penjualan ing situs e-commerce bisa diturunake amarga ana kesalahan ejaan. Semono uga, sing terakhir nggawe cilaka ing sesambetan pelanggan.

Saliyane, nalika ngirim email kanthi kesalahan ejaan, sampeyan bakal ilang kapercayan. Sampeyan uga bakal ngrusak bisnis sampeyan, sing ora bakal dipercaya karo wong liya maneh.

maca  Pungkasan mail, rumus sopan kanggo ninggalake

Kajaba iku, ngirim a e-mail kanthi kesalahan ejaan katon ora sopan marang panampa. Pancen, dheweke bakal ujar manawa sampeyan bisa njupuk wektu kanggo mbenerake konten sampeyan lan mbenerake kesalahan sadurunge ngirim e-mail iki.

Kesalahan ejaan ngrusak file aplikasi

Elinga yen kesalahan ejaan uga mengaruhi file aplikasi.

Pancen, luwih saka 50% perekrut duwe kesan ora apik kanggo calon nalika ndeleng kesalahan ejaan ing file kasebut. Dheweke mesthi ujar manawa ora bakal bisa makili perusahaan kanthi cekap nalika direkrut.

Kajaba iku, kudu diarani manungsa menehi luwih akeh nilai lan wigati tumrap prekara sing dikarepake. Ing pangerten iki, jelas manawa para perekrut mesthi ngarep-arep file sing apik, tanpa kesalahan ejaan lan nuduhake motivasi calon.

Iki minangka sebab kenapa dheweke nemokake kesalahan ing aplikasi, dheweke ujar manawa ana pelamar ora ngati-ati sajrone nyiyapake file kasebut. Dheweke bisa uga mikir yen dheweke ora seneng banget karo jabatan kasebut, mula dheweke ora njupuk wektu kanggo mriksa aplikasi kasebut.

Kesalahan ejaan minangka alangan nyata kanggo mlebu wong sing kudu mlebu jagad profesional. Kanthi pengalaman sing padha, file sing duwe kesalahan luwih ditolak tinimbang file tanpa kesalahan. Mengkono margine ditoleransi kanggo typo. Nanging, pilihan sing paling apik yaiku nglarang kesalahan ing nulis profesional.

maca  Isi lan bentuk master ing tulisan sampeyan