Print Friendly, PDF & Email

Ing kursus iki, sampeyan bakal sinau babagan program kanthi apik ing Python.

Kita bakal nggawa sampeyan saka langkah pisanan ing basa menyang sinau babagan konsep sing paling maju, liwat akeh video cendhak, notebook lan latihan sing ditaksir dhewe.

Python duwe sawetara perpustakaan sing mbokmenawa wis nindakake apa sing dikarepake. Sampeyan bisa nggawe situs web nganggo Django, nggawe komputasi ilmiah karo NumPy lan panda, lan liya-liyane. Nanging, kanggo ngeksploitasi kabeh kemungkinan ekosistem sing sugih iki, sampeyan kudu ngerti basa kasebut.

Basa Python nyengkuyung pemrograman intuisi sing gumantung marang sintaksis alami lan konsep dhasar sing kuat sing nggawe pemrograman luwih gampang. Penting kanggo ngerti konsep-konsep kasebut supaya bisa nulis program sing efektif kanthi gampang dimangerteni lan dijaga, lan ngeksploitasi kemungkinan basa kasebut.

Ing kursus iki, kita bakal nyakup kabeh aspek basa, saka jinis dhasar nganti kelas meta, nanging kita bakal nerangake babagan konsep dhasar sing dadi kekuatan Python:

- konsep ngetik dinamis lan referensi sambungan sing ngidini program cepet, gampang expandable lan memori efisien;
- konsep ruang jeneng sing ngidini pemrograman luwih aman, nyuda interaksi sing ora dikarepake ing antarane macem-macem bagean program;
- konsep iterator sing ngidini pemrograman alami lan intuisi, ing ngendi browsing file mung njupuk siji baris kode;
- konsep vektorisasi kanggo entuk kinerja sing apik banget ing aplikasi komputasi ilmiah.

Terusake maca artikel ing situs asli →

maca  Pambuka fisika kuantum - bagean 1