Nëse jeni një investitor ose një sipërmarrës që është mësuar të bashkëpunoni me bankat dhe të përfitoni nga shërbimet e tyre, dijeni se ka lloje të tjera institucionesh financiare që ju lejojnë të përdorni të njëjtat privilegje, por me tarifa më të ulëta. Këto quhen: bankat anëtare.

Zbuloni, në këtë artikull, gjithçka që duhet të dini për këtë lloj bankash. Çfarë do të thotë një banka anëtare ? Cilat janë avantazhet e të qenit një klient anëtar? Si të bëheni anëtar i një banke?

Çfarë do të thotë një bankë anëtare?

Siç e dimë të gjithë, një bankë është një institucion financiar fitimprurës, objektivi i të cilit është ruajtja dhe rritja e kursimeve tuaja. Thënë kështu, si të gjitha institucionet fitimprurëse, banka ka projektet e veta që e lejojnë atë të zhvillohet. Megjithatë, për të qëndruar në kurs dhe për të përfunduar projektet e saj, banka ka nevojë për financim të jashtëm. Dhe ja ku parimi i një banke anëtare.

Un institucion financiar anëtar është mbi të gjitha një bankë e përbashkët ose bashkëpunuese. Kjo i mundëson klientit të ndërhyjë në kapitalin e tij duke blerë aksione. Çdo klient që mban aksione quhet anëtar. Në Francë, për shembull, mund të gjeni disa banka anëtare.

LEXO  Si funksionojnë pushimet me pagesë?

Si të njohim një bankë anëtare?

Ju mund njohin një bankë anëtare par:

  • kapitali i saj;
  • prania e agjencive.

Në fakt, bankat anëtare janë, mbi të gjitha, një strukturë klasike. Me fjalë të tjera, një bankë rrjeti. Pse ? Epo, imagjinoni që të blini aksione në një bankë të caktuar, do të bëheni në mënyrë legjitime një anëtar ose bashkëpunëtor i institucionit. Pra, teknikisht duhet të jeni pranë bankës suaj, drejtpërdrejt ose nëpërmjet degëve të saj, në mënyrë që të përfitoni nga të drejtat e ndryshme që do t'ju akordohen si anëtar.

Cilat janë avantazhet e të qenit një klient anëtar?

Bleni aksione në kapitalin e bankës dhe bëhu anëtar kanë disa përparësi, ndër to:

Merrni pjesë në projekte bankare

Bëhuni anëtar i një banke është i ngjashëm me statusin e bashkëpunëtorit të një shoqërie. Në të vërtetë, titulli i anëtarit i ofron mundësinë mbajtësit të tij të marrë pjesë në projektet e bankës. Prandaj, ai ka të drejtë të votojë në mbledhjen e përgjithshme, në prani të anëtarëve të ndryshëm aktivë të bankës, në veçanti anëtarëve të tjerë. Natyrisht, sa më të mëdha të jenë aksionet, aq më shumë zëri i anëtarit llogari në mbledhjen e përgjithshme.

Përfitoni nga zbritjet në të gjitha shërbimet bankare

Një anëtar është një klient privat i bankës. Thënë kështu, duke qenë se ai merr pjesë në zhvillimin dhe evoluimin e projekteve të bankës, kjo e fundit i jep atij zbritje në të gjitha shërbimet e ofruara. Kështu ai do të ketë mundësinë të marrë një kredi bankare duke përfituar një normë interesi të reduktuar.

LEXO  Zotërimi i menaxhimit të marrëdhënieve me klientët

Qasje falas në dokumentet bankare

Duke u bërë anëtar, do të keni akses në të gjitha dokumentet bankare. Kështu do të keni mundësinë të shihni evolucionin e bankës gjatë viteve të fundit, veçanërisht projektet e ndryshme që ajo ka mbajtur, në mënyrë që të propozoni një strategji të re apo ide investimi që do të bëjë kapitalin e institucionit të përbashkët.

Bëhuni i pari që dini për shërbimet e reja të bankës

Si anëtar, ju keni privilegjin të jeni ndër personat e parë që mësoni për shërbimet e reja të ofruara nga banka në të cilën jeni anëtar.

Si të bëheni anëtar i një banke?

Dhe ata statusin e anëtarit ju intereson, dijeni që procedura për t'u bërë një është shumë e thjeshtë. Në fakt, ju vetëm duhet të ndiqni këto hapa:

Konsultohuni me një këshilltar financiar të bankës në fjalë!

Hapi i parë është të konsultoheni me një këshilltar nga a bankë e përbashkët sipas zgjedhjes suaj në mënyrë që të keni të gjithë informacionin mbi avantazhet dhe kufizimet e këtij statusi.

Përcaktoni sasinë e aksioneve që dëshironi të blini!

Hapi i dytë është që përcaktojnë aksionet e kapitalit që blini. Kini parasysh, megjithatë, se aksionet janë të kufizuara në mënyrë që të gjithë të mund të marrin pjesë! Gjithsesi, me 5 apo 20 euro mundesh shumë mirë bëhu anëtar.

Kështu që ! Ju tani e dini se hapat për t'u bërë anëtarë janë shumë të thjeshta. Megjithatë, duhet të dini se ky status nuk është fitimprurës, me fjalë të tjera, nuk do të përfitoni në këmbim të kontributit tuaj.