Nyitak Friendly, PDF & Email

Sadaya padamel sareng paluruh padamelan langkung ti 16 taun tiasa nguntungkeun tina akun pelatihan pribadi ti mimiti umur damel dugi ka pangsiun. Hak-hak ieu tiasa dianggo salami kahirupan propésional. Janten, supados tiasa nuturkeun kursus pelatihan anu disertifikasi, anu milari padamelan tiasa ngiringan CPF na. Pilarian terang sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan alat ieu pikeun ngamankeun jalur karir.

Naon akun latihan pribadi sareng naon dianggo na?

CPF atanapi langkung tepatna akun latihan pribadi mangrupikeun cara anu ngamungkinkeun anjeun ngembangkeun sareng ngajantenkeun kaahlian anjeun. Kalayan kecap séjén, akun latihan pribadi ngamungkinkeun saha waé jalma aktip pikeun kéngingkeun hak latihan.

Éformasi latihan vokasional anu anyar tujuanna pikeun ngamankeun jalur karir pikeun nyegah sareng merangan pangangguran. Éta ngalibatkeun sababaraha modifikasi, kalebet akun pelatihan pribadi. Ti taun 2019, akun latihan pribadi ayeuna dimonetisasi, dikredit dina euro (sareng henteu aya dina jam deui), kusabab:

  • 500 euro per taun pikeun pagawé paruh-waktos sareng full-time, dibatesan dina 5 euro.
  • 800 euro per taun pikeun pagawé anu kirang terampil, dibatesan dina 8 euro.
maca  Naon Anjeun Peryogikeun Ngeunaan Perangkat Swasta

CPF: palaksanaan aplikasi anu ngagampangkeun aksés kana palatihan

Nyiptakeun penampilan munggaran dina paruh kadua taun 2019, aplikasi sélulér ngamungkinkeun anjeun mésér kursus latihan anjeun sacara bébas sareng henteu aya campur tangan ti pihak katilu. Jasa ieu dikelola ku Caisse des Dépôts. Éta ngamungkinkeun anjeun terang hak-hak anjeun sareng ngatur file anjeun dina otonomi total bahkan upami aya kontribusi anu sami.

Kalayan aplikasi, anjeun bakal tiasa:

  • Nyaho hak anjeun;
  • Milarian kursus latihan anu aya hubunganana sareng industri anjeun;
  • Tiasa ngadaptar tanpa perantara sareng mayar online;
  • Konsultasi integrasi kana pasar tenaga kerja dina akhir latihan;
  • Ningali sareng nyerat koméntar dina unggal sési latihan.

Saha anu prihatin?

Sadaya padamel umur 16 taun ka luhur, henteu paduli statusna (pagawé swasta, paluruh padamelan, agén publik atanapi pensiunan sareng pensiunan). Hak kana rekening ieu kaala sareng tiasa dianggo sapanjang hirup anjeun pikeun ngalatih anjeun, bahkan upami aya parobihan perusahaan atanapi kaleungitan padamelan.

Naon anu tiasa dibiayaan CPF anjeun?

CPF anjeun tiasa ngabantosan anjeun ngabiayaan:

  • Latihan profesional anjeun;
  • Penilaian katerampilan;
  • Lisénsi supir kendaraan ringan;
  • Dukungan pikeun nyiptakeun bisnis;
  • Kengingkeun sertifikasi atanapi otorisasina.

Naha anjeun kedah ngalatih sareng latihan mana anu kedah dipilih?

Mangsa milarian padamelan tiasa janten kasempetan pikeun muhasabah karir, katrampilan, kakuatan. Ieu ogé kasempetan pikeun ngapdet CV anjeun pikeun narik perhatian perékrut.

Kaparigelan dina basa Inggris mangrupikeun kaparigelan anu sering dipénta ku perusahaan. Nyatana, internalisasi perdagangan mangaruhan sadayana séktor sareng sadaya jabatan, naon waé tingkat tanggung jawab jabatanana. Ngaronjatkeun kaparigelan Inggris anjeun tiasa janten tambah nyata pikeun milarian padamelan anjeun.

maca  Konsultasi Pangwangunan Profesional-Palatih Profesional Gratis

14 perusahaan sareng organisasi di panjuru dunya percanten kana tés TOEIC. Aranjeunna milih ujian ieu pikeun reliabilitasna sareng ngabandingkeun tingkat Inggris kanggo ngadukung kaputusan rekrutmen sareng promosi. Ku kituna, anjeun tiasa lengkep ngabiayaan tés TOEIC sareng CPF anjeun.

Naha aya sababaraha jinis CPF?

Jawabanana enya. Salila hirup anjeun damel, anjeun bakal terang 3 jinis CPF anu sanés nyaéta:

  • CPF otonom dina hiji-hijina inisiatif jalma anu dimaksud (pikeun dianggo diluar jam kerja). Mobilisasi gratis sareng ngamungkinkeun sadayana pikeun milih latihan anu pas tina katalog anu ditawarkeun dina situs. Kalayan aplikasi hapé, teu aya validasi sateuacanna sareng prosedur administrasi sanés anu diperyogikeun.
  • CPF ngawangun babarengan. Ieu mangrupikeun pendekatan anu dibagi antara dunungan sareng padamelna (pikeun dianggo diluar jam kerja atanapi dina waktos damel). Tujuanana nyaéta ngawangun babarengan, dunungan sareng padamel, ngalatih proyek sakitar kapentingan umum. Ieu ngabutuhkeun perjanjian antara dua pihak ogé mobilisasi akun CPF pagawé.
  • CPF transisi anu ngagentoskeun Individu Training Leave (CIF). Anu terakhir mangrupikeun cuti latihan pikeun ngagarap katerampilanna ku teu aya izin tina padamelan éta.

Anu milari padamelan sareng CPF: Naon hak-hak anjeun?

Naha anjeun atos ngadaptar sareng Pôle Emploi, anjeun ngagaduhan hak pikeun muka akun CPF dina situs moncompteformation.gouv.fr. Anjeun ogé tiasa ngalakukeun ieu ngalangkungan aplikasi mobile, sayogi dinaApp Store et Google Play.

maca  Pajeg keur asing di Perancis

Latihan anu sayogi tiasa ngamungkinkeun anjeun kéngingkeun kualifikasi / sertifikasi sareng ngagaduhan aksés kana sajumlah ageung pangetahuan sareng katerampilan.

Béda sareng padamel, salaku padamelan anjeun moal tiasa kéngingkeun hak tambahan salami anjeun nganggur. Nanging, ieu sanés hartosna anjeun moal tiasa nganggo hak anu kaala dugi ka saat éta.

Kumaha anjeun ngabiayaan latihan anjeun nganggo dana CPF?

Anjeun tiasa ngagerakkeun hak-hak CPF anjeun sareng ngamimitian latihan salami dina jaman pangangguran. Aya dua kamungkinan:

  • Upami hak anu anjeun pikagaduh ngaliput sadayana latihan anjeun, proyék anjeun sacara otomatis divalidasi. Anjeun moal butuh perjanjian Pôle Emploi pikeun ngamimitian latihan anjeun.
  • Upami hak anjeun anu kaala teu nutupan sadayana latihan anjeun, Pôle Emploi kedah ngesahkeun rencana latihan anjeun. Panaséhat Pôle Emploi anjeun ku sabab éta bakal nanggungjawaban pikeun nempatan babarengan "file latihan" sareng milarian dana tambahan ti Pôle Emploi. Salaku tambahan, Déwan Daérah atanapi lembaga anu sanés ogé tiasa ngabantosan anjeun dina prosés ieu.

Naon waé kaayaan anjeun, salaku anu milari padamelan, anjeun kedah ngahubungi Pôle Emploi upami anjeun ngagaduhan patarosan ngeunaan CPF anjeun.