Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngagunakeun daptar peluru tiasa penting dina ningkatkeun katerbacaan téks sareng ngajantenkeun langkung gampang ngartos. Janten, éta sering dianggo nalika alinea rumit teuing atanapi panjang teuing. Ieu kumaha ngamungkinkeun anjeun daptar kaayaan, daptar conto, jsb. Di dinya teras timbul masalah panggunaan na. Tanda baca anu merenah sareng sadaya aturan anu kedah diperhatoskeun pikeun ngalebetkeunana kalayan leres kedah dipikaterang.

Naon ari chip?

Pelor mangrupikeun simbol anu ngamungkinkeun anjeun terang yén anjeun ngalih tina hiji unsur atanapi kelompok unsur kana unsur anu sanés. Kami ngabedakeun pélor anu jumlahna sareng anu sanésna henteu. Anu tilas disebatna ogé pélor mesen sareng pélor anu kadua teu ditata.

Dina daptar pélét anu henteu teratur, unggal paragrap dimimitian ku pélor. Lami-lami katukang chipna diréduksi janten sakedik, tapi dinten ayeuna seueur rarancang anu anjeun anggo, langkung saé tibatan anu séjén. Dina daptar pelor nomer, nomer atanapi huruf kedah miheulaan pélor anu dimaksud.

Biasana, daptar pelor nomer didaptarkeun pikeun nekenkeun urutan panomeran. Salaku conto, upami daptar bulét nomer didaptarkeun daptar kaayaan anu kedah dipenuhan pikeun ngakses folder, anjeun moal tiasa ngamimitian ku kaayaan naon waé. Di sisi anu sanésna, nalika daptar henteu dipesen, dianggap yén sadaya unsur tiasa ditukeurkeun. Kadang-kadang hal sapertos susunan abjad dianggo daptar aranjeunna.

Aturan pikeun nuturkeun

Daptar pélor nuturkeun logika visual. Ku alatan éta, éta kedah pikaresepeun pikeun ningali sareng di luhur sadayana konsisten. Ieu leres bahkan pikeun daptar peluru anu teu teratur. Konsistensi pakait sareng unsur-unsur khusus sapertos panggunaan jinis pelor anu sami dina enumerasi, panggunaan tanda baca anu sami sareng pilihan pernyataan anu sifatna sami. Mémang, anjeun moal tiasa nganggo periode pikeun sababaraha unsur sareng koma pikeun anu sanés. Éta ogé penting pikeun ngumumkeun daptar sareng frasa pengumuman anu kaganggu ku titik dua.

maca  Draf tahap nyeratna saé

Sok dina logika ieu koherensi visual anjeun moal tiasa nganggo kalimat anu bentukna béda-béda atanapi tina waktos anu sanés. Anjeun ogé moal tiasa nyampur kecap barang sareng kecap gawe dina infinitive. Salah sahiji trik nyaéta mihak kana kecap gawe pikeun ngarugikeun kecap pagawéan nagara.

Tanda baca anu leres

Anjeun gaduh pilihan antara sababaraha tanda baca. Ngan, anjeun bakal kedah mastikeun konsistén. Ieu kumaha perluna ngagunakeun huruf kapital pikeun tiap enumerasi upami anjeun nempatkeun période pikeun tiap unsur. Upami anjeun milih koma atanapi koma titik koma, anjeun kedah nganggo aksara leutik unggal tiap pelor sareng nempatkeun période di tungtungna. Janten anjeun ngamimitian kalimat anu énggal ku huruf kapital pikeun neraskeun alinea atanapi ngamimitian bagian anu énggal.

Pondokna, upami daptar bulét ngamungkinkeun anu maca ngagaduhan référénsi dina téks anu panjang, éta bakal konsisten pikeun henteu ngahargaan aturan anu tangtu anu henteu gampang dibaca bakal dirusak.