Nyitak Friendly, PDF & Email

Salaku ahli propésional, anjeun pasti bakal neuleu téhnik nulis. Tujuanana nya éta pikeun pesen anjeun. Nyatana, nyerat damel mangrupikeun bagian penting tina komunikasi perusahaan atanapi pendirian sanés. Salah sahiji téhnik pangsaéna pikeun terang upami tujuan anjeun bakal kahontal nyaéta nempatkeun diri dina sapatu pamaca. Prosés ieu mastikeun yén panarima henteu sono unsur penting. Pamustunganana, ideu na pikeun ngawartosan ka diri anjeun yén anjeun nyerat langkung saé upami anjeun terang kumaha panarima bakal maca dokumén.

Strategi maca anu béda

Otak manusa ngagaduhan kapasitas anu saé pikeun adaptasi, nyaéta anu ngajantenkeun maca anu propésional adaptasi sesuai sareng jinis dokumén anu aya di payuneunna. Maka, bacaanana tiasa lengkep atanapi parsial.

Pikeun kasus anu munggaran, langkung penting pikeun merhatoskeun sadaya detil kusabab anu maca bakal maca kecap demi kecap. Ieu seueur inpormasi pikeun uteuk, anu hartosna anjeun kedah saderhana mungkin supados henteu nyéépkeun pamaca anjeun. Pikeun kasus anu kadua, anu maca ngajantenkeun pilihan inpormasi anu anjeunna anggap penting sareng ieu anu ngajantenkeun hirarki tipografi penting.

Dina kaseueuran kasus, maca parsial dianggo di tempat damel sabab seueur anu henteu ngagaduhan waktos kanggo maca sadaya dokumén ti mimiti dugi ka akhir. Ieu sababna penting pikeun nyusun strategi penting pikeun ngaréspon bacaan propésional.

maca  Surat conto pikeun klaim mayar premi

Strategi pamiarsa propésional

Aya strategi maca anu biasa dianggo ku seueur pamiarsa propésional. Janten, saha waé anu ngahasilkeun panulisan padamelan kedah ngahijikeun aranjeunna pikeun ngahontal tujuanana. Ieu mangrupikeun strategi anu ngamungkinkeun anjeun maca langkung gancang. Ieu mangrupikeun téknik nomeran sareng téhnik skimming.

Maca dina cueing

Bacaan isyarat nyaéta bacaan panalitian parsial. Éta ngeunaan neraskeun sapertos panjelajah anu terang persis naon anu dipilari. Maka anu maca nyeken sadaya téks dina pandangan sareng cara nangtung. Scan ieu cocog pikeun téks kolom sapertos majalah, koran, jst.

Maca dina skimming

Maca nganggo stratégi nyukuran ngamajukeun sapuan diagonal. Tujuanana nyaéta pikeun milari inpormasi anu manpaat. Ku kituna, panon nyeken ti kénca ka katuhu pikeun milarian kecap konci pikeun ngartos gambar téks na. Sering kali éta nyapu zigzag. Nempatkeun kecap konci dina kandel tiasa ngabantosan pisan. Mémang, anu bageur sareng kandel bakal ngabimbing anu maca kana kecap konci téks.

Salaku tambahan, kecap konci tiasa kalimat transisi, konjungsi koordinasi, tanda baca, garis anyar ogé jinis ekspresi anu tangtu.

Tungtungna, anu maca henteu ngawatesan dirina nyalira kana lokasi kusabab anjeunna ngadasar dirina pikeun maca lengkep poin anu anjeunna anggap penting.