Hal-hal anu parah di dunya pikeun sababaraha waktos ayeuna, kajadian sareng acara ayeuna gaduh pangaruh kana ékonomi ampir di mana waé, naha éta patarosan ngeunaan kakuatan beuli tetep muncul dina karpét.

Pikeun sakali, urang moal ngobrol ngeunaan generalities tina subjek, tapi mun kaanggo tina sudut pandang nu tangtu, éta daya beli PNS.

Kusabab dina artikel ieu kami baris coba ngartos dimana daya beuli dananu nyekel saham di Perancis kiwari, kaayaan anu masih merlukeun perhatian.

Naon nu peryogi kauninga ngeunaan daya beuli PNS

PNS nya éta jalma anu nyicingan hiji pagawéan dina hiji administrasi publik disebut.

Sareng upami urang kabetot ayeuna kana kakuatan beuli PNS, éta kusabab peran anu terakhir nyaéta pikeun ngalaksanakeun tugas pikeun palayanan umum, naha éta gajina kedah sacara imperatif. ngidinan Anjeun pikeun hirup tanpa wanting nanaonn.

Naon daya beli PNS?

Daya beuli PNS mangrupa éféktivitas gajina dina mastikeun taraf hirup nu tangtu dina hal ékonomi.

maca  Naon uninga ngeunaan withholding

Nya dina kanyataanana kamampuhan gaji sabulan pikeun meuli naon anu diperlukeun dina hal produk jeung jasa, pikeun sangkan PNS bisa hirup santun, masihan aksés kana hal-hal sapertos:

  • dahareun ;
  • paduli ;
  • baju ;
  • tapi ogé ngamangpaatkeun cai ketok, gas, listrik;
  • tungtungna, bisa hirup tanpa lebet kana hutang.

Naha jadi kabetot dina daya beuli PNS?

Sanajan kapentingan dina daya beuli PNS teu kudu ngaleuwihan warga sejen, urang teu kudu poho konteks nu PNS manggihan dirina:

  • anjeunna ngagaduhan padamelan anu kalebet dina palayanan umum;
  • kituna anjeunna kedah bakti dirina 100% kana karyana:
  • anjeunna teu bisa neangan nyieun leuwih duit pikeun make ends papanggih.

Pikeun nempatkeun ka anjeun dina cara basajan, daya beuli PNS urang teu kudu nyorong anjeunna kurang leuwih dubious atawa prakték ilegal, Ieu naha perlu jadi kabetot dina kakuatan purchasing ieu leuwih ti nu sejen.

Dimana daya beli PNS di ahir taun 2022?

Ku naon anu lumangsung di dunya kiwari, sanajan daya beuli PNS teu kalis tina kajadian ngabahayakeun, diantara sakabeh hal anu beuki mahal, nyaeta:

  • gas;
  • bungbuahan sarta sayuran organik;
  • béngsin ;
  • bahan pangan tangtu.

Daya beli PNS, bener ngidinan Anjeun pikeun hirup bener, Atawa mun rutin stock up on naon eta perlu, komo deui, sababaraha rumahtangga kapaksa moro pikeun Kupon diskon, bari batur geus dipilih pikeun ngalakukeun tanpa produk tangtu kayaning daging atawa lauk.

maca  Naon pajeg ditahan?

Daya beuli PNS: nyadiakeun bantuan nagara jadi perlu

Nyayogikeun bantuan keuangan datang langsung ti Nagara Pikeun ngahindarkeun turunna daya beli PNS, mangrupa prakarsa nu kudu diperhatikeun, lain ngan ukur pikeun daya beli PNS, da sing saha waé kudu boga hak kana bantuan kitu.

Tapi mimitina, PNS bakal tiasa nyandak kauntungan tina bantuan aimed di ngurangan beurat beungbeurat finansial, tapi ogé dina nyieun produk jeung jasa tangtu saeutik leuwih diaksés.

Daya beuli PNS: kanaékan gajih penting pisan

Ekspresi tina revaluasi gajih muncul deui-deui nalika datang ka daya beuli.

Ieu memang cara sejen pikeun ngalereskeun masalah turunna daya beuli PNS, sarta ieu, ku ngamutahirkeun gaji PNS, sangkan leuwih nyukupan jeung harga produk béda, atawa naon disebut spesialis. : biaya hirup.

Sanajan kitu, kanaékan gaji ieu teu kudu mangrupa prosés individu, dimana unggal PNS ngirimkeun paménta pikeun nambahan, henteu, éta kudu sabenerna lumangsung ngaliwatan proyék aimed ka sadaya PNS di Perancis, sarta nurutkeun prosés leuwih atawa kurang basajan.