Nyitak Friendly, PDF & Email

Naon anu kalebet Kapersidenan Déwan Uni Éropa?

Kapersidenan puteran

Unggal Nagara Anggota muterkeun Kapersidenan Déwan Uni Éropa salila genep bulan. Ti Ti 1 Januari nepi ka 30 Juni 2022, Perancis bakal presiding Déwan EU. Kapersidenan Dewan organizes rapat, jalan kaluar compromises, ngaluarkeun conclusions sarta ensures konsistensi jeung continuity tina prosés-nyieun kaputusan. Éta mastikeun gawé babarengan anu saé antara sadaya Amérika Anggota sareng ngajamin hubungan Déwan sareng lembaga Éropa, khususna Komisi sareng Parlemén Éropa.

Naon ari Déwan Uni Éropa?

Déwan Uni Éropa, ogé katelah "Déwan Mentri Uni Éropa" atawa "Déwan", ngahimpun para menteri Nagara Anggota Uni Éropa dumasar kana widang kagiatan. Éta, sareng Parlemén Éropa, ko-législator Uni Éropa.

Concretely, menteri bakal korsi sapuluh wewengkon aktivitas atawa formasi Déwan EU: urusan umum; urusan ékonomi jeung kauangan; kaadilan jeung urusan imah; pagawean, kawijakan sosial, kaséhatan sarta konsumén; daya saing (pasar internal, industri, panalungtikan sarta spasi); angkutan, telekomunikasi jeung énergi; tatanén jeung perikanan; lingkungan ; atikan, nonoman, budaya

maca  Kakuatan latihan pamekar integrator wéb ifocop